Szerintem túlgondolod ezt egy kicsit, a nagy áruházakat központi raktárból töltik fel, ahonnan bármikor tudnak vinni motyót ha elfogy, legrosszabb esetben másnap. Nem értek hozzá, de a szavaidból kiindulva feltételezem jelenleg azért viszik hetente az árut, mert olyan időközönként szükséges a feltöltés, nem indokolt korábban. Bár ez se igaz mindenre, húsárut, pékárut, stb. biztos hogy naponta vagy 1-2 naponta visznek az áruházakba.
A határlezárás szerintem alig érinti az áruforgalmat, "befele" egyáltalán nem indokolt, "kifele" pedig simán megoldják a fertőtlenítést.
És szerintem elég sűrűn van ilyen gettó, ami útnak indul a világ végéről, SARS, sertésinfluenza, madárinfluenza, kergemarhakór, meg stb. pár évente van és ez kb. annyiban különbözik hogy nagyobb figyelmet kapott, és itt jegyezném meg, hogy bekaphatja az összes médiatermék (és ziro

), amiért gerjesztik a pánikhangulatot, hogy figyelmet kapjanak.
Röviden egyik mondatoddal sem tudok egyet érteni, viszont azt mindentől függetlenül javaslom, hogy mindig legyen valami a hűtőben, ez a felnőtt élet része.