Súlyzós Edzés után, nyugodtan lehet komplex italt keverni.tubatibi írta: Sziasztok!
Kire hogyan hatott a karantén?
Én 20 kilót dobtam le(Nyilván a karantén előtt már diétáztam), HIT edzés, futás és a cukor, fehérliszt, alkohol teljesen elhagytam az étrendemből, életvitelemből. Minimálisra csökkentettem a cukormentes üdítőket is, rengeteg zöld zöldséget fogyasztottam, sovány húsokat, túrót, tojásfehérjét.
Ez eddig oké, örülök, hogy végre lement az a felesleg, viszont elszeretnék kezdeni heti 3 súlyzós edzést tolni, mellé 2-3 hit edzés/futás megmaradna.
Az edzés része oké, meg voltam már lent párszor./Hétfő: Mell, bicepsz, Kedd: Láb, váll, Péntek: Hát, tricepsz pluszba has ezeken a napokon/
Hihetetlen mód hízékony vagyok, viszont nem akarok újra vágósúlyba lenni. Tudom sokat számít, hogy nem fehérliszttel meg pizzával, tésztával tömegelek, de ki mit javasol?
Maradjak a "diétámban" és csak edzés után toljak esetleg egy szénhidrátos turmixot(Ha igen ki mit ajánl)? Meg növeljem a napi fehérjebevitelem egy 2,5gramm/tskg-ra?
2 gramm ch/tskg
2,5 gramm fehérje/tskg
0,5 gramm zsír/tskg
Ez megfelel? Nem akarok túl nagy tömeget magamra pakolni, de szépen szeretnék formásodni és inkább lassan, de biztosan haladni.![]()
Szénhidrát-fehérje-glutamin-bcaa-kreatin-arginin. Ilyenkor a szervezet sokkal fogékonyabb bizonyos dolgok iránt. Igényli a törődést, mivel kapott eleget....Ezt az időszakot ki kell használni.
Én még szét is választanám, előbb a szénhidrát+egyebek. Rá pár percre a fehérje.
Szénhidrátból próbálj olyat keresni, ami speciális formula, erre az időszakra kitalálva, gyorsan felszívódó és a gyomornak kevésbé megterhelő.
Minden a pénztárcán múlik, meg az egyéni egészségi állapotodon. Olvass utána az egyes termékeknek, Te ismered magad.... csak utána hallgass bárkire is.