OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kierkegaard

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. április 24., péntek 20:23

ikelemen5 írta: Milyen kutyáitok vannak, és milyen táppal etetitek? :)
Füst kollégával nagyjából egyetértek, a csirkehús és búzát tartalmazó kutyatápok szemetek. Főleg azok amiket a hiperek árulnak. Tűzre való az összes.

Ha van időd akkor mindenképpen BARF, ha nem akarsz ezzel foglalkozni akkor vannak a drágább hidegensajtolt tápok, illetve a megszokott tápok csak prémium kivitelben:

Pl Acana pacific ahol lazac és egyéb halfajtákat tartalmaz. Ezek hipoallergén tápok.
Illetve vannak még jó márkák mint a sampson bárány tápja vagy a taste of the wild.

Én németjuhásznak sampson-t vettem. Ezt szerette is a széklete is elegendő mennyiségű volt, megfelelő állagú és büdös sem volt.

Macskának pl acana pacificet szoktam venni, meg ocanis konzervet.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2020. április 24., péntek 19:39

ikelemen5 írta: Milyen kutyáitok vannak, és milyen táppal etetitek? :)
Shiba Inu, csak és kizárólag bárányhúsos tápot kap, Britt márkájút.
2 éves koráig evett mindent, nem válogatott, de minden kutyakaja amiben van csirkehús, az szemét, allergiás lesz tőle a kutya. Nálunk 2 év után jelentkezett a probléma akkor telítődött a szervezete, utána 3 hónap diéta kellett, hogy kigyógyuljon belőle és tünetmentes legyen.
Sajnos a nyúlhúsos, marhás, halas tápok tartartalmazhatnak allergén anyagot, tehát kerülném az össszeset, a konzervkaják szintén ilyenek, szemét majdnem az összes. A bárányhúsos bevált, azt nyugodt szívvel ajánlom. Táp mellett tonhalat kap, és ha olyat főzök ami fogyasztható a számára, akkor azzal egészítem ki az étrendjét.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2020. április 24., péntek 18:09

Milyen kutyáitok vannak, és milyen táppal etetitek? :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2020. április 24., péntek 17:41

KAG írta: Albérletet keresek BP és környékén 110eFt.-ig.

Ha esetleg valaki látott valami faszát, ne tartsa magába! :)
Attól is függ, egyedül mennél vagy barátnővel, vagy teljesen egyedül élnél, vagy az se baj ha közösködnöd kell mással.

mila
Kedvenc játékosaid: ramos, kroos
Kedvenc csapatod: rmcf

HozzászólásSzerző: mila » 2020. április 24., péntek 16:32

fb marketplace-n nézz szét, meg az fb albérlet csoportokban. vannak azért faszák.
92:48

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. április 24., péntek 14:51

https://ingatlan.com/xi-ker/kiado+lakas ... a/31409041
https://ingatlan.com/xi-ker/kiado+lakas ... 4/24955655

A virus óta végre olyan lakást is egyszerű kifogni ennyiért ahol van normális gáztűzhely.:D
Amúgy a te barátod az albérletes facebook csoportok lesznek. lépj be 3-ba, írd ki ugyan ezt a kérdést majd privátban kapod a megkereséseket.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. április 24., péntek 13:54

Sajnos segíteni nem tudok, de hasonló cipőben vagyok, bár nem sürgősen keresek albit.
De én nem érzem, hogy sokkal olcsóbbak lennének. Vagy, ha van is olcsóbb, nagyon tré mind. 2 éve mentem albi után, akkor 3-4 olyan is volt, amibe instant beköltöztem volna, ha tehetem (nem pénzügyi okok miatt nem költöztem)

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2020. április 24., péntek 13:32

Albérletet keresek BP és környékén 110eFt.-ig.

ZIDANE

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2020. április 24., péntek 13:18

milyen készletekről van szó? rokon kórházban dolgozik, budapesten 20 emberre van 1 plexi maszk. miről van szó? hazudnak mindenről sajnos.tesztek nincsenek, ágyak nincsenek, felszerelés még annyi se.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. április 24., péntek 13:06

kiserik írta:
Ez az egyik legnagyobb baj, hogy ez így ebben a formátumban elterjedt. Az idős, idősebb emberek az egészségügyi állapotuk miatt veszélyeztetettek, nem a koruk miatt. Persze legegyszerűbb úgy kezelni, hogy 65 év felett..., de nem lehet húzni egy ilyen vonalat. Sokkal fontosabb az egészségügyi állapot korra való tekintet nélkül.

