HozzászólásSzerző: markmadrid » 2020. július 23., csütörtök 14:07
Nézegettem kicsit, hogy kiket lehetne hozni Benzema mellé/mögé, ha Jovic tényleg lépne a Milanba.
Auba: 31 éves és jövő nyáron lejár a szerződése. Ha nem hosszabítanak vele most nyáron akkor ingyen elveszítik ami Ramsey, RVP után újabb gigantikus hiba lenne az Arsenal-nal. Valszeg vagy most fog lépni vagy aláír további 2-3 évre és onnan megy nyugdíjba.
Alapvetően szerintem nem lenne rossz. 56 millára értékelik, de mivel lejár a szerződése 40 körül talán mozdítható lenne. Brutál mennyi gólt termelt az elmúlt években. Bundesba is szépen felvette a versenyt Lewával és meg is előzte párszor. Arsenalban isjó a termése. Évi 30 gól benne van még úgy is, hogy szélen játszik. Talán a fizuja rendben lenne és 2-3 évre jó választás lehet. A gyorsasága nem igazán kopott és ilyen gólérzékeny játékos kevés van a piacon. Kicsit néha ügyetlen mondjuk és összjátékban nem egy Benzema, de sokkal hatékonyabb mint nálunk bárki. Mbappe valszeg a kövi 1-2 évben még nem igazán lesz elérhető, így addig ő jó megoldás lehetne. Ami ellene szól, hogy csak 1 évvel fiatalabb mint Benzema így kb egy időben mennek majd ki.
Előny: Jó csatár aki gólérzékeny. Gyors erős és jól fejel. Jó áron lehetne megkapni, és átmenet lehetne Haaland vagy Mbappé érkezéséig.
Hátrány: A kora. Alig fiatalabb mint Benzema és ő is vagy bal széen játszik vagy középen. Balra már ott van Hazard és Vini na meg Rodrygo is. Középen meg Benzema, így bérelt helye nem lenne a rotációt meg nem tudom, hogy viselné.
Lautaro: 22 éves és 2023-ig van szerződése. Az ára 80+ milla lehet és a Barca nagyon érdeklődik utána. Amúgy kifejezetten ügyes játékos egy gyengébb Agüero karakter egyelőre. Elég alacsony, de kifejezetten fineszes. Közel se kész játékos és csak idén mutatta meg magát. Viszont fiatal és hosszútávon a jelenlegi csatárpiacot nézve tényező lehet.
Előny: Ügyes, labdabiztos és gólérzékeny. Rotálható lenne Benzemával.
Hátrány: Zsebbenyúlos igazolás és megkellene küzdeni érte Contéval illetve a Barcaval is. Szélen még nem nagyon láttam játszani és elég szeszélyes még a teljesítménye.
Lacazette: 29 éves és Auba csatártársa. Arsenal egyik legjobbja szerintem. Gólokban közel sem olyan erős mint a Gaboni, de játékban hasznosabb. Pokoli jó csatát és miatta került ki szélre Auba mert neki kellett a hely középen. Jól lő távolról és a 16-oson belűl is kiharcolja a helyzetet. 2022-ig van szerzződése, de ő is kilóg felfelé az Arsenalból. 48 milla az ára, de 60 alatt nem hiszem, hogy elengednék a Londoniak.
Előnyök: Hajaz a játéka Benzemáére és fiatabb is három évvel. Nem kapott akkora Hypeot,de jó csatárral van szó aki kiveszi a részét védekezésből és letámadásból is.
Hátrány: Ő sem olyan fiatal már és nem nagyon megy 25 fölé góllövés tekintetében talán csak a Lyonban. Nem olcsó igazolás és ragaszkodnak hozzá illetve nem egy villámléptü.
Jesus/Agüero: Jesus szerintem kifejezetten jó csatárrá nőtte ki magát, de kár hosszan írni róla mert Pep ragaszkodik hozzá. Agüerohoz szintén,de a brazil társa kezdi átvenni a stafétát és az idő sem neki dolgozik. Elég sérülékeny is volt idén,de ő is 32 éves már. Sok esélyt rá sem látnék, de ő még mindig Top csatár.
Cavani: Szabadon igazolható, de jelentős bért kérne. 33 éves és elég keveset játszott az utóbbi időben. Sok az érdeklődő iránta mint a Napoli, Leeds stb. Igazi harcos csatár akiben egy két jó szezon még lehetne, de kérdés, hogy akarja-e a padot koptatni itt Benz mögött. Talán több van benne, de fut kifele ő is. Már közel sem olyan életveszélyes mint pár éve volt ezt jól jelzi, h Icardi simán kiszorította a PSG-ből.
Haaland/Mbappé/Lewa/Kane: Első kettőre még nincs esélyünk valószínűleg míg utóbbi kettőre már nincs.