Afrikát teljesen kizsámányolták és a mai napig azt teszi Amerika és most kina is.
A vízzel kapcsolatban csak javasolni tudom, hogy nézd meg mit csinál a nestle afrika vízkészletével.
A témában még ez egy nagyon jó cikk:
https://qubit.hu/2018/09/25/tobb-kart-o ... not-hoznak
A fő probléma nem a túlnépesedett indiaiak meg afrikaiak. Sokkal inkább Európa, amerika.
Te, én és mindenki más aki jól él. Braziliában is azért ég az amazonas, hogy holnapra megint legyen az asztaladon csirkemell.
Sokszor nem is szükségletből eszünk, hanem azért mert megtehetjük, szórakozásból. Egyre több húst fogyasztunk. Ami mezőgazdasági szempontból sem előnyös. A földeket mütrágyával tápláljuk. Míg a természetes trágya csak növekszik..és ha azt is használnánk, akkor is bőven maradna még. A trágya pedig szintén nagy károkat okoz a földeknek, főleg annak függvényében, hogy a boci kakája antibiotikum származékokkal van tele.
A szemét kérdését is mindig viccesnek találtam. Könnyű úgy az ázsiaiakra mutogatni, hogy a szemetünk hozzájuk is kerülnek.
Egyáltalán nem fenntartható a jelenlegi állapotok és az nem segít semmit, hogy magunkat áldozatnak tekintjük.
Én kifejezetten abban csalódtam hatalmasat, hogy a müanyag szelektálás is lényegében "felesleges". Hiszen csak a 6%a kerül újrafelhasznositásra, lévén minden müanyag szemét más kémiai összetevővel rendelkezik.