Regota terveztem ujranezni, raadasul Lanthimos nagy kedvencem. Kedvet kapva az alkalmon, gyorsan meg is neztem.
A gorog rendezonek van egy egyedi stilusa, amit ebbe a filmbe is paradesan beleszott. Humor, drama, abszurditas es romantika: sok temat es megis keveset erint a film, de egyenes tud maradni, nem csapong. Fokuszban tartja, amit fontosnak tart.
Szeretem benne a szatirikus elemeket a parkapcsolatra es egyedulletre vonatkozoan. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elso reggeli az egyik kedvenc jelenetem. Amikor David nem tudja egyedul rendesen bekenni a hatat, szinten nagyon egyedi es meglepo bemutatasa az egyedulletnek. A vegefele a gyilkossag es utanzas pedig meg egy lapattal ra tud tenni a humorfaktorra.
A zenejet is szeretem, bar nekem a vegere picit leereszt, egysikuva valik.
Szerencsere a film nem hosszabb, igy nem urul ki a tartalombol es cselekmenybol, de megis hianyolom belole az elementaris erot, ami elgondolkodtat. Nyilvan nem ilyennek keszult es nehezen tudom megfogalmazni, de mintha egy lepes meg hianyozna belole, hogy ne "csak" baromi egyedi es kimagaslo legyen, hanem hatassal is legyen ram.
Orulok, hogy ismet szembejott a film es ujraztam. A pontozassal gondban vagyok, de egyelore 7,5/10.
A kor vegen biztosan kihasznalom a 3 lehetosegemet valtoztatni a pontjaimon.