Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. június 14., vasárnap 16:20

Limaten írta:
Valaki tudja, h mit jelent a film címe? :hmmm:
A "blue" szót a japánok meglehetősen rendhagyó módon vették át az angol nyelvből, mivel gyakran nem a hagyományos melléknévi értelemben (kék) használják azt, hanem az "into the blue" (az ismeretlenbe) kifejezésből kiragadott formában és értelemben. A Perfect Blue helyes magyar értelmezése tehát: Tökéletesen ismeretlen vagy Abszolút feltáratlan.
Ilyet találtam róla.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. június 14., vasárnap 16:17

Perfect Blue

Egy jó pszichothriller mindig jöhet, és ez bizony az volt. Számomra a film erősségét a jól adagolt feszültségek és a plot csavarok adták, Faust írja le jól:
Mindig amikor épp összeraknád a dolgot, megkavar kicsit, viszont nem annyira, hogy ledobjon magáról a film, ezt rohadt nehéz megcsinálni.
Ez ami pl nálam nem működött az előző körös The Invisible Guestnél.
Csatlakozom a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"valós volt a biztiőr" csoporthoz (hú de creepy volt, te jó ég), szerintem is Rumi egyfajta cinkostársa volt. Bejött a brutalitása a filmnek Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!, örültem, hogy nem csak annyiból állt egy-egy kill, hogy az áldozat nagyon megijed, a kamera elfordul, az áldozat sikít egyet aztán a következő képkocka meg már másnap van.

Nem hittem volna, hogy lesz egy olyan 80 perces film, aminek elégedett leszek a hosszával, furcsa ezt leírni, de tényleg, pont olyan hosszú, amilyennek lennie kell. Nem volt tömör érzete, nem kapkodtam a fejem.
Zene hatalmas +1. Mindig jókor, mindig a kellő hatást érte el.
Gondolkodtam negatívumokon, és nem igazán jutott eszembe semmi, annyit tudok felhozni, hogy a fentiek ellenére se tudott engem beszippantani, ez nekem hiányzott, maga a történet nem fogott meg.
8/10

Valaki tudja, h mit jelent a film címe? :hmmm:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. június 13., szombat 15:44

Perfect Blue

Huh. Az animekkel még mindig barátkoznom kell. Ha ez az egész film formájában lett volna elkészítve, akkor valószínűleg zseninek tartanám, de így egyszerűen bármennyire is akartam, nem tudott annyira elkapni a hangulata. Ettől függetlenül jó volt.

A rajzolás nekem teljesen megfelelt, sőt, valamiért jobban is tetszett, mint a Mickey által korábban ajánlott animében. A 80 perces játékidő tökéletes hosszúságú volt, örülök, hogy nem húzták el az egészet.

Aronofskyt többen is említettétek, na én tőle amiket eddig láttam az csak a Rekviem (nem rossz), a Forrás (tetszett), és a Black Swan (érdekes élmény, inkább rossz mint jó, kiráz a hideg tőle, ha erre a filmre gondolok :lol: ).

Na ez a film hasonló hatásokat váltott ki, mint a Forrás és a Black Swan összemosódva. Néhol már kellemetlenül, kényelmetlenül éreztem magam, miközben néztem, a vége fele pedig már kb hátborzongató volt az egész, de én magam sem tudom, hogy miért. :mrgreen: Tényleg hasonlóan vagyok a másik két filmmel is, a Forrás pl ténylegesen tetszett, a zenéjét elképesztően imádom, de nem hiszem, hogy kb 3 éven belül újranézném.

Spoileresen két dolgot fűznék hozzá, az egyik:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Eleinte én is azt hittem, hogy a biztiőr él, majd utána teljesen biztos lettem benne, hogy csak képzelni az egészet, majd a végére megint bizonytalanná váltam. Viszont a filmben volt vagy 2-3 srác (az egyik tuti szemüveges), akik mindig az új hírekről a csajokkal kapcsolatban, és ez a biztiőr kb mindig mögöttük állt meg hallgatózott. Ha valós lenne, nem tűnt volna fel nekik? Meg baszki annyira bűn ronda volt, tuti meg kellett volna valaki szólítsa. :lol:

A másik, hogy ugye mondtátok többen is, hogy hasonlítanak részletek a Rekviem/Memento/Eredet/Black Swan filmekre. Viszont nekem a film legvége egy másik filmre emlékeztetett egyből:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Amikor kiderült, hogy Rumi dilis, az nem emlékeztetett titeket a Viharsziget legvégére? Szerintem totál ugyanaz, mint mikor a diliháznál ott van di Caprio, és a valóság vs képzelet témával játszanak.

Összességében nálam ez filmként szerintem tényleg nagyot üthetett volna, animeként annyira nem, de így is simán jó egy 7/10-es pontszámra. Köszönöm az ajánlást!

Szerk.: Számomra a Filth teljesen jó ajánlás, én még nem láttam. :kalapos:

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. június 13., szombat 2:41

Én nem láttam füst e filmet, így én örülök az ajánlásodnak és a hétvégén meg is nézem :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 13., szombat 1:55

Az is egy nagyon jó film, és aki nem látta, annak érdemes pótolnia. De mostmár nem szeretném módosítani a választásomat, hacsak nem ragaszkodtok hozzá. A mocsok lényegesen frissebb film, és jobban előtérben van, ezért várható volt hogy többen is láttátok. De biztos vagyok benne, hogy második nézésre is szolgáltat újat, aki pedig többször látta, bizonyára kedveli annyira hogy szívesen kiöntse a véleményét.
Végignéztem a korábbi ajánlásokat, és biztos vagyok benne hogy a későbbiek során lesz majd annyi rétegfilm, amiről még csak nem is halottunk, hogy nem lesz hiány új filmélményben. A döntésemnél ezt is figyelembe vettem, szóval ez most egy ilyen kör lesz. :)
Legközelebb talán majd ajánlom az Experimentet, vagy talán majd valaki más.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. június 13., szombat 0:45

Az Experiment jobb lett volna, arról a filmről rengeteget lehetne beszélni. :)
"And my heart will leave you never."

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. június 13., szombat 0:42

Szépen kilövöldözitek a watchlistemet, köszi, nagyok vagytok, így tovább. :mrgreen: Szóval nem láttam még, de tervben volt már. :mrgreen:

A perfect blue megvolt, de nem tudom hova tenni egyelőre. A napokban írok róla, ami biztos hogy az anime nem az én műfajom és hogy azért az univerzum alapigazsága érvényben marad, Darren Aronofsky >>>>>>>>>>>>> bárki, bárhol, bárhogy, bármivel, bármikor.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. június 12., péntek 20:42

A láttam táborát erősítem, ajánlásként nem föltétlenül rossz, de itt sok a junkie :D
"And my heart will leave you never."

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 12., péntek 12:00

Nos igen, az várható volt többen is láttátok ezt a filmet, de bíztam benne hogy ennyire nem volt ez hírhedt. :mrgreen:
Ettől függetlenül is kiváncsi vagyok kiben mit váltott ki, szóval hajrá.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. június 12., péntek 11:53

Kíváncsi leszek, hogy hányan nem láttok ezt. :mrgreen: McAvoy rohadt ripacs, de nem tudom azt mondani, hogy nem bírom.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. június 12., péntek 11:18

Én már láttam, kb akkor mikor kijött, úgyhogy ideje újranézni :D
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 12., péntek 10:34

Fu en nagyon nem szeretem McAvoyt. :lol: De jo ajanlas, kivancsi leszek!

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 12., péntek 10:27

Szuper film, McAvoy meg zsenialis. Engem viszont megis a das experiment mozditott meg mert szerintem meg nem lattam. De azert a mocskot is ujranezem, eleg reg volt.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. június 12., péntek 9:46

Uuu ennek a filmnek nagyon örülök, az utolsó pár percét vagy 50x újranéztem, annyira zseniális.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 12., péntek 9:33

Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam. Nyugodt lelkiismerettel lépek a kötelesség útjára. Népeim:

FILTH

Az első perctől kezdve egy filmet akartam nektek ajánlani, a Das Experiment c. német filmet 2001-ből. Biztos vagyok benne hogy kevesen láttátok, lévén német film, szinte teljesen ismeretlen színészekkel. A sztorija jó, megtörtént esemény ihlette, amit ugye eleve jó pont minden esetben. Viszont a zene, a képi világ, a színészek miatt sajnos nem olyan film, amiről sokat lehetne írni érdemben. Ezért, noha mindenképp megnézésre érdemesnek tartom a filmet, végül másra esett a választásom.

