Azért idézhetnéd hol mondtam azt hogy életveszély van meg világvége... Másrészt szerintem sokkal nagyobb itt a gáz mint mondjuk Magyarországon. Harmadrészt meg a svéd egészségügyi rendszert nem hasonlítanám a romániaihoz (ezt megelőlegezem látatlanban mivel sajnos az utóbbi években közelről megismertem az itteni renszert). Az utolsó infóim szerint (nagyjából 1 napos) 12 900 körüli tesztet végeztek el összesen ebből már 1000 feletti a diagnosztizált eset. Van közel 90 ezer karanténben akik sárga meg vörös országokból jöttek haza. Múlt vasárnap egy kanállal folyt az áldás osztás például a kolozsvári ortodox katedrális előtti téren és lényegében minden településen. Behivják műszakba a fertőzés gyanús orvosokat is gond nélkül, egész kórházat zárnak le mert vírologiai gócponttá vált stb. Szóval reálisan itt is többszörös az esetszám és beszéljünk úgy 2 hét múlva hogy akkor mennyi lesz a hivatalos esetszám mert most már egyre több tesztet tudnak elvégezni meg amugy is a lappangási időszak miatt minden szaki azt mondja hogy durván fog emelkedni... De ne legyen igazam legyek én a pesszimista balfék.Steve írta: Mitől extrém veszélyes hely Romània (bizonyos emberektől eltekintve)?
Valószínűleg én le vagyok maradva, azért kérdezem.
Csak mert Professore a világ vége hangulatban közvetlen életveszélyt ír, míg a hivatalaos számok(gondolom közel sem valósak) kicsit sem kiemelkedőek.
Szóval nyilván van valami info amiről lemaradtam.
Hogy példát említsek itt Svédországban, ahol nem tesztelik már az embereket és csak a súlyos eseteket látják el van jelenleg “3000 körüli” fertőzött- ami a kormány bevallása szerint is 4-5-szöröse lehet a valóságban és 42 kórházi halott,szintén nem releváns szám mert nem látják el az embereket így azok otthon halnak meg.
Ahogy nézem romániában jóval kevesebb van. Akkor miért extrém a szituáció.
USA, Spanyolország mondjuk extrém
Amúgy 3 napja minden este belázasodok qva idegesítő már. Jól voltam egy hétig majd most kezdődik újra.Low Power délutánra meló után és jön a láz, elkezdek köhögni, szúr a mellkasam. Nem tudom milyen vírusom van, de vége lehetne már, mert rettentő unalmas.
Mondjuk ha neked is lenne otthon egy 2 éves problémás gyereked aki ha ezt benyeli akkor kb fakereszt akkor megneznélek mennyire lennél optimista meg happy.