Szerintem ahogy lecsendesedett a kezdeti pánik, mindenki rájött, hogy ésszerű szabályok között kezelhető a vírus és nem ebbe fog belehalni az emberiség. Mostanában nem foglalkoztam a témával, de a WHO új célja, hogy egy olyan tesztet csináljanak, amivel az átlagos embereket tesztelnék, hogy átestek e már a fertőzésen, így megállapítva az immunitás és a potenciálisan megfertőzhetők mértékét. Magyarország folyamatosan próbált a határon táncolni. Nagyon sokáig nem voltak karantén intézkedések, majd lettek, immel ámmal. Most, hogy mindenhol tervezik a lazítást, így nálunk is.
Szerintem is.

Amúgy meg szerintem érthető és jogos, ami Magyarországon történik. Ha a napi aktuálpolitikát és a propagandákat, érzelmeket félreteszem és magát a helyzet kezelést nézem.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. április 24., péntek 12:21

Victor írta:
kinek mi a véleménye az új koronavírus megközelítésről, ami most fog jönni? :)
- az apukája 65 év feletti, tehát fokozottan veszélyeztetett
Ez az egyik legnagyobb baj, hogy ez így ebben a formátumban elterjedt. Az idős, idősebb emberek az egészségügyi állapotuk miatt veszélyeztetettek, nem a koruk miatt. Persze legegyszerűbb úgy kezelni, hogy 65 év felett..., de nem lehet húzni egy ilyen vonalat. Sokkal fontosabb az egészségügyi állapot korra való tekintet nélkül.

Szerintem ahogy lecsendesedett a kezdeti pánik, mindenki rájött, hogy ésszerű szabályok között kezelhető a vírus és nem ebbe fog belehalni az emberiség. Mostanában nem foglalkoztam a témával, de a WHO új célja, hogy egy olyan tesztet csináljanak, amivel az átlagos embereket tesztelnék, hogy átestek e már a fertőzésen, így megállapítva az immunitás és a potenciálisan megfertőzhetők mértékét. Magyarország folyamatosan próbált a határon táncolni. Nagyon sokáig nem voltak karantén intézkedések, majd lettek, immel ámmal. Most, hogy mindenhol tervezik a lazítást, így nálunk is.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2020. április 24., péntek 12:06

M1Ö írta:
revolver írta: kinek mi a véleménye az új koronavírus megközelítésről, ami most fog jönni?
Én lemaradtam. Valaki összefoglalná a lényeget pár mondatba?
Orbán: A védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul, fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet hazánkban, A jövő hét végére már új szabályokkal kell rendelkeznünk

:mrgreen:

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2020. április 24., péntek 12:04

revolver írta: kinek mi a véleménye az új koronavírus megközelítésről, ami most fog jönni?
Én lemaradtam. Valaki összefoglalná a lényeget pár mondatba?
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. április 24., péntek 12:00

Nyilván ”narancsosbukta” meg minden rossz, de bem lehet, hogy látták, hogy ha szabadon eresztik a járványt akkor nincs ágy, nincs felszerelés, mindenki totál felkészületlen. Ezért be kellett szigorítani és mindenkit bezárni otthonra.

Most, hogy jöttek egészségügyi felszerelések és lett több ágy így lazíthatnak?

A legjobb magyar barátom ő egy budapesti kórházban dolgozik a covid-19 fertőzöttek osztályán orvosként és állítása szerint javultak az ő munkakörülményei.

Nem lehet, hogy ez volt a cél?

Persze ha úgy próbálja nézni a dolgokat, hogy félreteszi melyik párt van kormányon és az ezzel keveredett érzelmeit?

