Volt már az Alfának egy ilyen periódusa ott Barcelona-Monaco-Kanada környékén, de ebből most nem tudom hogy fognak kimászni, mert már inkább a jövő évi autóra kéne koncentrálni. Volt olyan szakasza a szezonnak, hogy akár még a 6. hely is meg lehet a konstruktőriben, most meg jó ha a Haas nem veszi el tőlük a 8.-at. Belgiumban nézett ki utoljára igazán jól a helyzet, de ott meg rajtbaleset fosztotta meg Raikkönent egy erős pontszerzéstől.wZoLee7 írta: Hát nem tudom, a stratégia nem volt rossz, mert Hamiltont verték, megvolt a csere is, így aztán mindenki elégedetten hátradőlhetett volna. Aztán egy technikai gond, egy ingyen csere a merciknek és minden elromlott. Leclerc nem h kettő, egy mercit sem tudott megverni, persze ehhez kellett az is hogy a pont a pálya döntő szakaszán volt a legjobb a merci a hétvégén.
Nem igazán lehet hibáztatni senkit sem, de tanulhatnak belőle, legalább az egyik autó húzza meg szombaton a Q2-ben hogy a közepesekkel fusson időt és másnap azokon rajtoljon, mert így kivétel nélkül mindig ők kezdik a boxkiállásokat és taktikai előnybe jut a merci.
Szar verseny volt, de ez betudható annak ami miatt mindenki panaszkodik évek óta, nem lehet követni a másikat, megelőzni meg aztán végképp, már ha két top csapat autójáról beszélünk. Versenyen még mindig nincs meg a szombati ferrari fölény.
Más, az alfák teljesen elfogytak, megkockáztatom hogy az az autó mostanra már csak a williamseket tudja verni, előzetesen azért nem ezt vártam.
A Vettel-Leclerc témához. Szerintem ma Vettel jogosan nem engedte el Leclercet, mert szimplán jobb volt a versenytempója. Bahreinben Leclerc tagadta meg a csapatutasítást, hiszen akkor meg ő volt gyorsabb. Első helyet senki nem fog odaadni, ha gyorsabb a csapattársánál (nyilván ha a címért mennének más lenne a helyzet).