'shutterisland írta:
habar szakerto nem vagyok, hasonlo az evjarat es a heti mozgas mennyisege, illetve recsegtem ropogtam mindig is.
termeszetesen kinek mi, de nekem msm+glukozamin, collagen megy mar jo ideje es erezhetoen kevesbe kattogosak a terdeim, konyokom.
jelenleg a biotech artho guardot es a biotech collagen-t tolom rendszeresen, magas dozisban, bar szerintem itt nagy kulonbsegek nincsenek a gyartok kozott, legyen az scitec, vagy dr.akarki cuccai.
+ omega 3-ban gazdag etelek (chia mag, lenmagolaj, halak)
a vitamin temahoz en napi 2 g c vitamint es par szem bioteches mineral complexet szedek, illetve 2 naponta egy sciteces multi pro pakkot szedek be melle.
nem panaszkodom, az altalanos eronletem es immunrendszeremen erzem a hatasat, akkor jottem ra, mikor par hetre elhagytam.
Nem akarok belemenni de röviden leírom a dolgokat:
bioteches mineral complex: Magnézium és kálcium együtt nem hasznosul jól, sőt gátolják egymás megfelelő felszívódását. külön időpontban kell bevinni. A magnézium megfelelő felszívódásához kulcsszerepet játszik a hordozóvegyülete. Na most ebben a szokásos átbaszós van: magnézium oxid. Nagyon jó esetben maximum a 3%a szívódik fel. De leginkább semmi. Magnézium citrátot tudom inkább ajánlani. Ugyan ez vonatkozik amúgy minden oxiddal végződő cuccra. Szóval a réz oxid se jó meg a cink oxid sem. A vas pedig gátolja az összesnek a felszívódását ezért is kell külön bevinni. Mindenesetre 100%ig biztos vagyok benne, hogy vasra nincs szükséged. Hiszen húsból eszel eleget, remélhetőleg a zöldséget és az ásványi anyag hús köreteket se veted meg, ezáltal pedig növényekben előforduló heme ironhoz jutsz hozzá ami igaz, hogy rosszabbul hasznosul de ha még c vitaminban gazdag is a táplálkozásod akkor ez a probléma is kiküszöbölődik. Mindamellett a heme iron nem okoz szív és érrendszeri problémákat.
sciteces multi pro: Ez pedig ugyan azokat a problémákat tartalmazza csak még vitaminokkal párositva. A vitaminok esetében megint csak rosszul hasznosuláshoz beszélhetünk illetve minek az a sok b vitamin.
Az ízületek védelméhez a legjobb módszer: Célspecifikus gyógytorna illetve hialuron injekció, ha van pénzed akkor őssejt terápiás műtét. Illetve ha mindenképp táplálékkiegészitőzni akarsz akkor kollagén kettes típusú peptid. Erre ez az egyetlen árérték bajnok cucc itthon:
https://www.gal.hu/GAL-UC-II-Porc-komplex
Nagyjából így néz ki egy megfelelő táplálékkiegészítő leírása. Publikált kutatási eredmények vannak linkelve arról, hogy az adag ami benne van és ami egyáltalán benne van az segít/segíthet.
A porc anyagcseréjét tekintve alacsony turn-over-ű szövet. Mivel nem tartalmaz ereket, a tápanyagok, az oxigén és a salakanyagok csak diffúzió útján jutnak el a sejtekig. Az anyagok ki- és beáramlása az ízületi folyadékon át történhet. A diffe-renciálódott, érett porcszövet idegvégződésektől és nyirokerektől szintén mentes. Emiatt az immunrendszer számára a szövet „elérhetetlen”, ami azt jelenti, hogy a szövet rostrendszere és a kemény porctok megakadályozza a fehérvérsejtek és az antigének szövetbe jutását és a porcban található antigének felismerését. Ennek a sajátosságnak köszönhetően az átültetett porcszövet nem vagy csak nagyon ritkán lökődik ki. A fent említett tulajdonságokból adódik azonban a szövet gyenge regeneráci-ós képessége is. Egy esetleges sérülés esetében az erek hiányából adódóan, nem tudnak őssejtek a sérülés helyére áramlani, illetve a szövetben található sejtek sem tudnak a sérülés helyére vándorolni az őket határoló tok miatt.
Ezt a channelt merem ajánlani mindenkinek aki használ tápkieget:
https://www.youtube.com/channel/UCRP5i_ ... UKWh2mKfCg
A videók rövidek, érthetőek és szakmabeli mondja el.