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2020. április 24., péntek 11:35

Én nem értem. Hetek óta mondják, hogy mindjárt a tömeges megbetegedések időszakába lépünk, elkezdték felszabadítani a kórházakban az ágyakat, lélegeztetőgépeket rendelnek, erre most lazítani akarnak a szabályokon? Az sem világos, hogy hogyan képesek egy pontos napra megállapítani a tetőzést. Ráadásul a tetőzés az én olvasatomban azt jelenti, hogy akkor lesz a legrosszabb a helyzet, és akkor ezzel egy időben elkezdik újraindítani az életet?
Említették, hogy a fővárosra és a nagyvárosokra más szabályok lesznek érvényben. Vajon ez azt jelenti, hogy Pestet lezárják, vagy mire készülnek szerintetek?
Többek között ez engem azért érint, mert a párom pesti, most már hetek óta együtt vagyunk nálam, hálaég nagyon élvezzük a közös időt, és azon kevesek közé tartozunk, akiket közelebb hozott egymáshoz, de a szülei már nagyon látni akarják, és:
- az apukája 65 év feletti, tehát fokozottan veszélyeztetett
- én auto-immun beteg, asztmás és allergiás vagyok ( :mrgreen: ), tehát szintén fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozom

Ebben a helyzetben szerintetek hogyan kellene cselekednünk, ha új szabályok lesznek érvényben? Alapvetően ugye többek között azért döntöttük a közös karantén mellett, mert így megóvja az apukáját, nekem tud segíteni, és nem kell hetekig egymás nélkül lennünk, tehát mindenki nyert a szituációval. Most viszont ha változtatnak a szabályokon, véletlenül sem akarjuk azt, hogy hazamenjen, aztán ne tudjon hozzám leutazni a pesti korlátozás miatt, meg kicsit félünk attól is, hogy lazítanak, közben tetőzés jön, és valamelyikünk elkapja. :hmmm:

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2020. április 24., péntek 10:38

Nem tudom mi a valós helyzet, de alacsony a hivatalos megbetegedések száma Magyarországon. Májustól az olyan országok is lazítani akarnak a korlátozásokon, mint Spanyolország, vagy Olaszország, ahol a legjobban tombol a járvány.
Akkor Magyarország mit csináljon, zárkózzon be, és haljon éhen?
A halottak fele Európa szinten idősotthonokból került ki, ott kellene jobban figyelni, másképp az esetek 80%-a enyhe lefolyású, vagy tünetmentes tudtommal.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. április 24., péntek 10:18

Készül már a narancsos bukta. :lol:

Viccet félretéve, szerintem itt közönségszavazással működnek a dolgok. Eddig a bezárást várta mindenki, lett szigorítás. Most már megunták az emberek, a környező országokban kezdenek lazítani, hát lazítsunk mi is.
Szerintem halvány fingjuk sincs az egészről, csak a seggüket mentik.

Édesanyám másfél hete karanténban van, eddig 1 tesztet csináltak rajta, ami negatív lett. Még legalább 1, de inkább 2 negatív kellene neki, hogy kiengedjék és a háziorvosa meg tudja vizsgálni, mert hetek óta betegeskedik. Ebből nekem nem az jön le, hogy annyira felkészült lenne az EÜ....

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa

HozzászólásSzerző: revolver » 2020. április 24., péntek 9:53

számomra most lett világos, hogy lényegében ez az egész kijárási korlátozás és védekezés, nem szólt másról, mint a készletek felhalmozásáról és az EÜ. felkészítéséről (ágyak felszabadítása), így május 4-től amikor elkezdik fokozatosan újraindítani az országot, valószínűleg akkor fog igazán megütni minket a járvány. persze terv szerint a kapacitások meglesznek, a kérdés, hogy valóban fogjuk mi ezt bírni?

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. április 23., csütörtök 18:46

filatáska írta: Szerbiáról van szó, szóval lehet nem sokat mondana a szolgáltató neve. Néztem a csomagokat, nem vészesek az árak. Csak az érdekelt volna, hogy egy adott korlátot ha túllépek, akkor magasabb -e utólag a tarifa. :hmmm:
Értem. Akkor valóban nem sokat segítene a szolgáltató neve. Az én tapasztalatom szerint ez szolgáltatónként és pláne országonként változik, szóval lehet érdemes a szolgáltatódat felhívni.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2020. április 23., csütörtök 18:26

Szerbiáról van szó, szóval lehet nem sokat mondana a szolgáltató neve. Néztem a csomagokat, nem vészesek az árak. Csak az érdekelt volna, hogy egy adott korlátot ha túllépek, akkor magasabb -e utólag a tarifa. :hmmm:

Vissza: