csababarca írta:
Marky írta:
Akkor tesztelnek, ha te jelentkezel a jellemző tünetekkel, amik súlyosabbak, mint egy átlagos megfázás és ha pozitív lesz a teszted, akkor beindul a kontaktkeresés.
Miért hihetetlen, hogy nyáron kevésbé terjedt? Július közepén még simán le lehetett ülni bárhol a körúton egy sörre, augusztus közepén már vadászni kellett egy asztalt. Bátrabbak lettek az emberek, hangosak a konteós barmok és több a felelőtlen, aki nem volt képes normálisan maszkot hordani.
mert nincs olyan határvonal, ami ezt alátámassza.
szerintem összefügg a tesztelés mennyiségével az, hogy mennyi a fertőzött.
aug 28 óta meredeken emelkedik, igen, lehet a nyári szünet végeztével elindultak az emberek teszteltetni, előtte meg nem zsibbasztották magukat ezzel.
én nem vagyok covid tagadó, csak vannak anomáliák, amik furán hatnak, szerintem.
nyilván összefügg, persze, de azért ha logikusan belegondolsz is, csak úgy tünetmentes fiatalok nem fognak rohangászni 30ezres röhejes áron teszteket elvégezni, úgy hogy inkább hat a fertőzöttek száma a tesztek számára, mint fordítva. ez az egyik leggyakrabban felhozott érv, és azért látszik, hogy sántít a dolog kicsit.
ahogy le is írták, elsősorban a több fertőzött, és az ezzel járó kontaktkutatás miatt nőtt ennyivel a tesztek száma.
a végtelen sok hülyítés, pánikkeltés amit nap mint nap az arcunkba nyomott a média, illetve az, hogy tavasszal nagyon olcsón megúsztuk a dolgot, sajnos azt eredményezte, hogy teljesen átestek az emberek a ló túloldalára, és ez szerintem hosszabb távon elég veszélyes lehet.
egyébként azt én is abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy a számok nem teljesen felelelnek meg a valóságnak, mert azért a vendéglátóegységeknek, szálláshelyeknek, meg úgy összességében a gazdaságnak rohadtul kellett ez a pár hónap, és tényleg gyanús kicsit, hogy szeptember legelején már hirtelen be is köszönt a 2. hullám, de az is igaz, hogy eléggé elengedték magukat az emberek.