Pontosan, én is a kereskedelemben dolgozok. A húsvétra már most le kellett kötnünk a füstölt árut, hogy le tudják gyártani addigra és időben meg is kapják a boltok.Marky írta: a kereskedelem nincs felkészülve egy hirtelen nagy rohamra, semmilyen szinten. van némi rálátásom a beszállítói láncolatra, egy húsvéti rohamra például már 60 nappal előbb készül minden szereplő, elég pontosan kivan számolva a várható eladási volumen. nincsenek hosszú tartalékok sehol, a logisztikákban sem. a tesco például sok vidéki áruházban még a normál heteket sem tudja úgy lehozni, hogy ne legyenek üres polcok.
sajnos rengeteg minden importból jön, mert csak a végső feldolgozás történik itthon.
lehet kicsit túlgondolom ezt, de igenis reális veszélye van annak, hogy átmeneti áruhiány tud kialakulni, ha pedig azt látják az emberek, hogy akadozik az ellátás, még inkább öngerjesztő lesz ez a folyamat.
remélem a kormány közelében van még néhány értelmes gondolkodású vezető, akik képesek reálisan állni a helyzethez és kezelni tudják a kialakulóban lévő pánikot.
Máról holnapra ez nem megy.
Én nemcsak a hús, hanem ilyenkor már a Ferreroval, a Mondelezzel, a Nestlével is le van kötve a mennyiség a húsvéti édesség idényárura (csokitojás, nyulak, kinder, boci, milka stb.).


