Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. június 28., vasárnap 20:15

A Ghost Story

Faust annyira beharangozta ezt, h úgy készültem, hogy így vagy úgy, de kell zsepi :mrgreen:, sajnos nem taglózott le, de egy bőven jó filmről beszélünk.
Igazi különlegesség, tetszetős az elgondolás és a megvalósítás. A 4:3-at adtam, tényleg olyan volt, mintha főhősünk be lenne zárva egy dobozba. Zene is pacek volt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A három jelenetet említeném meg, amikről már korábban szó volt, meg hát azok voltak az emlékezetessebek.
Az összebújás full jó volt. Érzelmes, hihető, nem tökéletes, hanem valódi. :sziv:
A pités jelenettől kicsit rosszul voltam, de jó értelemben. Nem attól, hogy "hogy találhattak ki ilyet, hogy több percen keresztül nézzünk vkit enni", hanem már-már sikerült együtt éreznem a csajjal annak ellenére, h (szerencsére) eddig még nem veszítettem el senkit, aki nagyon közel állt volna hozzám. Sőt, alapból utálom, ha a képernyőn esznek, egyből kijön a mizofóniám, és még is nagy plusz a jelenet.
A monológos rész sztem jó volt, megtörte a filmet, de jó irányba, mint ahogy a 2 szellemes gagek is. Az a fajta a fűszer volt, ami a rizscsirkéből is ebédet csinál.
Az eltűnős megoldás nagyon bejött, a főszereplővel együtt én is kicsit lelki békére találtam :salute:

Mindezek ellenére se tudott behúzni, csak majdnem. Nem tudom mi hiányzott, vagy éppen mi volt benne számomra sok, lehet egy második nézésre majd kiderül.
Megadom rá én is a 8/10-et.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 27., szombat 0:03

Pipita írta:
Faust írta: En ugy emlekeztem mintha nalunk is lett volna, de letoltam a sotet oldalon 1-2 kort, lehet keverem a dolgokat. Arra emlekszem, hogy utaltam kurvara, de ujrazni kene mert nagyon regen volt.
Én akartam ajánlani, de lebeszéltél róla, akkor jött a Mientras duermes :mrgreen: viszont az eurobarcás értékeléseket szívesen elolvasgatnám, kíváncsi vagyok. Ki küldte oda, itt jelen van? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nagyon helyes, mert imadom a Mientras duermest.

Martirokat ajanlani barkinek, barhol. Edes istenem. :lol: :lol:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. június 26., péntek 23:36

Petr írta:
Pipita írta: Én akartam ajánlani, de lebeszéltél róla, akkor jött a Mientras duermes :mrgreen: viszont az eurobarcás értékeléseket szívesen elolvasgatnám, kíváncsi vagyok. Ki küldte oda, itt jelen van? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

En voltam, utaltak is erte. :D Majdnem megoltem a kort. Ezert fenyegetem Rolit.
Szép munka, részemről jár a pacsi meg a 10/10 :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. június 26., péntek 23:31

én annó itt is megöltem egy kört a The Masterrel, ott meg a Mártírokkal ha jól emlékszem. a mai napig nem értem :mrgreen:
Kép

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. június 26., péntek 23:08

Pipita írta: Én akartam ajánlani, de lebeszéltél róla, akkor jött a Mientras duermes :mrgreen: viszont az eurobarcás értékeléseket szívesen elolvasgatnám, kíváncsi vagyok. Ki küldte oda, itt jelen van? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

En voltam, utaltak is erte. :D Majdnem megoltem a kort. Ezert fenyegetem Rolit.

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. június 26., péntek 22:57

Faust írta: En ugy emlekeztem mintha nalunk is lett volna, de letoltam a sotet oldalon 1-2 kort, lehet keverem a dolgokat. Arra emlekszem, hogy utaltam kurvara, de ujrazni kene mert nagyon regen volt.
Én akartam ajánlani, de lebeszéltél róla, akkor jött a Mientras duermes :mrgreen: viszont az eurobarcás értékeléseket szívesen elolvasgatnám, kíváncsi vagyok. Ki küldte oda, itt jelen van? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 26., péntek 21:16

En ugy emlekeztem mintha nalunk is lett volna, de letoltam a sotet oldalon 1-2 kort, lehet keverem a dolgokat. Arra emlekszem, hogy utaltam kurvara, de ujrazni kene mert nagyon regen volt.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. június 26., péntek 20:46

Pipita írta: Filmklubban még biztos nem!

Csak megidéztük néhányan, néhányszor :mrgreen: :mrgreen:
eurobarca filmklubban volt, nagy sikert aratott. :D
Kép

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. június 26., péntek 20:35

Faust írta: A Dogtooth mar volt. :mrgreen:
Filmklubban még biztos nem!

Csak megidéztük néhányan, néhányszor :mrgreen: :mrgreen:

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. június 26., péntek 19:36

Filth

Még mielőtt elfelejteném, nem leszek hosszú, mert rohannom kell, már késésben vagyok így is :mrgreen: Hétvégén ha lesz időm, megpróbálok írni hosszabban erről és a Ghost Storyról is. Csak, hogy ne dobjatok ki innen, így most hozok egy gyors véleményt.

A filmet másodjára láttam most, elsőre nagyon tetszett. Sőt a befejezése all time top20 nálam, nagyon imádom.

Viszont maga a film így másodjára már nem hozta el azt a hatást, mint először. McAvoy alakítása nagyon tetszik, mint már korábban említették zeneileg is erős. A történet elég ingadozó volt, néhol már nem nagyon kötött le. Lehet annó az újdonság varázsa miatt volt 8/10 a listámon, vagy a befejezés nyomta meg ennyire már akkoriban is.

Most egylőre adnék egy 6.5/10-et rá. Köszi az ajánlást, már újrázni szerettem volna mostanában, le is volt töltve.

Sajnálom, hogy megkéstem. Igyekszem innentől nem lemaradni. :)

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 26., péntek 17:36

A Dogtooth mar volt. :mrgreen:

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. június 26., péntek 17:11

Petr írta: Ne idegesits Roli, hat a tuloldalon ezt meg te dobtad be. :D Mindjart a Dogtooth-t valasztom, ha nem birsz magaddal.
Azért ne hasonlítsuk össze a kettőt :mrgreen: Hát bocsi, tényleg remélem nem látták sokan mert akkor kénytelen leszek egy másikat ajánlani és abba nem lesz köszönet :D

ja és körön kívül még Faustnak ajánlom a Jokert :mrgreen:
Kép

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. június 26., péntek 17:06

Ne idegesits Roli, hat a tuloldalon ezt meg te dobtad be. :D Mindjart a Dogtooth-t valasztom, ha nem birsz magaddal.

Okes, okes, legyen es nem bantalak. :) Szerencsedre korrekt darab, ha nem is rajongom erte, szoval szivesen ujrazom.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. június 26., péntek 17:00

Na megjöttem a filmemmel, Mr. Sonic átadta a helyét, úgyhogy pacsi neki.

Mikor először láttam teljesen elvarázsolt (uh de langyin hangzik :mrgreen:), de tényleg, szerintem egy igazi gyöngyszem. A hangulata, a fényképezés, a párbeszédek, na és a csajszi... szerelem első látásra, majd meglátjátok :sziv:.
Kicsit lassan indul, de azért nem egy piteevés, nem kell megijedni :D Javaslom senki ne nézzen trailert meg ne olvasson semmit, csak szépen vegye meg és egy nyugis pillanatában nézze meg, remélem jól fogtok szórakozni, kíváncsi vagyok a véleményekre. Én tegnap néztem harmadjára, imádom.
Tudom hogy 2-3 emberke látta már, de annyi baj legyen, megéri újrázni. A film pedig nem más, mint a

Spring.
Kép

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2020. június 26., péntek 16:41

Jobb kesobb, mint soha margojara. :mrgreen:

Perfect blue

Baromi nehezen sikerult ravennem magam, legfokepp azert, mert anime. Lattam ket reszt a narutobol, egy reszt valami nanabol, meg 10 percet a death notebol, egyik sem tetszett ezek kozul. Ez a film szerencsere mas volt ilyen szempontbol.

Kezdenem a pozitivumokkal: a zene es a rajzolas (animalas, nem tudom pontosan melyik van itt :mrgreen: ) kivalo, csak ugy, mint a tortenet nagy resze. Bejott, hogy csak 80 perces volt a film, tobb ideig nem is tudta volna szerintem ezt a szintu feszultseget fent tartani, illetve 80 percnyi anime pont az, amit egy evben fogyasztani akarok. :mrgreen:

Azt hiszem spoilerezni mar picit felesleges a reszemrol, hiszen mar mas filmekrol megy a kibeszeles, igy csak roviden annyit mondanek, hogy az olyan filmekben amik a fejeddel baszakodnak, szerintem szukseges egy nem konnyen, am de nem is nehezen megertheto lezaras. Lehet csak en vagyok hulye az ilyen filmekhez, de a vege utan par oraval is ultem, hogy most mi is tortent, mi volt valosagos, es mi nem, es minel tobbet gondolkozom rola, annal tobbszor valtoztatom a velemenyem egyes jelenetekrol. Felre ne ertsetek, sokkal jobban szeretem azt, ha lehet es kell is gondolkodni egy filmen a vege utan, de itt ugy erzem, hogy van en vagyok ostoba, vagy a film tolta tul egy picit ezt. :mrgreen:

Osszesegeben egy jo ajanlas, es egy jo film volt, valoszinuleg sose neztem volna meg magamtol.

7/10

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 26., péntek 10:58

Mit össze nem szenved. :mrgreen:
Én is megnéztem a Ghost storyt, még emésztem.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 26., péntek 10:52

Eskuszom holnap megirom az ertekelest, de ma dolgozok ejfelig. :lol: A pontszamot beirtam par napja, elnezest a keslekedesert.

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. június 25., csütörtök 23:06

Filth

Hát ez másodjára is érdekes volt, még mindig nem igazán tudom hova tenni.
Az első harmadban elpuffogtatják az összes poént (sztem amúgy jók voltak) sűrítve, aztán utána átvált valami... , ömm..., valamibe.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Egy ideig ismétli magát, h Robbo folyamatosan geciskedik, de már kicsit uncsi volt, nem lépett szintet a szemétsége. Én örültem volna, ha valami növekvő tendeciát látunk ebben, h megnézzük, meddig képes elmenni, mi az amit még bevállal. Nem igazán tartotta fent az érdeklődésemet, nem arról van szó, hogy nem bírtam nézni, h már megint mit talált ki főhősünk, hanem egyszerűen nem érdekelt. Kívülről néztem végig a filmet, szurkolni valakinek kb. lehetetlen volt, azonosulni bárkivel meg pláne.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A végén nekem nem volt semmilyen katarzis, erősnek sem hatott a dolog, adta magát, elvesztette amiért eddig küzdött, az egyetlen kiút az egészből meg elúszott (a végén jól értettem, hogy nem hallgatta meg az üzeneteit, így nem tudta, h Mary és a fia jönnek?). Volt pár logikátlan dolog is, amikre már konkrétan nem emlékszem, de az érzet megvan, hogy párszor összehúztam a szemöldököm.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Még a stáblista előtti animációba is bele fogok kötni :D, így, h ilyen rövid volt, indokolatlannak éreztem. Kicsit olyan hatása volt, mintha az utómunkálatok végén maradt volna egy kis fölös zsé, aztán nem tudtak vele mit kezdeni, és ez lett az eredménye.
A zene jó volt, ilyen széles skálán mozgó soundtracket sztem még nem hallottam (a La Traviata-an fel is röhögtem :D ).

Legyen 6.5/10, de ha valaki megkérdezne engem, hogy milyen érdekes filmet ajánlanék, embertől függően még ajánlanám is.

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. június 25., csütörtök 23:02

Elnézést a nagy csúszásért, szopatott rendesen az élet, de azt csak nem fogom hagyni, hogy Faust kidobjon a klubból. :kalapos:

Filth

Azzal kezdeném, hogy sokakkal ellentétben én élveztem a filmet. :mrgreen:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon tetszett, hogy Bruce kitervelte, hogy mindenkit manipulál és megszégyenít minden áron csak azért, hogy övé legyen az előléptetés, de ahelyett, hogy sikerrel járna kb. minden rosszul sül el és kicsúszik a lába alól a talaj.
Igazi mocsok volt és jól esett a lelkemnek, hogy nem lett megjutalmazva érte.

Volt itt minden: drogok, szex, folytogatás, rasszizmus, megcsalás, zaklatás, hatalommal való visszaélés, pedofília.
Ezeket nem tudtam élvezni, de nem is ez volt a céljuk. Ami érdekes, hogy mindezek ellenére is éreztem empátiát a végén Bruce iránt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Akartam, hogy összejöjjön az özveggyel és jó útra térjen.
Az is tetszett, hogy kb. az egyetlen pozitív és önzetlen cselekedete a filmben az volt, hogy próbálta megmenteni az összeesett férfi életét. Emiatt ismerte meg a szőke csajt és a fiát. Karma? :)

Én szeretem McAvoy játékát, itt is nagyon rendben volt szerintem.

Negatívumként én a film végi csavart említeném, azt nem éreztem annyira fontosnak, még annak ellenére se, hogy tudom, hogy még többet ad hozzá a karakterhez. Illetve a fő nyomozás se volt valami érdekfeszítő, sok jelentősége nem is volt a sztorit illetően. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azt pedig nem értem, hogy a gyilkos banda miért akart megölni egy zsarut, aki látta, ahogy megölik az ázsiai pasast, mégsem tartóztatta le őket eddig. :hmmm:

Összességében tetszett és egyetértek a többség pontozásával is, nálam is 7/10.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. június 25., csütörtök 21:28

Faust, nyugi nem ölted meg a kört, nekem sok a meló a héten, de hétvégén újranézem a filmedet. Szerintem pozitívabban fogom értékelni, mint elsőre.
"And my heart will leave you never."

Vissza: