Hűha..kissé harcias vagy és úgy érzem mindent támadásnak veszel. Konkrétan az orvosok érdekeit nézve írtam valamit és ebből is támadást venni az fura.Nika91127 írta:1. Szar fizetésért is normálisan dolgozom.Steve írta: Én azt gondolom, hogy ha meg akarnák oldani véglegesen ezt a hálapénz dolgot, akkor meg lehetne oldani.
Ehhez két dolog szükséges:
-Normális fizetésemelés, hogy az orvosok akarjanak orvosként dolgozni.
-ezen kívül pedig büntetni a hálapénzt! Azt is büntetni aki elfogadja és azt is aki adja.Máskülönben az emberek félni fognak és továbbra id adni akatnak. Az orvos meg nem fog nemet mondani..Ha büntetve lenni senki nem akarná csinálni.
Amúgy ez egy nagyon gáz dolog ez a hálapénz!Nem elég, hogy az ember kiszolgáltatott helyzetben van még akkor egy anyagi és morális stresszt is a nyakába tesznek, úgy hogy az ember fizeti az afót is minden hónapban.
Ezt egész egyszerűen meg kell szüntetni. Ez nem korrekt és ne is magyarázza meg senki, hogy az.
2. Az idősek “adták át” ezt, a szoci rendszerből, h adni “kell”, mert akkor “rádnéznek” - hülyeség.
3. Rezidensként amúgy is tiltva van - lásd “hiányszakma ösztöndíj program” -> ha annyira érdekel, nézz utána (hálapénz elfogadásért büntetés, röghözkötés, miegymás).
4. Szakorvos kollégák jelentős hányada nem fogadja el.
Szóval kérlek, partvonalról ne általánosíts.
Én se alkoholistázok le minden kőművest/asztalost/stb., csak mert találkoztam több ilyennel.
Köszi!
1.Ebben ki kételkedett?A mondandóm lényege az az volt, hogy olyan fizetést biztosítsanak, amivel meg van egy orvos becsülve.
2.Teljesen mindegy, hogy mi volt, vagy honnan indult.Ha valóban le akarnak ezzel számolni, akkor büntetni kellene mert még ha az orvos nem is akarná eltenni, a köztudatban, az emberek félelmeiben ez benne van.Ezt gyökeresen kellene megszűntetni.
3.Mindkét oldalról az elfogadás, adás a betegtől hiba kellene, hogy legyen és mindegy hogy rezidens vagy főorvos.
4.A magyarországi barátaim legnagyobb része orvosok.A gyerekkori legjobb barátom, akivel együtt nőttünk fel Magyarország egyik legmegbecsültebb belgyógyásza Budapesten.Szóval ha ezt elfogadod tőlem akkor hidd el soha nem bántanék senkit és sajnos sok dologba belelátok a munka-fizetés arányába is.Nem is tudom honnan szedted ezt?
De ne általánosítsak? Ezt most honnan sikerült összehozni? Annyit jelentettem ki, hogy ez a rendszer senkinek sem jó és fel kell számolni.Ez hol általánosítás?Vagy esetleg szerinted ez a helyes út, hogy az emberek egyszer befizetik az adót, majd ott állnak kiszolgáltatott helyzetben és a zsebbe dugdosástól görcsölnek?..
Ez a támadó/védekező/vitatkozó stílus totál felesleges volt, mert én abszolút az orvosok érdekeit tartom szem előtt.