alexoxladjackoxi írta:
A régi város: Hát ez valami elképesztő. Mondom keresek már valami jó kis "besülős" drámát, de ez bakker tényleg levett az életről. Viszont zseniális, ilyen nyomasztó, nehéz filmet talán még soha nem láttam. Casey Affleck is abszolúte megérdemelte érte az Oscart. Ha tudtok ilyen filmeket, mondjatok már párat pls, bár ezt nehéz lesz überelni. Pl. a Gépész vagy a Joker számomra elég karcsú így utólag ehhez képest. Max. még a Taxisofőr jut eszembe hirtelen, ami hasonlóan nagy hatással volt rám ebből a kategóriából.
Valahogy kimaradt nálam, hogy ilyen szinten díjazták volna a filmet, így neked köszönhetően megnéztem én is. Tényleg nyomasztó volt végig, vártam mindig, hogy na, most majd beindul, de hiába. Nehezen tudtam így azonosulni a szereplőkkel, hiába körvonalazódik a sztori viszonylag hamar. Szeretem a hasonló darabokat, de ez valahogy nem ütött belém, pedig minden figyelmet rá fordítottam. Hét alá.
A hetedik kontinenst ajánlom neked. Az sem nyílik meg túlságosan előtted, de ha azt akarod, hogy nyomasszon, akkor fog rendesen.
A Rekviem egy álomért c. mesterművet újráztam még valamelyik este, kiemelkedő, egyedi, a zenéje még mindig ott van és ott is lesz a legnagyobbak között.

IMDb-n a tízeseim között pihent, de változott kilencesre.
A következő a sorban a Pola X lesz, amit kötelezőképp ismételnem kell, majd jönnek a Filmklubos darabok, hiányzik, csak nincs idő.