Én is rengeteg európai nagyvárosban jártam már - főleg sajnos a kocsog győri utazásos ismerősökkel, de ha jelenleg egyet kéne választani, hol telepednék le, hova költözzek, az egy osztrák környék lenne, ahol magamtól voltam, 3x, rengeteg gyönyörű hellyel (hatalmas tavak fürdeni és egyéb vizi tevékenységekre, erdők-mezők-hegyek, kis-nagyvárosok, hangulatos sétányok és így tovább). És ahogy tapasztaltam rendkívül kedvesek a vendéglátók. 2016-ban, amikor először voltam, egy idős házaspár által üzemeltetett motelben voltam (Echte osztrák ház), reggelivel vártak, kérdezték, hogy előző nap merre jártam, mit csináltam. Ja, a lényeg, a Wörthi tó és környéke ez a hely. De főleg a nyugati része (Velden). Ha még nem jártatok errefelé, ajánlom.füst írta: Nekem Fiume a best.
Voltam már pár helyen, és szinte minden nyaraláson nagyon szép helyeket láttam és jól éreztem magam, de ha valahol le kellene élni egy életet, az Fiume lenne.
Van tengerpart, méghozzá nagyon nyugis tengerpart, elhagyatott részekkel, körbe hegyek mindenfele. Viszonylag kicsi város, kellően nyugis és zöld, de mégis minden megvan ott helyben ami kellhet. Nem utolsó sorban ugye echte magyar városról beszélünk, tehát érzésre egy az egyben olyan volt ott a főtéren sétálni mint mondjuk Debrecenben, egy kis mediterán beütéssel. Csak horvát felirat van mindenhol. Nem utolsó sorban nincs messze, family szempontjából. Egy főnyeremény, jelenleg a munkám miatt Pesthez vagyok kötve, de el tudom képzelni hogy pár éven belül áttegyem oda a székhelyemet.![]()
p.s. Fiume nekem is tervben van már jó ideje, nagyon jól néz ki a képeken.