Lényegében Klopp összehozott egy olyan csapatot, ami jelenleg - szerintem - a világ legerősebb csapata. Nem tudnék olyan csapatot mondani, aki ellen a Pool esélytelenebb lenne. A BL cím leesett idén, volt előtte ugye az EL döntő és a BL döntő is. Ha Klopp képes lesz fenntartani ezt a folyamatot még pár évig és leesik - mondjuk a következő 3 évben - 2 bajnoki cím is, akkor ki lehet jelenteni, hogy korszakos csapatot épített fel a német.
Rengeteg gól, kevés bekapott gól. És, ami a legfontosabb, megtanultak nyerni. (ezt a PL címet kis túlzással oda is lehet adni nekik, innen nagyobb teljesítmény lenne elbukni). Rengeteg meccset fordítanak meg vagy nyernek meg a végjátékban.
DE! Itt jön a lényeg, ami miatt belekezdtem ebben az egész hozzászólásba. Évekig röhögtek a PL-drukkerek a La Ligán, hogy 2 csapatos, balfasz ellenfelek tömkelege, stb, míg a PL-ben bárki elverhet bárkit, hiszen annyira erős a liga. Kérdezem én: A PL, akkor micsoda jelenleg? A Pool (és a City, még ha idén jöttek is a bakik) olyan tükörsimán lépik le azt a besztlíget, hogy öröm nézni. Ugyanaz a helyzet ott, mint a Real meg a Barca párharcában a La Ligában. Annyira vannak midnenki felett most ott, mint amennyire a Real és a Barca volt. És akkor szar a La Liga? Én inkább úgy gondolom, hogy az angol élmenők voltak gyengék. (Nem hiába véreztek el folyamatosan a BL-ben). Ja igen a fáradtság.... szegény Pool és City közel 100 ponttal zárták a tavalyi szezont, plusz a BL döntőbe is 2 angol került. A Pool idén akár még jobb lehet. A BL-ben is esélyesek... miről beszélünk?
Gondolom az lenne a válasz, hogy ez a Pool még a korszakos Realnál és Barcánál is jobb, hiszen a PL-ben aláznak ennyire, nem pedig a gyenge La ligában.
Bár most meg lehet, hogy a La Liga erősödött, hiszen jönnek a Realnál és a Barcánál is a bakik.