de sokszor ugye 1-2 honapig egy sort sem iszom meg, aztan ha lehuzok 2-ot mar fejbevag.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. február 6., csütörtök 14:53
HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. február 6., csütörtök 14:14
ismerős. főleg ez az 1x iszunk egy évben, de akkor 2 napig off.sanko. írta: hát egyetem alatt (4-5 év), majdnem mindennap ittunk, ennek 6-7 éve. Azóta meg nagyon-nagyon alkalmanként, évente 1 vagy 2 alkalommal iszom alkoholt. Legutóbb egy tejfakasztón, pálinka+sör+pezsgő kombó. na, egy jó időre ismét elvette a kedvemet az alkoholtól ez.![]()
![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: sanko. » 2020. február 6., csütörtök 14:06
HozzászólásSzerző: Remy » 2020. február 6., csütörtök 12:25
HozzászólásSzerző: Csabi » 2020. február 6., csütörtök 12:25
igen, az egyetem után az életbe visszaszokók általában ilyenek'shutterisland írta:en ugy vettem eszre, hogy van egy eleg szeles reteg, akik pl majd' minden pentek-szombat lereszegednek, de mondjuk het kozben alig vagy egyaltalan nem nyulnak piahoz.alexoxladjackoxi írta: Természetesen nem csak fekvehányósra való ivászat létezik a buliban, de shutter ha nem is konkrétan erre, de már egy bőven részeges állapotra célzott, ha jól értettem. Akkor nyilván nem is lenne miről beszélni, ha az a havi 5 alkalom ugyanúgy 2-3 sört jelentene, mint a napi szinten ivó esetében.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. február 6., csütörtök 12:21
en ugy vettem eszre, hogy van egy eleg szeles reteg, akik pl majd' minden pentek-szombat lereszegednek, de mondjuk het kozben alig vagy egyaltalan nem nyulnak piahoz.alexoxladjackoxi írta: Természetesen nem csak fekvehányósra való ivászat létezik a buliban, de shutter ha nem is konkrétan erre, de már egy bőven részeges állapotra célzott, ha jól értettem. Akkor nyilván nem is lenne miről beszélni, ha az a havi 5 alkalom ugyanúgy 2-3 sört jelentene, mint a napi szinten ivó esetében.
HozzászólásSzerző: Babinho » 2020. február 6., csütörtök 11:16
HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. február 6., csütörtök 10:58
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. február 6., csütörtök 10:41
De miért csak abban lehet gondolkodni, hogy valaki fekvehányósra issza magát egy buliban?alexoxladjackoxi írta:Papíron az előbbit tartják alkoholistának, de biztos vagyok benne, hogy itt is el lehet különíteni azokat, akik tényleg függők, és nem bírják ki, vagy akik hobbiból isznak meg 2 sört, és megerőltetés nélkül el tudják engedni. Egyébként meg nem vennék rá mérget, hogy az a napi 2-3 sör egészségtelenebb, mint aki havi szinten 5-ször kiüti magát. Vagy gondold el, 10 éves kölyök vagy, mit látnál szívesebben apádtól, azt hogy délután ha hazajön a melóból, leül kajálni veletek, közben legurít 2 sört, vagy azt, hogy minden hétvégén fetrengjen a saját a hányásában? Szerintem ez is egy jogos megközelítés, aztán innentől kezdve én pont tennék rá, hogy a szakma meg a társadalom alkesznek tart-e, mikor a "nemalkeszok" valószínűleg semmivel nem jobbak pl. azok miatt, amiket én is írtam, csak rájuk nem ragasztották rá ezt a jelzőt az okosok.'shutterisland írta:
ha mar itt tartunk, nalatok mi az alkoholista definicioja ?
az, aki folyamatosan fogyaszt kevesebb alkoholt (pl havi 25/30 nap megvan a 2-3 sor) de nem reszegedik le vagy az, aki nem fogyaszt napi szinten, de mondjuk havonta 5+ alkalommal elrugja a pettyest ?
pont ezt vitattam meg valamelyik nap egy ismerosommel, aki az elso kategoriaba tartozik.![]()
HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. február 6., csütörtök 10:36
Papíron az előbbit tartják alkoholistának, de biztos vagyok benne, hogy itt is el lehet különíteni azokat, akik tényleg függők, és nem bírják ki, vagy akik hobbiból isznak meg 2 sört, és megerőltetés nélkül el tudják engedni. Egyébként meg nem vennék rá mérget, hogy az a napi 2-3 sör egészségtelenebb, mint aki havi szinten 5-ször kiüti magát. Vagy gondold el, 10 éves kölyök vagy, mit látnál szívesebben apádtól, azt hogy délután ha hazajön a melóból, leül kajálni veletek, közben legurít 2 sört, vagy azt, hogy minden hétvégén fetrengjen a saját a hányásában? Szerintem ez is egy jogos megközelítés, aztán innentől kezdve én pont tennék rá, hogy a szakma meg a társadalom alkesznek tart-e, mikor a "nemalkeszok" valószínűleg semmivel nem jobbak pl. azok miatt, amiket én is írtam, csak rájuk nem ragasztották rá ezt a jelzőt az okosok.'shutterisland írta:ha mar itt tartunk, nalatok mi az alkoholista definicioja ?Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki megiszik 2-3 sört (minden nap már ez sem ajánlott persze), vagy töményezik és kiüti magát.
az, aki folyamatosan fogyaszt kevesebb alkoholt (pl havi 25/30 nap megvan a 2-3 sor) de nem reszegedik le vagy az, aki nem fogyaszt napi szinten, de mondjuk havonta 5+ alkalommal elrugja a pettyest ?
pont ezt vitattam meg valamelyik nap egy ismerosommel, aki az elso kategoriaba tartozik.![]()
HozzászólásSzerző: Steve » 2020. február 5., szerda 21:32
Örültem a hozzászólásodnak!istimester írta: Ez a cigi-téma tipikusan az, amit hasznos megtárgyalni.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. február 5., szerda 20:58
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. február 5., szerda 20:27
HozzászólásSzerző: pheco » 2020. február 5., szerda 20:07
NKS - Presszó mint száz'shutterisland írta:ha mar itt tartunk, nalatok mi az alkoholista definicioja ?Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki megiszik 2-3 sört (minden nap már ez sem ajánlott persze), vagy töményezik és kiüti magát.
HozzászólásSzerző: Marky » 2020. február 5., szerda 19:30
HozzászólásSzerző: géza » 2020. február 5., szerda 19:22
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. február 5., szerda 19:14
'shutterisland írta:
ha mar itt tartunk, nalatok mi az alkoholista definicioja ?
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. február 5., szerda 19:00
ha mar itt tartunk, nalatok mi az alkoholista definicioja ?Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki megiszik 2-3 sört (minden nap már ez sem ajánlott persze), vagy töményezik és kiüti magát.
HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. február 5., szerda 18:36
Jó, csak alkohol alkohol között is van különbség. A fű témához szerencsére nem tudok hozzászólni, de ez hogy alkohol nagyon tág kifejezés. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki megiszik 2-3 sört (minden nap már ez sem ajánlott persze), vagy töményezik és kiüti magát.BlancoMark írta: Az alkohol lobby sokkal nagyobb probléma mint a fű bármilyen nemű promotálása. Az előbbi a harmadik legaddiktívabb anyag a világon, valamint a szociális környezetre való hatása a heroinéval vetekszik. De sajnos a világ fordítva van beprogramozva a fű-alkohol összevetésben.
(Tudom, konkrétan nem erről volt szó, csak kiegészítésnek szántam géza hsz-éhez.)
HozzászólásSzerző: Sierra » 2020. február 5., szerda 18:15
Én 10 évig szívtam, és lassan 3 éve lesz hogy abbahagytam, és hasonló jókat tudok elmondani a dologról. Sokkal jobb a közérzetem, nem cigi ízű a pofám, a ruháim se büdösek stb. Én is egyik napról a másikra hagytam abba, sztem ezt máshogy nem lehet. Korábban is voltak próbálkozások, a leghosszabb idő az fél év volt, aztán sajnos elszívtam egy szálat és szép lassan visszaestem. Azóta tudom, hogy nem szabad rágyújtanom, mert szinte biztos, hogy visszaszoknék.géza írta: 8 ev utan raktam le a cigit immaron mar egy bo fel eve, es eletem legjobb dontese volt. Ami meglepett, hogy az izeket mennyivel jobban erzem igy nikotin nelkul. En is egyik naprol a masikra tettem le, az elso het pokol volt, izzadtam rendesen, nekem a sok viz es repaeves segitett. Az egyetlen hatrany ami sokaknak elojott a leszokas utan, hogy egy laza 8 kilo ramjott.
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem