HozzászólásSzerző: Donát » 2020. május 25., hétfő 10:54
Fűről nem alkotnék véleményt, mert 0 saját tapasztalatom van, a véleményem 100%ban mások élményein alapszik, de a zene téma szerintem ugyanaz, mint amikor a középosztálybeli elkövető által okozott tragédiát akarják a videójátékokra (GTA, estleg CoD) kenni. Az csak egy tünet tud lenni, ha extrém hatást gyakorol az illető személyiségére (túlzottan fogékony rá), de sosem a probléma okozója. Az ilyen eseteket legnagyobb arányban a környezete tudná megakadályozni, leginkább hosszútávon, szeretettel, odafigyeléssel, példamutatással. Ezek pedig mindig (!) hiányoznak az ilyen esetekben. Ezt a késelőt konkrétan az utcára dobták a szülei, ha igaz, amit a sajtóban olvastam. Onnan már csak lefele vezethetett az út. Szóval az ilyen történeteket megelőzni kéne, a büntetés már semmit eredményt ben fog hozni szerintem sem. Tök mind1 mennyit kap, a kóterben sem lesz szeretőbb környezetben. Viszont érteni vélem azt is, miért ilyen a jogrendszer, miért kap majd olyan keveset, amin háborog a társadalom. Jó megoldás itt már nincsen. Megelőzni kellett volna, ahhoz meg utópisztikus szinten kéne működnie az emberiségnek. Ergo ilyen esetek mindig is lesznek sajnos. Semmid nincs ellene, csak annyi, hogy bízol a jó szerencsédben, és abban, hogy téged elkerül.