Szerintem sem a dizájnnal vannak gondok... amúgy is az szubjektív dolog.
Inkább a tartalommal.
Engem sokkal jobban megfogna egy olyan dolog ami nagyon egyszerű, de mégsem tudok róla, hogy ilyen megjelent volna. Az pedig az üzemidő. Egy hardcore felhasználó igényeit pl a samsung nem tudja kielégíteni azon a téren, hogy 1 napig ha esik ha fúj ne kelljen töltőért rohanni...
Én szeretnék úgy elmenni otthonról, hogy ha este 9 kor érek haza is akármennyit nyomkodom a telót legalább 1 teljes napig nem merül le...
A 45w gyors töltés ott legalább haladtak... nem 2-3 óra feltölteni hanem csak 1....
Fényképező persze sokat fejlődött és szeretem is ha csúcs a teló ebben is, de azért nem ez a legfontosabb talán.
Miben fejlődött ezen kívül? Keret nélküliségben... ami megint dízajn elem... és tetszik is... de ez sem életbe vágó.
120 hertzes képernyő még egy jó dolog... de ez sem ér ennyi pénzt.
Mi maradt nagy újítás az elmúlt évekből? Főképp olyan ami csak a samsung csúcs telokra jellemző és nem kapod meg egy 100-150 ezres xiaomitol? Úgy vélem nem sok...
Én azt hiszem idén még kihúzom a másfél éves note 9 es samummal vagy átpártolok a cicás márkához/xiaomi/ mert akármennyire is lejebb megy az ára persze fél év múlva... de az ultra akkor is csak 350 ezer lesz

juhé....
Akkor inkább egy xiaomi mi 10... várhatólag kb 150 ezer ft-ért... Vagy max ha nem tudok spen nélkül élni akkor nyáron 200-220 körül már vehető lesz a note 10 plus...
Számomra már értelmezhetetlen ár a 485 ezres címke.
Majdnem 2 havi fizum. Ezt se egybe se 2 éves részletbe nem vagyok hajlandó kiperkálni egy telefonért.