A mocsokra, 2013-ból. Zsánereim azok a filmek, amik nem kategorizálhatóak be egy műfajba. Ha egy film tartogat számomra érzelmi hullámvasutat, és teszem hozzá jól is képes átadni, akkor az a film az én filmem.
A Filth ilyen. Azért választottam ajánlásra, mert mindazt, amit a Das Experiment (hangulat, színészi játék, képi világ, zenék) nem képes úgy átadni, hogy arról könnyen lehessen érdemben írni, a Mocsok igen. Viszont szélesebb körben ismert is a film, újabb is, moziban is volt, ezért biztos vagyok benne hogy többen láttátok. Ezért elnézést, de úgy hiszem ezt a filmet többször is meg lehet nézni, írni róla pedig lényegesen könnyebb. :)

Pár mondat;
James Mcavoy játéka lenyűgöző.
A sztori nem kitalálható 2 perc után, és a film úgy szórakoztat, hogy nem kell összpontosítva ülni és a részletekben rejlő lényeget radarozni.
A film hangulata nem egysíkú.
Breaking the fourth wall. Szeretett McAvoyunk több ponton a kamerába néz, azaz kinéz ránk, a nézőkre. Apróság, de ha jól van kivitelezve az ilyenektől könnyű megszeretni egy filmet.
Ezek miatt ajánlom ebben a körben ezt a filmet, illetve még pár dolog miatt, amikről már csak spoileresen tudnék majd írni. Nem utolsó sorban figyelembe vettem Remy ajánlását, sokkal másabb filmet szerettem volna, elsősorban műfajában és hangulatában, hogy sokszínű legyen a filmklub. Ettől függetlenül a sztorit illetően lesz némi hasonlóság.
Jó szórakozást! :)

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 12., péntek 7:35

Ez nagy segítség, sokat agyaltam melyik filmet dobjam be, a mr. Nobody és a You don't know Jack egyaránt lehetséges opció volt. :D
Sajnos irtósok munkám van, és költözés is van, szóval nem lesz időm 6kor bedobni az ajánlást, megreggelizek aztán megírom az ajánlót, közben meg kitalálom melyik film legyen.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. június 11., csütörtök 22:58

sonic írta: Le van tarolva valahol hogy az eddigi filmklub korokben milyen filmeket ajanlottunk? Lassan kereshetek egy ajanlast (thanks RNG) es nemkeneolyat ami mar volt.
Tessék!
https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... 1581575899
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 11., csütörtök 22:55

Le van tarolva valahol hogy az eddigi filmklub korokben milyen filmeket ajanlottunk? Lassan kereshetek egy ajanlast (thanks RNG) es nemkeneolyat ami mar volt.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 11., csütörtök 21:40

sonic írta:

Erdekes amit irsz a karakterek felismereserol. Nekem az eloszereplos koreai/japan filmeknel szokott jelentkezni ez a problema. :) Itt viszont pont nem zavarodtam be. A harom enekes lanyra gondolsz?
Őszintén szólva minden női karakter arca szinte ugyanúgy nézett ki számomra. :D
Rumi csak az alkata miatt lógott ki. De parókában, közelről már alig különbözött a többiektől, meg ugye nála a plot is bezavar.
Mondjuk ezen gyorsan túl tettem magam, csak zavaró, mert közben a férfi karakterek közül a legutolsó mellékszereplő is egyedi vonásokkal rendelkezik.

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 11., csütörtök 21:14

En a furaarcu fazonrol ugyanazt gondoltam mint Realfan. Az uj joker film jutott eszembe:

Minor Joker spoiler kovetkezik... :D ha nem lattad ne olvasd.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szoval mikor Fleck bekepzeli a letezo szomszed csajrol hogy randiznak meg egyutt jarnak, kozbe meg dehogy.

Vissza: