Jó, ilyen alapon érettségi se kéne ennyi tantárgyból, mert a nagy részére úgysem lesz szükséged.Fenoo írta: Értem én, hogy aki diplomás az beszéljen már legalább 1 idegennyelvet de a szaktudásnak semmi köze a nyelvtudáshoz ezért nem is értettem soha, hogy minek kötik a diplomát a nyelvvizsgához. A nyelvvizsgával rendelkezők nagy része ugyanúgy nem tud beszélni az adott nyelven mert a papír megszerzése után nem használja, ha valaki meg olyan területen dolgozik ahol használni kell akkor a munkáltatót nem a papír fogja érdekelni hanem, hogy tényleg beszéli-e a nyelvet.

OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Értem én, hogy aki diplomás az beszéljen már legalább 1 idegennyelvet de a szaktudásnak semmi köze a nyelvtudáshoz ezért nem is értettem soha, hogy minek kötik a diplomát a nyelvvizsgához. A nyelvvizsgával rendelkezők nagy része ugyanúgy nem tud beszélni az adott nyelven mert a papír megszerzése után nem használja, ha valaki meg olyan területen dolgozik ahol használni kell akkor a munkáltatót nem a papír fogja érdekelni hanem, hogy tényleg beszéli-e a nyelvet.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
nah ez az.Marky írta: Egyebkent hogy lehet az, hogy egy B2 nyelvvizsgat nem tudnak lerakni? Mernokkent nem is lehet angol nyelv nelkul dolgozni, mert minden szakirodalom angolul van, konferenciak angolul mennek, a munkat dokumentalni is angolul kell.
Aki le tud seggelni 6-8 felevet, az egy hulye B2-t nem tud kiszenvedni?
mondjuk akkor lenne jó vagy értelmes ez a rendelet, ha azt mondaná, hogy akik január-június között diplomáztak, azok nyelvvizsga nélkül is megkaphatják.
aki 1-2 éve lediplomázott de nem tudott lenyelvizsgázni, annak nem szabadna odaadni csak úgy a diplomát.
beiratkozásnál is világos minden szakon, hogy milyen, mennyi nyelvvizsga kell, van rá 3 éve mindenkinek megcsinálni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Egyebkent hogy lehet az, hogy egy B2 nyelvvizsgat nem tudnak lerakni? Mernokkent nem is lehet angol nyelv nelkul dolgozni, mert minden szakirodalom angolul van, konferenciak angolul mennek, a munkat dokumentalni is angolul kell.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Gyorsan rányúlnak a fiatalokra is ilyen intézkedésekkel, mg majd az érettsègit is eltörlik és random év végi jegyet írják meg a bizibe, vásároltak is cirka 200ezer szavazatot.
Tapsoljatok
Mondjuk a 13. havi nyugdíjnál 4 részletben évente egy heti bullshitnél nagyobb kamu szavazatvásárlásos intézkedést nem fognak hozni.
Tapsoljatok

Mondjuk a 13. havi nyugdíjnál 4 részletben évente egy heti bullshitnél nagyobb kamu szavazatvásárlásos intézkedést nem fognak hozni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ezt én sem értem. Pont nyelvet tud mindenki tanulni ilyen helyzetben is. Fura.Süti írta: Ezzel a lendülettel akkor adjuk már oda azoknak is akik nem fejezték be a képzést se.Számomra ez elég érthetetlen húzás.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Süti
Ezzel a lendülettel akkor adjuk már oda azoknak is akik nem fejezték be a képzést se.
Számomra ez elég érthetetlen húzás.

Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Butul a magyar, gondolhatod, hányan hagyják abba a nyelvtanulást emiatt. Így nyelv terén az egyébként sem rózsás helyzet tovább romlik, de legalább többen maradnak itthon, egyre kevesebbet érő diplomával. Megsüvegelendő döntés ez is.El Sie7e írta:A mocsok kormany ezt is hogy gondolta na meg a rohadt nyugdijasoknak is mi az hogy 13.havi nyugdíjsebydani írta: Na hányan lettetek most diplomások?![]()
![]()
![]()
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
A mocsok kormany ezt is hogy gondolta na meg a rohadt nyugdijasoknak is mi az hogy 13.havi nyugdíjsebydani írta: Na hányan lettetek most diplomások?![]()

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Én.sebydani írta: Na hányan lettetek most diplomások?![]()

Mar fel eve semmi mast nem csinalok, csak tanulok a nemet szakmai kozepfokura meg kifizetek egy halom penzt a tanaromnak, hat mit ne mondjak ez most nagyon megkonnyitette az eletemet.
- ateeemadrid
Nekem pl. jól jött.sebydani írta: Na hányan lettetek most diplomások?![]()

- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Na hányan lettetek most diplomások?

