Vályú.Halfkey írta: Rettenthetetlen vezérünk amúgy hol jelenti be manapság az intézkedéseket? Nem látok semmit sem a Facebook oldalain, sem az M1 műsorújságban. TikTok?

OFF
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Re: OFF
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
Rettenthetetlen vezérünk amúgy hol jelenti be manapság az intézkedéseket? Nem látok semmit sem a Facebook oldalain, sem az M1 műsorújságban. TikTok?
Halálozási értelmetlen nézni, az influenzáé sem ismert pontosan, ezé sem lesz, mert a gyenge lefolyást nem regisztrálják. Az abszolút darabszámokat megnézhetjük hogy hányan haltak meg. Homo oeconomicusok lévén a darabszámok pedig tipikusan pontosan addig nem érdekelnek minket, amíg a százezerben lesz egy nekünk fontos személy. Amint van egy, már rögtön fontossá válik, addig ismeretlen arcok sorozata akit az emberek nagy része sajnos leszar.Nem tudsz olyat idézni tőlem, mikor elbagatellizálom. Én azt tartom, hogy sokkal közelebb van a halálozási ráta az influenzáéhoz, mint az emlegetett 10%-hoz. Meg azt, hogy akinél betegséget idéz elő, annál bizony nagyon erőteljes az a betegség, sokkal erősebb, mint az influenza. De azt is, hogy a gazdaságot romba döntő karantén intézkedések nem biztos, hogy a megfelelőek és érdemes figyelni Svédországot. Esetleg azt, hogy erősen föl van nagyítva az egész. Persze ezekről a média nem szívesen beszél. Egyrészt nem olyan figyelem felkeltő, mint a rémhírek, másrészt nem nagyon mernek szembe menni a köz által elfogadott dolgokkal. Ezért szoktam néhány érdekességet közzétenni itt, hogy akit érdekel, az kapjon alternatívát egy másik megközelítésből is, ne csak abból, amit a TV és az egyéb híradások ontanak magukból.
Nekem is rosszul jön pénzügyileg a helyzet. De én nem tudom azt mondani hogy a GDP hány százaléka hány életet ér anélkül hogy elszégyellném magam. A politikusok nyilván szintén nem tudják, mert ez azonnali politikai öngyilkosság. Neked hálistennek úgy látom nincsenek ilyen fenntartásaid.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Svedorszag:
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... oll-climbs
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... oll-climbs
Sweden’s government is drawing up new legislation to allow it to take “extraordinary steps” to combat Covid-19, local media have reported, amid concern that its relatively soft approach may be leading to a higher death rate than in other Nordic countries.
Tok normalis, foleg az utolso mondat.Stefan Hanson, a Swedish infectious diseases expert, said the situation was not lost in the whole country, with large parts of the south and north so far displaying low infections rates.
“But in Stockholm it is fast becoming critical,” Hanson said. “There is a real risk now that cases will rise so high that the hospitals cannot cope. Treatment choices are already having to be made by biological age.”
Koszonom, van itthon WC papir, kb. 6 guriga, meg egy felig megbontott liszt, nem nagyon szoktam hasznalni. Reteges az meg nincs, de ezzel mar le is tudtuk a hsz-ed szemelyeskedo reszet.
Ne haragudj, de oriasi biasod van a temaban. Az egyik oldal allitasait nagyitoval gorcso ala veszed, es megrdojelezed, a masik oldal allitasainak meg free passt adsz es csusztatsz, aztan leirod hogy milyen gonoszak az emberek akik fake newst terjesztenek. Ne haragudj, de ha leirod hogy a WHO azt mondta hogy lassabban terjed, mint az influenza, akkor te is azt teszed. Ha leirod, hogy egy random saman azt sugta hogy valojaban 12%-os a halalozasok amik ennek koszonhetoek, akkor azt el kell hinni. Ha en linkelek negyven cikket, hogy a karanten ellenere is tulterhelt minden orszabgan az egeszsegugy, akkor az mindegy.
De jo, akkor tegyunk felre minden szamot es hasonlokat. Nezzuk a trendeket. Minden orszagban novekszik a fertozottek szama az elozo naphoz kepest. Minden orszagban novekszik a halalozasi rata. Szerencsere minden orszagban novekszik a gyogyultak szama is, ez nyilvanvaloan azt jelenti, hogy tobben gyogyulnak meg, mint akik odavesznek. Nem konkret szamokrol beszelunk, hanem trendekrol. Na mar most, hogy ha a karanten ellenere minden nap novekvo trend van, akkor vajon ha nem lenne karanten, maradna a novekvo trend, vagy esetleg, de csak esetleg, meg jobban novekedne? Tegyuk fel, csak a vicc kedveert, hogy fix embermennyiseget kepes ellatni egy korhaz. Tegyuk fel a vicc kedveert, hogy nincsen karanten. Tegyuk fel a vicc kedveert, hogy egy nagyobb meredekseggel novekvo trend lenne. Vajon kimeritenie-e a rendelkezesre allo eroforrasokat egy ido utan? Igy is vannak orszagok, ahol a tanulok es nyugdijazott orvosokat hivjak mar be, az erintett orszagok korhazaiban minden helyiseget atalikottak beteg fogadasra, az orvosok kb. csak ezzel az uggyel foglalkoznak, de igen, valoban felesleges intezkedes az, hogy otthon maradjanak az emberek. Olyan felesleges intezkedes, amit kulonalloan a vilag osszes vezetoje, egy csapat tudossal plusz egy full kabinettel a hata mogott meghozott, de ezek nyilvanvaloan feleslegesek, mert a gazdasag.
Ne haragudj, de oriasi biasod van a temaban. Az egyik oldal allitasait nagyitoval gorcso ala veszed, es megrdojelezed, a masik oldal allitasainak meg free passt adsz es csusztatsz, aztan leirod hogy milyen gonoszak az emberek akik fake newst terjesztenek. Ne haragudj, de ha leirod hogy a WHO azt mondta hogy lassabban terjed, mint az influenza, akkor te is azt teszed. Ha leirod, hogy egy random saman azt sugta hogy valojaban 12%-os a halalozasok amik ennek koszonhetoek, akkor azt el kell hinni. Ha en linkelek negyven cikket, hogy a karanten ellenere is tulterhelt minden orszabgan az egeszsegugy, akkor az mindegy.
De jo, akkor tegyunk felre minden szamot es hasonlokat. Nezzuk a trendeket. Minden orszagban novekszik a fertozottek szama az elozo naphoz kepest. Minden orszagban novekszik a halalozasi rata. Szerencsere minden orszagban novekszik a gyogyultak szama is, ez nyilvanvaloan azt jelenti, hogy tobben gyogyulnak meg, mint akik odavesznek. Nem konkret szamokrol beszelunk, hanem trendekrol. Na mar most, hogy ha a karanten ellenere minden nap novekvo trend van, akkor vajon ha nem lenne karanten, maradna a novekvo trend, vagy esetleg, de csak esetleg, meg jobban novekedne? Tegyuk fel, csak a vicc kedveert, hogy fix embermennyiseget kepes ellatni egy korhaz. Tegyuk fel a vicc kedveert, hogy nincsen karanten. Tegyuk fel a vicc kedveert, hogy egy nagyobb meredekseggel novekvo trend lenne. Vajon kimeritenie-e a rendelkezesre allo eroforrasokat egy ido utan? Igy is vannak orszagok, ahol a tanulok es nyugdijazott orvosokat hivjak mar be, az erintett orszagok korhazaiban minden helyiseget atalikottak beteg fogadasra, az orvosok kb. csak ezzel az uggyel foglalkoznak, de igen, valoban felesleges intezkedes az, hogy otthon maradjanak az emberek. Olyan felesleges intezkedes, amit kulonalloan a vilag osszes vezetoje, egy csapat tudossal plusz egy full kabinettel a hata mogott meghozott, de ezek nyilvanvaloan feleslegesek, mert a gazdasag.

