Engem is rábeszélt! Vigyázz vele! Életem egyik legrosszabb döntése voltTádám írta:Nekem hosszú évekig volt.___Samy___ írta: Van itt olyan, akinek van otthon akvárium?![]()

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy fogalmam sincs a helyes karbantartásáról.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. február 17., hétfő 16:52
Engem is rábeszélt! Vigyázz vele! Életem egyik legrosszabb döntése voltTádám írta:Nekem hosszú évekig volt.___Samy___ írta: Van itt olyan, akinek van otthon akvárium?![]()
HozzászólásSzerző: Tádám » 2020. február 17., hétfő 16:03
Nekem hosszú évekig volt.___Samy___ írta: Van itt olyan, akinek van otthon akvárium?
HozzászólásSzerző: gunner » 2020. február 17., hétfő 15:45
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. február 16., vasárnap 12:19
HozzászólásSzerző: mocsok » 2020. február 15., szombat 16:41
HozzászólásSzerző: istimester » 2020. február 10., hétfő 22:02
Értsd: gyerekkel kedves, nem kiégett, mosolygós.Steve írta: Na mindjárt gondoltam, hogy az ovónénik miatt jársz oda.![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Steve » 2020. február 10., hétfő 21:07
Te jó ég mégegy Faust..Faust írta:Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.ikelemen5 írta: Valakinek van Waldorfról tapasztalata?![]()
Bar nekem meg messzebb van, de 1-2 even belul pottyan remelhetoleg a kis Faust, egy eve komolyan gondolkodok mi legyen majd az oktatassal, mert szornyu az irany ami fele haladunk. Van nemi (nem teljes) ralatasom a standard allami iskolarendszerre, a waldorfra es a maganintezmenyekre is, hat sehol nem rozsas a helyzet (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny).
Na mindjárt gondoltam, hogy az ovónénik miatt jársz oda.istimester írta:Ilyen, ha az ember gyerekkorában soha nem volt kellemetlenségekkel konfrontálva.Faust írta: Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.
Én nem adnám waldorfba, de tény, hogy néhány dolgot minden irányzartból érdemes lenne átvenni. Egyébként ha az ovónénik jók, szinte mindegy milyen intézmény.
Ez nyilvánvalóan nem rasszizmusFaust írta: (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny)![]()
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2020. február 10., hétfő 19:56
Egy rossz iskola nem fogja elvenni tőled hogy boldogulj az életben, de egy jó viszont jócskán megkönnyítheti. Valamint ahogy mondtam, az a több ezer óra elég problémás ha megy a semmibe, ha felnősz már nincs lehetőséged ilyen intenzitessál elsajátítani új dolgokat. Kár lenne ezzel a lehetőséggel nem élni.füst írta: Lehet hogy nincs igazam, nem vagyok szakavatott. De azt tudom hogy én mit kaptam az iskolától, egy kalap kaki volt az egész, a szocializációs rész nyilván igaz, bár nem tudom nektek milyen gyerekkorotok volt, de én amelyik iskolába jártam mindig volt egy kipécézett gyerek aki kapta az ívet a többiektől, akiknek elviselhetetlenné tették az egészet. Na ők lehet hogy máshogy vélekednek erről is.
Én szerencsére nem ilyen voltam, de ettől függetlenül nagyon ócska volt az iskola, a általános is, a gimi is. Konkrétan volt tanár aki megmondta hogy hányingere van az olyan tanulóktól int én.Engem a fater vezetett rá hogy mekkora kincs a tudás, meg az élmény amikor megértesz valamit, amit addig nem tudtál. Anyu meg a fakanállal ösztönzött a tanulásra, halálos kombó volt ez. Amikor ráéreztem az ízére, onnantól önszorgalomból jött minden, és villamosmérnöki szakma lett az út vége, szóval az én tapasztalatom az, hogy otthon dől el. Az iskola csak nehezíteni vagy könnyíteni tudja az egészet.
HozzászólásSzerző: füst » 2020. február 10., hétfő 19:25
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2020. február 10., hétfő 19:14
Ezzel vitatkoznék. Az otthoni környezet képes megfelelő pályára rakni a gyermeket (normatívan), viszont azt semmi nem pótolja ha heti ötször nyolc órában a gyermeki agy nem kapja meg a megfelelő, logikus gondolkodásra sarkalló stimulust. Az iskola (is) szocializál és nagyrészben meghatározza hogy mennyire vagy képes kritikusan gondolkodni adott szituációkban, ezt a szülő nem tudja hiánytalanul pótolni, meg miért is kéne, pont ezért töltesz kispöcsös korodtól több ezer órát az iskola falain belül.füst írta: Nincsen szülői tapasztalatom, viszont jól emlékszem gyerekkoromra, és arra hogy milyen volt az iskolám, és arra is hogy otthon mit kaptam a szüleimtől.
Ez alapján azt gondolom majdhogynem mindegy milyen iskolába jár a gyerek, ha a szülei időt forditanak rá, és elérik hogy tudásszomja legyen, akkor azt egy rossz iskola sem tudja elrontani. Persze sokkal könnyebb az egész, ha sikerül egy jól szituált iskolába beadni a gyereket, de szerintem a szülőkön múlik leginkább hogy mivé fejlődik az ivadék, a nevelést nem pótolja semmi.
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2020. február 10., hétfő 18:16
HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. február 10., hétfő 18:07
HozzászólásSzerző: füst » 2020. február 10., hétfő 18:06
HozzászólásSzerző: istimester » 2020. február 10., hétfő 17:22
HozzászólásSzerző: istimester » 2020. február 10., hétfő 15:07
Ilyen, ha az ember gyerekkorában soha nem volt kellemetlenségekkel konfrontálva.Faust írta: Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.
Ez nyilvánvalóan nem rasszizmusFaust írta: (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny)
HozzászólásSzerző: Faust » 2020. február 10., hétfő 13:27
Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.ikelemen5 írta: Valakinek van Waldorfról tapasztalata?
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2020. február 10., hétfő 13:11
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. február 9., vasárnap 11:34
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. február 9., vasárnap 11:25
Sokan kávéval indítják a napot, pedig nem hatékony állítólag, mert ébredés után a szervezetünk egy bizonyos hormont termel ami az ébrenmaradásért felel ami feleslegessé teszi a kávé hatását. Elvileg 1-2 órával ébredés után a leghasznosabb.Remy írta:Nem, csak vicces, mikor az ismerősi körben az megy, hogy nem isznak energia italt, mert káros, de napi 2-3 kávét megisznak 3-4 kanal cukorral. Mondom jó...Csabi írta:
szerinted a cukorban, ugyanannyi festékanyag, tartósítószer és társaik vannak, mint az energiaitalban?
Kierkegaard.
Nem értek úgy hozzá, mint te. Azt viszont tapasztalatból alá tudom támasztani, h milyen kávéval indítani a napot es milyen kaja után kavezni. Elobbi szar, utobbi jó, marmint kozerzetre. Szoval +1
Jelenlévő fórumozók: 15 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem