Hozzam, hogy ne maradjak el:
Dersu Uzala
Nem tudok mostanában sokat írni a filmekről, elnézést érte. Mondjuk ez tipikusan egy olyan film, amelyről nem sokat lehet írni. Nem vagyok remake párti, de ebből lehetne egy gyönyörű filmet készíteni mai technikával, Faust mi a véleményed?
Szép film, jó néha ilyen alkotásokba is belefutni a mainstream uralta piacon. A két rész közül nekem inkább az anekdotaszerű második rész jött be, szegény öreg kalitkába zárva nem tudott beilleszkedni a társadalomba.
Majd még valamikor meg fogom nézni. Ez most
8
Bácsi
Sok esetben úgy értékelek egy filmet, hogy egy hónap múlva emlékszem rá vagy nem, vagy esetleg újranézném? Hát ebből gyakorlatilag annyi marad meg, hogy egy ázsiai film...
Tényleg kerülöm ezeket a filmeket, ezt is muszáj volt megnéznem. Semmi nem fog meg ezekben a filmekben, a nyelvüket az én fülem sem szereti, és a szereplőket is max a hajviseletük miatt tudom megkülönböztetni... Az egyetlen pozitívum a harcjelenetek voltak, azt bírtam. A szinkron helyenként rémes volt.
6 pont, azért inkább élveztem, mint nem.
Crash
A fent említett példa tipikus esete, láttam évekkel ezelőtt, akkor pillanatnyilag tetszett is, de már nem emlékszem belőle mindenre. Olvasva a véleményeiteket beugrott a lényeg, de
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az jön be, hogy erősnek hatott akkor, de évek távlatából tényleg egy erőltetett antirasszista film... Talán a kör végéig újranézem, és módósulhat az értékelésem:
6
Chained
Nem is tudtam, hogy Lynch lánya rendez filmeket. Roli, ha ez volt a kevésbé beteg, akkor melyik a nagyon beteg nálad
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Konkrétan frászt kaptam a felnövő srác fizimiskájától, vártam hogy viszonylag normális élete legyen majd, de nagyon beteg ábrázata volt, és nem is tudott megváltozni. A csavarra nem számítottam, a végén, de így viszont lezárást kapott a történet. Plusz hogy beül a taxiba a végén... hát.,
Ahogy nézem a film átütő sikere elmaradt, talán mások is úgy vélekednek, hogy egynek elmegy film volt, ez is
6
(nem akarok szigorú pontozó lenni esküszöm, és nem is személyes természetesen)