Shutter: Ez annyira egyszerű, szép és logikus észrevétel, amit itt sokan a frusztráltság miatt nem akarnak észrevenni. 2011-12-ben is Arbeloa meg Khedira volt a standard kezdő és aláztunk sokszor. Ha akkor működött, akkor működnie kellene idén is. Ez csont egyértelmű.
Az meg egy nagy bullshit, hogy épülő csapat őket nem bírja el. Mikor Mou építette a csapatot az első évben, akkor is elbírtuk Khedirát, Ramost jobb szélen stb...
A probléma itt az, ha beismerjük, hogy bizony nem Arbeloa és Khedira a fő hátráltatója a csapatnak, akkor máshol kell a gyenge játék forrását keresni. És akkor előkerül először Ancelotti neve, akiről (ha minden így megy tovább) előbb-utóbb be kell ismerni, hogy nem megfelelő edző (következmények: idei szezon kuka, jövőre új edző, új projekt, új csapat építés, megint türelmes első szezon...). Aztán jönnek a további problémás dolgok: ha nem Arbeloa és Khedira a hibás, akkor bizony az elől lévők: CR-Isco-DM-Benzema-Bale. A legnagyobb horrorral ér fel beismerni, hogy bizony Isco nem hasznosabb, mint Özil, hogy nincs elit csatárunk, mert Benzema bizony nem az, hogy CR és Bale nem fog megférni egymás mellett, hogy CR már csak egy gólgép, de a rövidpasszos, sok mozgásos futballra alkalmatlan. Mert ha ezen dolgok közül 1 vagy akár több beigazolódik akkor a szezonunk kuka, és az egész nyáron elkezdődött projekt elvi hibákon alapszik, ami miatt nem lehet sikeres. A fórumozók többsége ettől a beismeréstől fél, és könnyebb a technikailag rosszul képzett játékosainkat kipécézni.
Mindezt tetőzi a tökéletes előszezon, amit produkáltunk, és sokan elhitték, hogy végre minőségi keretünk lett. Ami egyfelől igaz, csak azt felejti el mindenki, hogy az elmúlt években is minőségi keretünk volt, és nem sokat léptünk előre minőségben, mert nem igazán volt hova. Ha viszont kénytelenek vagyunk beismerni, hogy ez a keret sem elég, akkor már sokan nem tudják elképzelni, hogy milyen keret lenne az, ami elég lenne akár a bajnokság, akár a BL megnyeréséhez.
Véleményem szerint az idei keretünk is elég jó mindkettő megnyeréséhez. Ami kellene az nem személyi változások, hanem szerkezeti módosítás
Az én problémám elsősorban nem az, ahol a csapat jelenleg áll, vagy amit produkál. Nekem a bajom az, hogy ezeket a dolgokat én augusztus közepén leírtam, vissza lehet keresgélni. Akkor lehetett sejteni ezeket a dolgokat, amikor még volt lehetőség a változtatásra illetve a problémák megelőzésére. De nem történt semmi.
Ismét csak egyet kell, hogy értsek Matt kollégával (egy az egyben adom /egyedül a Carlo részt érzem erősnek, még nem írnám le/)!
Adom Csabi hsz-ét, nem tudom miért írja le mindenki a Xabi-Illarra kettőst, szerintem bitang középpályánk lenne velük.
Kiderül; egy fix,
az EGYENSÚLYT Ancelotti egyelőre Di Maríaval (mezőnymunka, futás Sami helyett is)
és Khediraval (a keret "legvédekezőbb" típusú középpályása)
igyekszik megvalósítani, látjuk milyen eredménnyel ......