- Swineherd
Hmm, én meg azt gondolom, hogy nem létezik olyan, hogy ellenzék.db97 írta:Aha. Mert az ellenzék nem is próbálkozik ilyesmivel, meg a "független" média. Egyiket sem védem ebből a szempontból, de azért ez a fajta szemellenző már durva.Swineherd írta: Orbán csinált politikát a járványból IS.
Minden lépésével igazolja a kedves "ellenzék", hogy a NER része.
Színház.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
Aha. Mert az ellenzék nem is próbálkozik ilyesmivel, meg a "független" média. Egyiket sem védem ebből a szempontból, de azért ez a fajta szemellenző már durva.Swineherd írta: Orbán csinált politikát a járványból IS.
Szánalmas ami megy az országban politikai szempontból, az ellenzék a járvánnyal akarja megnyerni a 22-es választásokat, a Fidesz meg biztosítaná az újabb kétharmadot, biztos ami tuti. Szerintem hányinger, hogy ebből is pártpolitikát kell csinálni.
Nem tudsz olyat idézni tőlem, mikor elbagatellizálom. Én azt tartom, hogy sokkal közelebb van a halálozási ráta az influenzáéhoz, mint az emlegetett 10%-hoz. Meg azt, hogy akinél betegséget idéz elő, annál bizony nagyon erőteljes az a betegség, sokkal erősebb, mint az influenza. De azt is, hogy a gazdaságot romba döntő karantén intézkedések nem biztos, hogy a megfelelőek és érdemes figyelni Svédországot. Esetleg azt, hogy erősen föl van nagyítva az egész. Persze ezekről a média nem szívesen beszél. Egyrészt nem olyan figyelem felkeltő, mint a rémhírek, másrészt nem nagyon mernek szembe menni a köz által elfogadott dolgokkal. Ezért szoktam néhány érdekességet közzétenni itt, hogy akit érdekel, az kapjon alternatívát egy másik megközelítésből is, ne csak abból, amit a TV és az egyéb híradások ontanak magukból.Halfkey írta: Nemtudom amúgy kiserik kin látsz pánikot itt a topikban, vagy a való életben? Én max a gazdasági folyamatoktól való tartást érzékelek, a vírustól senki nem sz*rt be. Sokkal gyakoribb akkor már az a bagatellizálás amit te is csinálsz.
Egyik sem jó egyébként, van egy köztes állapot amit meg kéne találni. Nem pestis de nem is influenza a korona.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Ez a csernobili felhő dolog álhír. Emiatt senki ne maradjon otthon
másért igen, de így jobb hogy nem ezért

Nemtudom amúgy kiserik kin látsz pánikot itt a topikban, vagy a való életben? Én max a gazdasági folyamatoktól való tartást érzékelek, a vírustól senki nem sz*rt be. Sokkal gyakoribb akkor már az a bagatellizálás amit te is csinálsz.
Egyik sem jó egyébként, van egy köztes állapot amit meg kéne találni. Nem pestis de nem is influenza a korona.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Pedig engem érdekelne bővebben is. Nem célom vitatkozni, csak érdekel.kierkegaard írta:Mert ahogy irtam, az eletunk resze. A politikai donteseink befolyasoljak az eletunk alakulasat, lehetoseget. Ennel jobban nem mennek bele, ugy is mindenki erti mire gondolok.Realista24 írta:
Én kihúzom, miért rossz ez neked, nekem, bárkinek?
Persze ez csak az en velemenyem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Mert ahogy irtam, az eletunk resze. A politikai donteseink befolyasoljak az eletunk alakulasat, lehetoseget. Ennel jobban nem mennek bele, ugy is mindenki erti mire gondolok.Realista24 írta:
Én kihúzom, miért rossz ez neked, nekem, bárkinek?
Persze ez csak az en velemenyem.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Én kihúzom, miért rossz ez neked, nekem, bárkinek?kierkegaard írta:A politika az eletunk resze, nem kezelhetjuk ugy a temat mint a lebrat. Az, hogy az emberek nem kepesek kulturaltan vitatni rola az mar a szemely hibaja.Steve írta: Nem csinálunk egy politika topikot a kocsmai szinthez, amit ki lehet hagyni ha az ember akarja és megtartani a jó öreg off topikot, off topiknak?!
De most komolyan?
Az ember olvasná a jó kis off topikos társkereső, vicces, vagy bármi érdekes témát, ehelyett...
Az élettől is el tud menni az ember kedve a habzzó szájú politikától.
Az a legrosszabb mikor valaki kihuzza magat a temabol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
A politika az eletunk resze, nem kezelhetjuk ugy a temat mint a lebrat. Az, hogy az emberek nem kepesek kulturaltan vitatni rola az mar a szemely hibaja.Steve írta: Nem csinálunk egy politika topikot a kocsmai szinthez, amit ki lehet hagyni ha az ember akarja és megtartani a jó öreg off topikot, off topiknak?!
De most komolyan?
Az ember olvasná a jó kis off topikos társkereső, vicces, vagy bármi érdekes témát, ehelyett...
Az élettől is el tud menni az ember kedve a habzzó szájú politikától.
Az a legrosszabb mikor valaki kihuzza magat a temabol.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Na, az mondjuk érdekelne, hogy az asszony hetekig az anyjával és nagymamájával van együtt, ezáltal lélekben hozzájuk öregszik, én meg eközben felszedek vagy 10 kilót, akkor hogy szerzi vissza a libidóját ha újra megpillant.Vagy valaki kérhetne újra csajozási tippeket!

- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Ok.Realista24 írta: Nem lesz külön topic, annyit nem ér az egész.

De akkor muszáj lesz valami jó kis friss hot-dog-os témát bedobnod, hogy visszazökkenjen a téma az off topicba, mielőtt mindenki mindenkit felheccel teljesen.

Vagy valaki kérhetne újra csajozási tippeket!
A matek házi megoldásokból, ami régen volt, abból kezdünk kiöregedni. Azt majd a gyerekeink vihetik tovább.

Köszi szépen. Tökéletesen összefoglaltad. Már csak az érdekelne, hogy szerinted fertőzöttek e azok, akik teljesen tünetmentesek, esetleg enyhe tüneteik vannak és nem teszteli le őket senki, azaz nem jelennek meg a ""hivatalos"" számokban? Szerinted koronavírus áldozat e az, aki súlyos szív és érrendszeri megbetegedésben szenved, kap egy infarktust vagy agyvérzést, vagy uram bocsáss végső stádiumú rák beteg és kimutatják a szervezetében a koronavírust? Szerinted nem fura, ilyen gyors terjedés és 10% körüli a halálozási ráta mellett, hogy a 60 milliós Olaszországban ""csak"" annyi pozitív eredmény és annyi halott van jelenleg? Tudom, a karantén, amit ott akkor vezettek be, mikor már beindult a folyamat és még akkor is rengeteg ember menekült délre és külföldre a karantén elől, magával hordozva a vírust. És mi van Svédországgal? Ott nincs karantén. És nálunk? Boltok tele emberrel, parkok tele emberrel, sokan ugyan úgy járnak munkába, még fodrászhoz és kozmetikushoz is lehet menni.géza írta:Spanyolorszag: 10%kiserik írta: Halálozási ráta: jelenleg senki sem tudja, de a számok nagyon torzak. A WHO március elején, közepén 3-4%-ra tette.
Olaszorszag: 12.67%
Mindegy. Mindenki úgy éli meg, ahogy akarja, a szíve joga és azt hisz el, amit akar, DE. Ne mond már meg Te nekem, hogy mit írok ide és mit nem. Ha majd a vezetőséget zavarja az a pár sor, amit ideírok néha (általában hivatkozással szakemberektől), ezzel is próbálva enyhíteni a teljesen fölösleges pánikot és rettegést, akkor fognak szólni és abba hagyom. Köszi, puszi, további jó rettegést. Remélem WC papír és liszt van otthon

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
https://honvedelem.hu/cikk/uj-betegorzo ... ntrumaban/kierkegaard írta: "3. Felszerelés:
Annak ellenére, hogy „kaptunk új felszerelést”, a fektetőben a kis kórteremben nincsenek monitorok, és a III/3-as vizsgáló betegellátásra alkalmatlan, semmilyen szükséges felszerelés nincs benne, senki nem tölti fel a kifogyott készletet."
Remélhetőleg a vércukormérőt meg a vérnyomásmérőket is ugyanígy pótolták.
- Swineherd
Orbán csinált politikát a járványból IS.
Az egészségügy borzalmas állapota és a szakemberhiány tény.
Az is tény, hogy ezt kin kellene számonkérni.
Az egészségügy borzalmas állapota és a szakemberhiány tény.
Az is tény, hogy ezt kin kellene számonkérni.