Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 16., csütörtök 13:38

Csak a biztonság kedvéért, a táblázat szerint holnap éjfél körül elméletileg

Remy
soadroli
Ewr
Realfan1
Caraway
sonic
géza
gunner

Hozzájárulását megköszöni a turnus. Ne hagyjatok cserben. :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 16., csütörtök 13:19

Remy írta: SPRING
Ezt a filmet egy Cronenberg vagy Del Toro rendezésben néztem volna meg igazán, talán akkor nekem készült volna.
Szerintem pont ez volt a szépsége, hogy nem tökéletes, minimális ZS hangulat is van benne, de egészségesen. Van lelke, nem egy iparosmunka, mégis szép a maga módján.

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. július 16., csütörtök 13:09

The invention of Lying

A filmklub eddigi ajánlásai közül e film fogott meg a legkevésbé, de erre sem tudnám azt mondani, hogy nem érte meg leülni elé. Már 6-8 perc után úgy voltam vele, hogy egy ilyen világban, ahol az igazmondás az egyedül elfogadott kommunikációs stratégia, nem biztos hogy jól érezném magam és nem azért mert ne lennék híve az őszinteségnek :D
Gervais persze jócskán eltúlozta a film alapgondolatából fakadó igazmondást, olyan mondatok is elhangzottak, melyek túlmutatnak a puszta őszinteségen, például Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Mark titkárnője és munkahelyi riválisa egyszerűen taplók
Két eleme figyelemre méltó e vígjátéknak: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az amerikai álomgyár forgatókönyvíró és filmkészítő sematizmusának ábrázolása (kevés eredeti ötlet, leginkább képtelen hülyeségekkel lehet a közönséget a mozikba becsalogatni) és a valláskritika, bár utóbbi szerintem nagyon leegyszerűsített volt és pár perc után nagyon el is laposodott
Összességében azért nem volt ez rossz vígjáték - végre egy olyan ami nem az altesti poénokra épít - Ricky Gervais játéka tetszett, Jennifer Garner pedig szép és csinos :mrgreen: így az osztályzatom 6/10
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. július 15., szerda 21:57

Faust írta: Volt már ajánlásod ami 6-os átlag felett végzett? Biztos mindenki más a hibás. :mrgreen:
hogyne lett volna...mondjuk már jó rég volt :mrgreen: remélem te is lehúzod a picsába egy 3/10-zel csak hogy érezzem a törődést :D
Kép

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. július 15., szerda 21:55

Lodito hodito

A hazugsag jo parhuzam az emberi termeszettel. Belenk van kodolva, hogy neha a konnyebb utat valasszuk, amihez hozzavezet a hazugsag. Errol mindig az jut eszembe, hogy egy kutya is osztonbol kaparja a foldet. Egy ismerosom kutyaja meg sosem volt kint az udvaron, kolyok volt, megis kaparta az ulogarniturat, mintha nem lenne holnap. Asott eredmeny nelkul.

Az elejen beszippantott, ugy ereztem, hogy a folyamatos igazmondassal sikerul kizokkenteni a komfortzonambol. Ez tartott is egy ideig, de sajnos utana leult a film. Sok ujat nem tudott mutatni.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Miert utott be Marknal hirtelen az igazsagmondas? Biztos vagyok benne, hogy mas is volt mar rosszabb helyzetben. Nyilvan ertem, mire ment ki a jatek, vagyis mire kepes egy ember, ha egyedul hazudik. Viszont miert fogadtak el azt, amit mondott? Gondolhattak volna, hogy ez csak az o igazsaga, nem kell elfogadni altalanos szentiraskent minden szavat. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kis logikai baki: amikor a rendor megallitotta oket az autoval, Mark haverja miert nem allt ki az igaza mellett, hogy o marpedig ivott?

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mark anyjanak a halala szomoru, de megis szep volt. Tetszett, ahogy megkapta azt a hazugsagot, amitol boldog lehetett. Korulbelul eddig a jelenetig szippantott be a film.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ami utana volt jo poen, hogy szobakerul a vallas, de nalam onnantol valamiert erdektelenne valt a film. A vegen szerencsere felszinre tort, hogy hiaba hisznek barmiben az emberek, mindenki onmaga, eljen barmi szerint.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A fentiek mellett kifejezetten tetszett, hogy a forgatokonyvirassal es legjobb filmmel kifiguraztak Hollywoodot. Gondolok itt arra, hogy a filmben tenyleg mindenki az igazat mondja, igy nem is szulettek szuperprodukciok. A cameok is tetszettek, de nehany szinesz eleg mostohan volt kezelve. Ricky egyebkent tok jo volt.

Reszemrol koszi az ajanlast, orulok, hogy megneztem. Tetszett. Bar vannak szigoru reszek az irasomban, latom en is, hogy ez a film nem akar tobb lenni annal, ami. Viszont ennek tukreben helyezem el a polcon. Nalam 6/10.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 15., szerda 21:18

Volt már ajánlásod ami 6-os átlag felett végzett? Biztos mindenki más a hibás. :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. július 15., szerda 21:11

hát most kicsit csalódtam bennetek, de hát ez van :( :D
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. július 15., szerda 20:30

SPRING

Fú Roli... kivégeztél ezzel a filmmel. Ne ajánlj többet. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nem tetszett. Pláne annak tudatában, hogy ahogy teltek a percek úgy eszméltem rá arra, hogy én ezt a filmet már láttam, vagy legalábbis elkezdtem anno nézni... Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor először találkozott a csajjal, ott ugrott be, hogy ennek egyszer már nekiugrottam.. Semmi nem maradt meg igazából belőle, nem hiába. Ennek is vagy háromszor ugrottam neki annyira nem csúszott. Se a stílusa, se az, ahogy mindenféle műfajba bele próbált fogni, próbált rettentő művészi, rettentő egyedi és rettentő elgondolkodtató lenni, nálam mindegyik próbálkozása mellé ment. Emellé se a látvány, se a hangulat nem tudott megfogni. Rendre kidobott.

Való igaz, mikor a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!csaj először mutatta meg magát, hogy mégis mivel van itt dolgunk, vagy mikor mélyebbre belementek, hogy mi is ez a lény, akkor viszont azt éreztem, hogy lenne ebben fantázia, csak nem így. Ezt a filmet egy Cronenberg vagy Del Toro rendezésben néztem volna meg igazán, talán akkor nekem készült volna.

4/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. július 15., szerda 16:35

Petr mondjon le.

Spring
Újjászületés

Nehezen tudok róla bármit mondani. Nem kifejezetten élveztem, nem kifejezetten tetszett, voltak jó részei de összességében nem sikerült megugrania a lécet szerintem. Voltak tök hangulatos jelenetek de mellette volt csomó üresjárat, sőt helyenként kifejezetten gagyinak hatott. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azt mondjuk mindenképp a film számlájára írnám, hogy rengeteg különböző stílust ötvözött, az ilyenek tudnak ütni, ha.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ha nem öncélból, felesleges flexelésből van benne. Itt viszont nem éreztem azt, hogy van miért urgálni drámából gagyi tiniutazósdiba, onnan romkomba, romkomból thrillerbe, thrillerből horrorból drámába. A film elejét konkrétan nem értem, gyakorlatilag semmi szükség nem volt rá. Semmit nem tett hozzá a történethez az, hogy meghalt az anyukája, sem az, hogy gyökér minden ember akihez valaha hozzászólt.

Amikor pedig először felfedték a széplányt, az jutott eszembe, hogy én ezt a filmet amúgy már láttam, csak az animált volt, vicces, és akkor még Shreknek hívták. Viszont amikor a néni leírta a rendőröknek hogy mit látott, az legalább vicces volt. ("a zombie was doing heroin")

Nem tetszett. :(

5,5 / 10

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 15., szerda 15:13

Na, en meg is vagyok, pontszamokat beirtam, este ertekelek. :)

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. július 13., hétfő 23:06

The Invention of Lying

Ricky Gervais az Isten!Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!badum tsss! :mrgreen:
Imádom a önálló estjeit, stand-upjait! A filmjeit, sorozatait már annyira nem. A poénok többnyire jók, de ezekben a formátumokban nekem már több kell, ezt nem tudta nálam igazán megugrani.
A poénok itt is ültek, volt jó pár hangosan röhögős rész is, de mint film, uncsi volt. Az alapötlet szerintem zseniális, meg az útja ahogy elér a végéig is jó, de csak maga a gerince a történetnek, a részletek/apróságok nem igazán adtak hozzá. Volt egy gagyi feelingje az egész filmnek. Mondjuk nem is az Oscar volt a cél, inkább Gervais csak szimplán el akart készíteni egy nézhető szatírát. Szerintem ez sikerült. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Gervais nagy ateista hírében áll, van is egy mondása, amit azt hittem valamilyen formában hallani fogok, de végül csak egy jelenet konklúziója volt: “It’s a strange myth that atheists have nothing to live for. It’s the opposite. We have nothing to die for. We have everything to live for.”
A mellékszereplők elég egydimenziósak voltak, de nem is volt szándék benne, h sokat hozzáadjanak a filmhez. Viszont nem úgy tűnt, mintha az alakításokat félvállról vették volna a színészek, mindenki hozta amit kell. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Valószínűleg mindenki értékelte, h végre fapofával sértegethetik egymást :D
Bennem is megfogalmazódott pár kérdés a film alatt:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején vicces volt a sok sértegetés igazmondás címszó alatt, de zavart, hogy teljesen fölöslegesen voltak. Bár igazat mondanak, senki nem kérdezte őket az adott dologról. Ha nem mondom ki, amit gondolok, még nem hazudok? Vagy igen? Esetleg ez már megtévesztésnek számítana?
Illetve tényleg hazudik-e valaki, ha mindenki tudja, hogy az illető hazudik? Bár a filmben erre nem volt példa, hiszen a hazugság fogalmát nem ismerték meg a végére sem, csak vmikor film közben jutott eszembe, amikor még nem tudtam mi lesz tovább.

6.5/10

---------------------------------------------------------------------

A táblázat szerint még 23 review-nak be kéne esnie péntek estig :( .

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 10., péntek 8:43

Emlékeztető: ma nincs ajánlás, viszont jövő péntekig hozzunk mindent Pipita filmjéig! Beleértve magamat is.

Köszönöm!

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. július 10., péntek 1:17

Spring

Ismerős volt a cím, szerintem szemeztem én ezzel a filmmel már régebben, de csak a plakátig jutottam :D .

Hát ennyire bajban talán még nem voltam. Hogy tetszett-e a film? Hát, nem tudom, remélem mire a végére érek az írásomnak rájövök. Ami biztos, h tetszett, az a kép és zene volt, mindkettő jó hatásokat váltott ki.
Aztán ott van a koncepció. Érdekes. Egyedi.
A megvalósítás. Hát itt már nálam voltak bajok. Nekem hosszú volt. Sokszor ismételte magát a film, szerintem teljesen fölöslegesen. Az apróságok/részletek hol faszák voltak, hol meg azt éreztem, h nem igazán gondolták át, vagy úgy éreztek "jó ez így" Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!pl Angelo "kis" angoltudása volt érdekes nekem, néha olyan kifejezéseket értett meg, instant, h csak pislogtam, aztán meg néha nem ment az alap. Mintha random döntötték volna el, h éppen mi az amit megért vagy el tud mondani, és mi az amit nem, egy beszélgetésen belül. Szőrszálhasogatás, de engem zavart.
A dialógusokak adtam, nálam azok vitték a hátán a filmet. Nem világmegváltóak, de nem botok írták. Kellemesen igazinak tűnő eszmecserék, egyszerű beszélgetések. Leszámítva persze azt a részt amikor Evan megtudja a dolgot, és Louise megpróbálja elmagyarázni. Az minden, csak nem természetes :D. Nmate fogalmazta meg jól, nem volt nyálas, de néhol közhelyes, és mégis valódinak tűnt az egész
.
Az alakítások is bejöttek, különösen a férfi főszereplőé, a nőkhöz sajna nem értek :mrgreen: :'( .

Egyedi filmélmény volt, bár nem kötött le igazán, és ez szerintem nem csak az én hibám. Nem bántam meg, h megnéztem, nyújtott annyit a film, h ezt elmondhassam róla. Kap tőlem egy 6/10-et.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2020. július 8., szerda 15:06

A Ghost Story

Jo ajanlas volt, orulok hogy lathattam ezt a filmet, viszont nem nyerte el a tetszesemet.

Alapvetoen szeretem a lassu folyasu filmeket, a legkedvencebb filmeim mind egy terben jatszodo alkotasok, viszont nekem szuksegem van arra, hogy legyen ami megfog a hosszu, elnyult jelenetekben. Lenyegeben a film szamomra akkor mukodott, amikor ez meg volt, mint peldaul a pites jelenetnel, amit mar sokan irtak. Egy jelenetet szeretnek meg kiemelni, amit meg senki nem irt, de nekem az volt az egyik kedvencem: a zene hallgatos. Na, az ott 10/10 volt, nem volt feleslegesen hosszu, gyonyoru valtasokkal, baromi jo alakitassal, atjott az egesz.

Viszont rengeteg olyan jelenet volt, amit Pipita is irt, aholugy ereztem, hogy inkabb az operator berogzodese miatt olyan a jelenet, mintsem azert mert a film szuksegesse tenne.

A film kozepso monologja szerintem nem illett az egeszbe, viszont onnantol erdekesebbe valt a film, ha jol emlekszem a zene is 'rakapcsolt' mint egy narrativai eszkoz, es emiatt a vontatott erzes eltunt.

A film vegen azon gondolkoztam, hogy ha ateltem volna egy veszteseget, akkor valoszinuleg ezerszer jobban tetszene, illetve az, hogy ez egy baromi jo film, csak nekem nem tetszik.

Szamomra ez 5.5/10 volt, de a film az valoszinuleg a 7.5-8 tartomany kozeleben mozog.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. július 7., kedd 21:56

Szóval:

The Invention of Lying

Frappáns magyar cím :D

Ez is azok tömegét erősíti, amelyeket láttam már. Kell sokszor egy-egy ilyen darab a filmklubba, hogy ne csak a fajsúlyos, nehéz kérdéseket feszegető darabok kerüljenek felszínre.

Jobb filmre emlékeztem, mint ami valójában. Amikor néztem, még nem volt ekkora rálátásom (most sem olyan nagy...) a filmek világára, de pár dolgot már észre veszek.

Egy könnyed délutáni/esti mozi, amelyet társaságban is lehet nézni. Nekem úgy tűnt, hogy Gervais rendezett debütáló filmet, amelyben taglalja a személyes csalódásait, tapasztalatait, stb, bár szerintem sok rendezőnél vagy írónál ez még így van.

Picit szerettem volna, ha jobban kibővíti a főszereplő által taglalt teológiai kérdéseket, de próbálták lebutítva, ezáltal humorosan megoldani az amúgy nehéz kérdéseket. Megnéznék még a rendezőtől komolyabb hangvételű darabokat is. Bár a topic nem teljesen talál, de az After life c. sorozat és az angol Office nézhető?

Sok kiemelni való vagy negatívumot nem véltem felfedezni a filmben, a vége összecsapott kicsit, a női főszereplő ugyanazokat a köröket futja, a végén jön egy tudathasadással felérő jellemfejlődés.

Nem is volt szerintem a filmnek díjesőre aspiráló célja, de pár cselekményszálat másképp is vezethettek volna.

Az ajánlást illeti a dícséret :)

6/10
"And my heart will leave you never."

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. július 6., hétfő 18:39

Bocsi a késésért ismét.

A Ghost Story

Faust már említette korábban, hogy valószínűleg ezt fogja ajánlani, így már megnéztem jóval az ajánlás előtt is.
Nagyon különleges filmnek tartom, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mert képes nagy hatást gyakorolni a nézőre kb párbeszédek, monológok nélkül csupán a képi világ segítségével. Az operatőri munka nagyszerű.A 4:3-as képarány nagyon passzol ehhez a filmhez. A "szellemjelmez" a maga minimalista módján tökéletes.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nincs bajom a lassan csordogáló filmekkel, viszont számomra néha túl lassú volt és ha egy hosszú nap után nézem meg valószínüleg el is aludtam volna rajta.

Nagyon jó ajánlás a filmklubba, ahogy nézem elég sokszínű idén is.
7/10

Már csak nekem kéne kicsit több energiát fektetnem bele, hogy ne vágjatok ki. Utolsó csúszásom volt a mostani.

