Sok felé kovász készítési recept van. Azert 6-10 nap alatt már meglehet a kovász ha ideálisak a körülmények. Nekem első kísérletre rozslisztből 7 napra már kész volt. A lényeg hogy kövessük az utasításokat és tartsuk be az arányokat és a hőmérsékletet. Ha van rozs liszt az gyorsítja kicsit a dolgot után az etetés során apránként lehet áttérni más lisztre is amit preferál az ember... Mindenkinek ajánlom. Eszméletlen siker élmény lesz az első igazi kézműves kovászos kenyér. Mondjuk nagy eséllyel nem az első kenyerünk lesz ezbabaking írta: no, gondoltam - mivel már szó volt a kenyérsütésröl - adok egy tippet azoknak akik vettek 100kg lisztet és kipróbálnák a kenyérsütést. Aki majd kovászos kenyeret szeretne sütni annak ajánlom, hogy most kezdjen hozzá a kovász készítéséhez, mert kb 10-14 nap mire beérik.
A home officesos napok kitünöek a kovászos kenyér sütéséhez, mert sokszor 5-6 órát kell kelnie.
Èn annó ez alapján készítettem az kovászomat: http://vadkovaszsuli.blogspot.com/2017/ ... ese_2.html

Egy tip a sütéshez. Egy edénybe tegyetek vizet a sütő aljába ami majd párologni fog. Sokkal szebb lesz majd a héja a kenyérnek.