HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. június 26., péntek 10:29
Lehet, hogy nem fog jót tenni a reputációmnak, de úgy érzem egy kicsit el kell játszanom az ördög ügyvédjét. Elég sűrűn olvasom a fórumot, és azt kell mondjam, hogy szerintem kicsit túlzásba viszitek Guardiola ekézését. Most őszintén, ha félreteszitek az ellentétet, - amit valamilyen szinten nyilván érthető okokból tápláltok felé a Barca-Real rivalizálás végett - ti tényleg olyan edzőnek látjátok Pepet, amilyennek mondjátok, meg akin röhögni kéne? Mivel nekünk közünk nincs a Cityhez, már rég nem vagyunk a riválisaik, azt gondolom, hogy objektívan ítélem meg a munkásságát, és azt kell mondjam, zseniális pálya van mögötte. Nyilván ez az idei szezon olyan, amilyen, de tavaly vagy tavalyelőtt elképesztően jó szezonjuk volt. Sorra döntögették a pontszám rekordokat, lőtt gólos rekordokat... Ha nagy átlagot nézzük, nem hiszem, hogy van olyan hatékonyan támadó csapat, mint a City, vagy mint egy mindenkori Guardiola-csapat. Oké, megvoltak a körülményei mindig is, de ezért miért kell elítélni? Ha te a legjobb csapatoktól kapnál ajánlatot, nem odamennél? Miért menjen a Milanba, ha hívják 100x jobb helyekről is? Persze a BL-ben nem igazán jön ki neki a lépés mostanság, de a tavalyiról pl. rohadtul nem ő tehetett. Agüero büntetőt rontott, Laporte (aki Van Dijk mögött a liga 2. legjobb belső védője volt tavaly, az idei szezonjukat nagyban befolyásolta az ő kiesése is... vagy egy Ramost ti nem éreznétek meg, vagy a Pool Van Dijkot?) legrosszabb meccsét hozta le a Spurs ellen negyeddöntőben, Llorente kézzel szerzett ellenük gólt, stb... Agyonnyert párharcban estek ki, pedig ha ott továbbmennek, akkor már az elődöntőben lettek volna. Nem Pepen ment el. Szerintem sokszor egyéni hibákon buktak el idén is, Mendy egy vicc, de arról nem az edző tehet, hogy vagy 3x kidőlt már hosszú időre, és már nem tudja hozni, amit Moancoban, de mivel nincs nagyon más, játszatni kell. Persze lehet mondani, hogy jobban kéne igazolnia, de nem tudom, hogy ezt csak ő dönti-e el, hogy kit vesznek meg. Na meg visszakanyarodva kicsit erre, hogy beleült a tutiba, jó körülményei vannak, stb... Nézzétek meg a Barcát, elköltöttek egy rakás pénzt, és csak visszafele lépkednek, Messin múlik minden, hiába a 150 milliós játékosok. Nézzétek meg Mourinhot, ő is hasonló állapotban vette át a MU-t, mint Guardiola a Cityt, kapott pénzt mindkettő, az egyik felépítette a PL-történetének egyik legjobb csapatát, akik kiváló támadó focit játszanak, a másikat meg kirúgták, mert 6. helyeken kínlódtatta a csapatot. Vagy a PSG? Ők is elköltötték már a világ minden pénzét, de sosem volt CSAPATUK, mindig csak az aktuális kirakatemberük formájától függnek a dolgok. Nem kötekedni akartam, csak szerintem elég erősen átestek vele kapcsolatban a ló túloldalára, én meg inkább örülök neki, hogy van egy ilyen csapat, akinek ha leülök a meccse elé, tudom hogy 3-0-nál is menni fognak előre, és szórakoztatni fognak. Ez a futball lényege, nem?