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Részletesebb info a tegnapi bejelentésről
Szerintem egész korrekt intézkedések, nyilván van 1-2 bullshit szagú, de rövid távon hasznos intézkedések.
Arra az online "informatikusképzésre" mondjuk kíváncsi lennék
Pont nem a rendszergazda-szakmunkás vonalra lenne szükség, de, ha mondjuk egy értelmes ember tudná ezt vezetni és BI-Reporting vonalra tudnának képezni embereket, az mindenképp üdvözlendő lenne.
Szerintem egész korrekt intézkedések, nyilván van 1-2 bullshit szagú, de rövid távon hasznos intézkedések.
Arra az online "informatikusképzésre" mondjuk kíváncsi lennék

-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Nem azt mondtam hogy az EU nem enged most 3% fölé menni hanem hogy nem véletlen hogy ez egy olyan hianycel ami alap esetben még vállalható az EU szerint akár több éven keresztül. Az hogy a MNB vásárol állampapírt az nem olyan egyszerű szerintem ahogy te állítod (bár lehet neked van igazad) mert annak durva infláció lesz a vége akkor szerintem. Belső eladósodottság szintjén is vannak különbségek...szerencsésebb ha a belföldi lakosság vagy cégek vásárolnak nagyobb mennyiségben állampapirt (vagy akár külföldiek) mint pl az MNB. Más kérdés hogy ebben a gazdasági helyzetben ki akar magyar állampapírt venni vagy milyen feltételek mellett lehet ez vonzó. Szerintem meg eljöhet az a pont ahol a külföldi hitelezés már nem lesz tabu téma mert nem lesz más opció. Továbbra is úgy látom hogy két rossz közül kell válasszon a kormány. Az első hogy most fokozott támogatásokkal durva hiánnyal stb. megprobál menteni mindent és MINDENKIT. Ez rövid távon jó viszont akkor hosszabb távon valószínűleg jelentkezni fognak negatív hatasok és folyamatok.El Sie7e írta: Professore
1-2 rövid kiegészítése a tisztánlátás végett
az EU engedte, hogy a 3%os hiányt az országok túllépjék, amennyiben ez a járványveszély elkreülését szolgálja - nem nehéz belátni, hogy most minden kiadás kb. ezt szolgálja, így lényegében korlátlanul lehetne a hiányt növelni jelenleg az EU-tól. de nyilván ez nem reális itthon a jelenlegi gazdaságpolitikai irányokat látva
az államdósság kapcsán: külső lehetőségekkel nem élünk, ez egy tiltott irány a mai gazdaságpolitikában, devizahitel nix. az meg, hogy mennyire fogynának az állampapírok lényegtelen, mivel az mnb vásárolná meg őket, az ő mérlegükben szerepelne, így finanszíroznák meg az államot
de az első pont miatt a második pont érelmét is vesztette, mivel nem lesz kiugró hiány
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Professore
az EU engedte, hogy a 3%os hiányt az országok túllépjék, amennyiben ez a járványveszély elkreülését szolgálja - nem nehéz belátni, hogy most minden kiadás kb. ezt szolgálja, így lényegében korlátlanul lehetne a hiányt növelni jelenleg az EU-tól. de nyilván ez nem reális itthon a jelenlegi gazdaságpolitikai irányokat látva
az államdósság kapcsán: külső lehetőségekkel nem élünk, ez egy tiltott irány a mai gazdaságpolitikában, devizahitel nix. az meg, hogy mennyire fogynának az állampapírok lényegtelen, mivel az mnb vásárolná meg őket, az ő mérlegükben szerepelne, így finanszíroznák meg az államot
de az első pont miatt a második pont érelmét is vesztette, mivel nem lesz kiugró hiány
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Szerintem meg pont hogy észnél kell lenni, 8-10% hiányt generálni az azért meredek mert a hitelezési feltételek sem éppen kedvezőek. Mondjuk attól most tekintsünk el hogy az EU 3% hiányt enged meg büntetlenül mert ebben a szituban ők is talán megertőbbek lennének. Az sem véletlen hogy maga Vitya mondta hogy úgy 2.5% mínusszal kalkulálnak... (minthogy az sem véletlen hogy az EU normál körülmények között 3% hiányt tart még tarthatónak). Állampapírok most egyáltalán nem biztos hogy jól fogynának a járvány előtti kamatlábbal szóval az is drágább hitel lenne a külső lehetőségek meg lerágott csont. Arra is kell gondolni hogy senki sem tudja azt megmondani hogy mennyire mély válság jön és mennyit fog tartani. Lehet akár néhány év is és akkor ez nem egyszeri 8-10% hiány/kilengés lenne hanem megalapozna rendesen... Most minden állam arra vár hogy az EU szintjén elkülönített válság kezelési komoly költségvetési keret milyen szempontok szerint lesz kiosztva. Nekem az a benyomásom hogy ha az égből hullana a manna az se lenne elég kis túlzással. Lásd megy a duma hogy ha az egészségügyi dolgozók kapnak bónuszt akkor a rendőrök eladók stb. miért nem? És még lehetne sorolni... Az állam nem lesz képes megmenteni minden céget és munkahelyet az fix mert nincs miből ilyen egyszerű. Ezt elvárni irreális. Ha mégis megprobalná mondjuk hitelekre alapozva durva hiány+eladósodottság mellett azzal hosszabb távon több kárt tenne szerintem. Az is érdekes hogy Vitya aki populista huzásairól híres most mit lép... Eddig még szerintem felelős módon reagálta le a szitut.El Sie7e írta:köszönöm a fogalommeghatározást, de pont hogy a fogalom mögé kell a valóságban látni, ki felé áll fenn jelenleg az adósság, milyen annak a lejárati szerkezeteMarky írta:
Az államcsőd, az állam fizetésképtelensége esetén a kifizetéseknek teljes vagy részleges megszüntetését jelenti.
Amikor már a gépjárműadókat is be kell húzni, gyakorlatilag nincs bevétele az önkormányzatoknak, akkor szerintem nagy lehet a baj. A kommunikációból sem az látszik, hogy felvet minket a pénz.
Az egészségügyi dolgozóknak nem mától adnak plusz juttatást, hanem negyedévvel később.
Továbbra sincs semmi konkrétum arról, hogy mennyi pénzt vállalnak át a fizetésekből, egyáltalán kap -e ebből valamit a dolgozó, vagy csak a munkáltató oldalán keletkezett költséget vállalják át?
Akiknek megszűnt a munkahelye, azoknak most kereken 0 Ft a bevétele. Őket hogy mentik meg? Nem egy embert ismerek, aki 2-3 héten belül az utcára fog kerülni, mert nincs semmije.
Nyilvánvalóan, ha most ezeket meglépnék és vígan át tudná a társadalom vészelni ezeket a hónapokat, 2022-ben újabb kétharmadot kapnának teljesen jogosan, de nem tudják megoldani, ezért kell a nyuggereket hitegetni már most.
jelen pillanatban, amikor az állam az mnb-vel kéz a kézben effektíve végtelen mennyiségű állampapírt tudna kibocsátani, nem a pénz az akadály
sokkal inkább az akarat
le lettek fektetve a sarokpontok az elmúlt években, ezeken -sajnos- most sem akarnak változtatni nagyon
alacsony hiány, lehetőleg csökkenő államadósság
nem fér bele ennek a kormánynak a jelen helyzetben sem egy kb. 8-10%os hiány, amire most szükség lenne, vagy egy látványosan megugró államadósság - amire mint fentebb írtam, gyakorlati lehetőség egy pillanat alatt megvan
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Most írta, gyúrni jár, flexel, meg kávézik. Persze, mindezt úgy, hogy "csak látta, hogy ezt csinálják"ziro4vr írta:Na de te már faszán vagy?Steve írta: Stressz az itt nincs.Mindenki uúgy megy kávézgatni, vásárolgatni.
Bauhausba voltam tegnap csiszológépet venni, fontos naFullra tele volt öregekkel. Itt leszarják az egészet.
Ma a játszótéren már riogatni kellett az ötéveseket, hogy hagyják a lányomat is hintázni, az is totálisan tele volt.
Érdekes ez az egész. 1-2 konditerem hálózat kinyitott újra. Mondjuk oda nem mennék az biztos. Ha valahol, hát ott terjedhet ez a szar.
Nagyjából ez a helyzet itt.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Na de te már faszán vagy?Steve írta: Stressz az itt nincs.Mindenki uúgy megy kávézgatni, vásárolgatni.
Bauhausba voltam tegnap csiszológépet venni, fontos naFullra tele volt öregekkel. Itt leszarják az egészet.
Ma a játszótéren már riogatni kellett az ötéveseket, hogy hagyják a lányomat is hintázni, az is totálisan tele volt.
Érdekes ez az egész. 1-2 konditerem hálózat kinyitott újra. Mondjuk oda nem mennék az biztos. Ha valahol, hát ott terjedhet ez a szar.
Nagyjából ez a helyzet itt.
Nem illik.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
otthon mehetnek a gymek, ami bezart, az is sajat dontes okan.Érdekes ez az egész. 1-2 konditerem hálózat kinyitott újra. Mondjuk oda nem mennék az biztos. Ha valahol, hát ott terjedhet ez a szar.
ha a kockazati tenyezot nezzuk, mar a masodik hullamban be kellett volna zaratni oket, ha nem az elsoben.