Fejlett országokban mégis kezdik bevezetni ezeket a tiltásokat. Nem tudnak koncentrálni a gyerekek, ha folyamatosan ezek a kütyük foglalkoztatják őket. Betiltásra példa: elmegy suliba a gyerkőc, lerakja a zárt, felügyelt szekrénykényébe a telefont, majd tanítás végeztével felveszi azt és megy dolgára. Minden másra ott az iskola és a pedagógus, akinek van elérhetősége, telefonja. Hol itt a probléma?Realista24 írta:Megtiltod ezeket, felveszi az okos órát. Illetve maga a világ annyira el van korcsosulva, hogy én sem fogom sehova elengedni a gyereket úgy, hogy ne tudjam elérni 1 percen belül vagy ő engem, ha baj van. Szóval én személy szerint hülyeségnek tartanék ilyen intézkedést.Sok igazság van abban amit írsz, elkorcsosult a világ és lassan megérik a pusztulásra, de azért egy iránymutatást adhatna a kormány, például a mobiltelefonok, tabletek betiltása az iskolák területén. A tantervek elavultak. Ezen is nekik kellene változtatni.
Általában!Arra pedig, hogy mennyire nem igaz, amit írtam az 1-et egyféleképpen, kicsit lejjebb szakmabeli társunk (kicsit túlzó ez a társunk, de most nézzük el neki a "sötét" oldali nézeteit) is írta, had idézzem:
Nagyon szívesen vendégül látlak, ha gondolod itt, Magyarországon, az elmaradott régiókban. Meglepődnél, hogy ez nem India. Persze erről szeret hallgatni mindenki, de ez is része az országnak, még pedig nem is kicsi. A közmunkán kívül szinte nincs semmilyen munkalehetőség az viszont minden, csak nem munka. Mindenkit fel kell venni, senkit nem lehet elbocsátani az általad felhozott számok miatt. Csak hogy értsük miről beszélek, 500Ft-os órabérért tudok dolgoztatni segédmunkásokat, 800Ft-os órabérért szakmunkást.Realista24 írta:Munkanélküliség? Évek óta folyamatosan csökken, majdnem minden hónapban rekordot dönt az alacsonyságával. Inkább munkahely hiány van, túlhúzott fizetések szakképzetlen arcoknak.kiserik írta:
Ezzel csak az a baj, hogy nem élhet az értelmiség ilyen önző életet. Én személy szerint ilyen jól még egyik kormánnyal sem jártam. Engedik a szürke gazdaságot, nem turkálnak a zsebedben, amíg csöndben vagy. Jól megy sorom, megengedhetem a magánkórházat, magániskolát, stb. De közben látom azt, hogy mi történik a nem szűk környezetemben is: kistelepülések elnéptelenedése (elkisebbségesedése), munkanélküliség, éhezés, nyomor, analfabétizmus, kilátástalanság, bözsi utalványok, ajándék krumplik, az emberek totális hülyének nézése, hogy csak párat említsek.
Éhezés, nyomor? Miről beszélünk? Indiáról vagy Magyarországról?
Ehhez viszont biztosítani kell speciális eszközöket. Máshogy nem kivitelezhető.___Samy___ írta:Ez nem fog menni, hiszen már a tanítás is ilyen eszközök igénybevételével történik (tabletek, interaktív táblák, okos táblák, stb.) Ráadásul a minap hallottam a rádióban, hogy a közeljövőben már a dolgozatokat is saját eszközökön fogják írni a tanulók.Sok igazság van abban amit írsz, elkorcsosult a világ és lassan megérik a pusztulásra, de azért egy iránymutatást adhatna a kormány, például a mobiltelefonok, tabletek betiltása az iskolák területén.