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. július 5., vasárnap 12:31

Spring

Nekem a legeleje nem tetszett, ahogy felvezettek azt, amirol maga a film szolt. Gondolok itt az USA-ban jatszodo jelenetekre. Nem adtak hozza szerintem sokat es bar lehetne mondani, hogy Evan motivaciojahoz hozzaadtak, de szerintem feluletes volt.

A film uzenete is erdekes, amit Raulito bontogatott lejjebb. Nyilvan elkanyarodva a valo eletbe nem lesz ilyen szelsoseg a kep, de minden kapcsolatban tortennek szerintem olyan pillanatok, amikor elgondolkozhatnal a masikrol, megsem teszed. Vagy megis es megszakitod a kapcsolatot. Esetleg tulleptek rajta. Sok dolog jatszik benne kozre, racionalizalni is lehet, de megis marad benne valami megfoghatatlan, amiert egyik vagy masik mellett dontesz. Nem megyek at csopogosbe, de a vegen a racionalis ervek mellett mindig szerepet jatszik, hogy mennyire szereted a masikat. Ezt pedig ilyenkor ismered fel igazan.

Sajnos a jatekido feletol mar kicsit untam, emellett sokszor ereztem a hatasvadaszatot, hogy a figyelmem fennmaradjon. Tetszettek a zenek, ahogy nagyon erdekesen es eredmenyesen sikerult keverni a kulonbozo mufajokat. En egyebkent a horrort kicsit sem hianyoltam volna belole.

Nalam ez 6,5 pont, ami talan fel ponttal kevesebb, mint legutobb adtam ra a tuloldalon.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 5., vasárnap 10:29

Invention of Lying

Gervaist imádom. Mostanában kicsit rájátszik a saját stílusára, de bírom a humorát és világnézetét.
A filmről önmagában szerintem sokat nem lehet beszélni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az őszinteség, a dolgok egyenes kimondása talán a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb humorként tud szerepelni és nagyon jól. A film vicces, Gervais saját humorával akasztja a karaktert, akit játszik. A legnagyobb baja viszont, hogy a közepe teljesen ellaposodik. Ez a hit "feltalálása" hazugsággal, önmagában persze jó görbe tükör lenne a vallásoknak (Gervais ateista, mondanom sem kell), de túl hosszú és erőtlen. Gyenge közepes lett a befejezés sajnos. Ez most újranézésnél jött le leginkább, nem nagyon rémlett, hogy ennyire untam volna a végére a filmet.
A sok depi meg szerelem után jól jött ez a film. Szerintem szerethető és nézhető darab, egy-két emlékezetesebb jelenetet leszámítva viszont nagyrészt felejthető, a vége pedig teljesen összecsapott.

6

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 4., szombat 21:28

Spring

Tetszett végül, bár túl sok eredetiséget nem tud felmutatni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sok film hatását éreztem (Before Sunrise zsáner pl.), szerencsére ezeket jól kombinálták. Szeretem az ilyen abszurdnak nevezhető lovestorykat, nem volt nyálas, csöpögős, inkább értelmes gondolatokkal szőtték körbe az egészet. Bár közhelyesek voltak és kb. 50 film kidumálja őket minden évtizedben, csak más körettel, mégis volt egy egyedi hangulata, élvezhető volt, rendben volt.
A munkáról és a borról, pizzáról az a két-három gondolat különösen megmosolyogtatott.
Amikor először kaptunk ízelítőt mi van a csajjal, ott kb. fél órára kicsit leült, bőven lehetett volna faragni a játékidőből.
A vége nem tetszett kifejezetten, bár abszolút sikerült úgy felvezetni a sztorit, hogy mindkét végkifejlet helyt álljon és ne maradjon nagy hiányérzet.

7-es. Én nem láttam még, nekem jó ajánlás volt, magamtól nem találtam volna rá. Egy egyszerű, de korrekten összeollózott film. Nem sok újat adott, de a közhelyeket jól lőtte el. Élveztem végül, de a világot nem váltja meg.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 4., szombat 18:36

Koszonom mindenkinek az ertekeleseket, vegigolvasom mindet csak epp pre-naszuton vagyok aztan alig lepek fel. Egyebkent is ahogy latom, nagyon nyogvenyelos lett a dolog, szerintem jovo heten ne legyen ajanlas.

Vissza: