Én az ilyen találgatásokba nem megyek bele, max leírom, mit gondolok.
Ezt a sulis bezárást nem tudom hova tenni, tényleg sok ország becsukta már a kapukat ....de lehet mi így is elleszünk, úgy legyen !
Annyi szent, hogy oda kell figyelni. Mert a terjedés és a halálozás is magasabb mint az influenzánál, sokszorosával. ( mindneki keressen utána, de magasabb az biztos. )
Agresszív is, tünetekkel sem jó kezdeni: frankón be lehet lázasodni, ráadásul nekimegy a tüdőnek, nem kicsit. Persze a súlyosabb eseteknél.
Kritikusokat meg csak a lélegeztető tart fenn.
A legnagyobb veszély pedig sztm abban van, hogy tömegesen mit váltana ki, mondjuk hazánkból.....ezt kellene megelőzni, ahogy lehet.
Meg sajnos ott van a lappangási idő is, sokan azt sem tudják mi lehet...aztán megy a fertőzés ezerrel. Ez is eltart akár 2 hétig is.
Vannak olyan kimutatások is, hogy többfajta felületen is elvan akár 2-3 napig is, és fertőz.
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsege ... ni/135795q
Dél Korea....
Nem semmi, ezért nincs annyi halálozás sem, feltehetőleg.
Én magam részéről különösebben nem tartanék, csak hát az ember körül vannak....más emberek.
Én egyelőre annyit veszek észre, hogy sporteseményeimet kilőtték, edzésekre sem igen megyek annyit. Meg egyéb intézménybe, ahol dolgom lenne.
De ennyi bajom legyen, ne több.