Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. június 5., péntek 22:16

Be kell valljam, hogy bár elismerem az anime művészi hatását, amit a filmnyelvre, filmművészetre gyakorolt/gyakorol - láttam is párat - de alapvetően nem az én világom. Ugyanakkor Remy, Aronofsky nevével nagyon megfogtál, a Fekete hattyú korszakos remekmű :coffee: Egy szó, mint száz már holnap megnézem az ajánlásod :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. június 5., péntek 21:42

Remy

Jó dolog ez is, meg a felsoroltak is.Merőben más, mint amit kaptatok tőlem.
Biztos jó pár embernek tetszeni fog, az előző kört látva.

Hajrá Urak.

bocs, bepofátlankodtam... :)
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. június 5., péntek 20:50

Hát, nem Rock filmet hozott miért lelkesedjünk :mrgreen:

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. június 5., péntek 20:10

ugyan, csak mindenki kiszabadult és a kocsmában van :mrgreen: főleg a keleti fertájon :lol:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 5., péntek 20:01

Ezt a lelkesedest. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Rip filmklub, rip remy.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 5., péntek 18:43

Nekem elegge bejott, amikor lattam, aki csipi Aronofskyt annak tetszeni fog. Ujrazom azert a hetvegen, kivalo ajanlas, koszi! :)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. június 5., péntek 18:17

Kezdjük!

Lehetséges, hogy nem leszek népszerű, mivel kezdésnek egyből egy animét hozok (meg nyilván amúgy se vagyok az :D ), de Mickey legutóbbi ajánlásánál eldöntöttem, ha lesz még filmklub, akkor nagy eséllyel újból egy ázsiai alkotást hozok, azon belül is egy animét. Bár legszívesebben a Akira-t vagy a Ghost int he Shell-t ajánlanám, de azok már vannak annyira blockbuster címek, hogy nem illenének bele a képbe. Viszont a terv adott, kell egy anime, ami megmutatja, hogy miért is egy külön művészeti ág az anime.

PERFECT BLUE

Ha van kötelező anime, akkor a Perfect Blue köztük van. Egyrészt nagyon komoly dolgokat vesz elő (identitásválság, karrierizmus, zaklatás, internet árnyoldala[1997-et írunk!!!]), másrészt pedig ha ez az anime nem létezne, illetve Satoshi Kon nem létezne, akkor valószínűleg Darren Aronofsky sem, a Black Swan sem, legalábbis nem olyan formában, ahogyan mi ismerjük, illetve a Rekviem egy álomért is más lenne, de még Nolan Eredet-e sem biztos, hogy valaha elkészült volna…

Satoshi Kon egy aljas zseni. Kegyetlenül erősen játszadozik az agyunkkal. Összemossa a valóságot és az álmokat, ez lényegében a rendező védjegyévé is vált, mert több alkotásában is visszaköszönt. Mindezek mellé pedig téged is meginvitál egy kalandra, ahol pöröghetnek az agysejtjeid. Egy profi pszicho-thriller, szürrealista elemekkel tarkítva, anime köntösben.

Kezdetben élőszereplős verziót akartak az egész sztoriból, végül szerencsére anime lett belőle. Egyrészt Satoshi zsenije megmutathatta magát, másrészt pedig jóval hatásosabban letetett rajzolt formában átadni az egész film nyomasztó és fojtogató atmoszféráját, illetve az álmok és valóság keveredését.

Valószínűleg nagyon megosztó lesz a film, de remélem akad 1-2 ember azért, akinek tetszeni fog majd. Megijedni nem kell, a játékidő igencsak rövid.

Gondolkodtam még kategória: Metropolis, Memories, Paprika, illetve a már említett Akira, Ghost int he Shell kettőst is kötelező nézni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 2., kedd 21:56

Na, átrágtam magamat a rengeteg szavazaton, most pénteken kezdünk. :mrgreen:

18:00!

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 30., szombat 11:53

soadroli írta: na, jó lesz ez. aki nem tudja még mit fog ajánlani, szívesen cserélek vele. Faustnak már elküldtem, valszeg ezért is rakott be utolsónak :mrgreen:
Az a randomizer volt. :mrgreen:

Koszonom Petr!

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. május 30., szombat 11:15

Faust írta: Röstellem, nem emlékszem, ki csinálta a táblázatot, csinál egy újat? Köszönöm szépen!

Done.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1964865998

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. május 30., szombat 10:40

na, jó lesz ez. aki nem tudja még mit fog ajánlani, szívesen cserélek vele. Faustnak már elküldtem, valszeg ezért is rakott be utolsónak :mrgreen:
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 30., szombat 3:28

Na, összejött egy ilyen sorrend:

1. Remy :fpalm:
2. füst
3. Faust
4. sonic
5. Pipita
6. Petr
7. Ewr
8. Realfan1
9. Limaten
10. Caraway
11. Raúlító
12. soadroli
---------------
13. nmate
14. géza
15. gunner

Úgy gondoltam, hogy induljunk neki 12 ajánlóval. Ideális esetben az kerek 3 hónap, de úgyis kiesik mindig valaki, ez esetben a vonal alatt lévő filmklubberek sorrendben elfoglalják a kieső helyét. Tehát ha pl. Pipita kipottyan, nmate jön a helyére, ha utána pl. Limaten, a helyére géza kerül. De ne essen ki senki, bár heti egy film ha nem fér bele, akkor újra dübörög a gazdaság. :lol:

Viszont mivel heti egy ajánlás van, véres kézzel dobok ki mindenkit, beleértve magamat is, ha csúszás van, a régi séma szerint: ha két elmaradt filmed van egy ajánlás napján, akkor sajna ez a turnus off számodra. Tehát ha pl. a második és a harmadik ajánlás hiányzik a negyedik ajánlás napján éjfélkor, akkor vége. Nem erőszakolnám, hogy sorrendben haladjunk, de azért pöpec lenne, ha valaki nem a kilencedik héten értékelné a második heti filmet. :mrgreen:

Heti egy filmmel több lehetőség van a filmekről párbeszédet kialakítani, és már nem is tépném a számat, hogy milyen szellemben gondolkodjatok az ajánlásokról, az előző turnus hibátlan volt szerintem ebből a szempontból. Esetleg annyit fűznék hozzá, hogy ha kicsit eltolódik a hangsúly egy műfaj felé (drámával szokott ez megesni), akkor próbáljunk kicsit frissíteni a dolgon, hogy ne fáradjon el az egész. Szerintem szükségtelen, de továbbra is bombázhattok PÜ-kkel, ha tanács kell, ma ürítettem a ládát, úgyhogy üresen tátong. :mrgreen:

Jelen állás szerint a jövő péntek a választott kezdés időpontja, ez még módosulhat.

Amennyiben bárki szeretne még jelentkezni, feel free, értelemszerűen a queue legvégére kerül.

Röstellem, nem emlékszem, ki csinálta a táblázatot, csinál egy újat? Köszönöm szépen!

Hajrá! :)

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. május 30., szombat 0:30

Én ajánlanék, van pár ötletem :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 29., péntek 23:55

Kód:

Filmklub, the 13th Heti 1. ajánlás 1. Faust 2. Raúlitó 3. Realfan1 4. füst 5. soadroli 6. Remy 7. Petr 8. Caraway 9. Pipita 10. sonic 11.Limaten 12. nmate 13. gunner 14. géza 15. Ewr
Az előző kör nagyon tetszett, jelentkeznék erre is! Az ajánláshoz én sem ragaszkodom, nekem a jövő péntek illetve júni 12. is jó kezdésnek. :)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 29., péntek 22:52

géza írta: Nemet, igen. Akkor jelentkeznek, es ha majd lesz egy olyan cim, amit nem tudok elerni, akkor kerem valakinek itt a segitseget. :)
Megoldjuk. Szintén német.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 29., péntek 22:40

Kód:

Filmklub, the 13th Heti 1. ajánlás 1. Faust 2. Raúlitó 3. Realfan1 4. füst 5. soadroli 6. Remy 7. Petr 8. Caraway 9. Pipita 10. sonic 11.Limaten 12. nmate 13. gunner 14. géza
Simaliba, egyébként Remy is migráns :mrgreen: , beszéljetek össze ha kell valami! :)

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2020. május 29., péntek 22:38

Nemet, igen. Akkor jelentkeznek, es ha majd lesz egy olyan cim, amit nem tudok elerni, akkor kerem valakinek itt a segitseget. :)

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 29., péntek 22:16

Szerintem drive-al vagy valamivel megoldjuk ha lehet. Nemetorszag?

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2020. május 29., péntek 22:06

En is szivesen jonnek, de nem biztos, hogy be tudnam szerezni az osszes ajanlast. (Torrent kilove)

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 29., péntek 21:52

Mekkora visszatérő. :salute:

Beírtam a katalán ágyúst is.

Kód:

Filmklub, the 13th Heti 1. ajánlás 1. Faust 2. Raúlitó 3. Realfan1 4. füst 5. soadroli 6. Remy 7. Petr 8. Caraway 9. Pipita 10. sonic 11.Limaten 12. nmate 13. gunner

Vissza: