Hát tényleg nagyon ki lett sarkítva.Süti írta:
Ne haragudj, de amíg az embereknek napi 12 óra + túlórát kell tolnia, hogy a lakhatás kaja megélhetés kombót kiizzadja, addig se ideje, se energiája, se pénze nem lesz alkalmanként 3500ért bejárni a csillivilli új uszodákba. Kisarkítottam, de talán érted.
A hanyatló nyugati társadalmakban az emberek szabadidejükben, megmaradt energiájuk levezetése érdekében sportolnak (tömegsport nyilván, és nem élsport...) és nem azért, mert az órarendbe bele van írva minden nap hogy tesi.
Az a baj hogy ebben, mint annyi minden másban fordítva ülnek a lovon. Te is tudod, hogy eddig se azért nem sportoltak az emberek, mert nem volt stadion az utca végében.

Nos, nem tudom mit mondhatnék, szerintem az első lépés az infrastruktúra.
Amíg nincs uszoda, nincs hova úszni járni. Ha van uszoda, van hova járni. Valahol el kell kezdeni.

Talán nem lesz kedve a 40 éves melósnak a napi robot után úszni menni.
Viszont az alsócsoportos iskolásokat lehet oda járatni az osztállyal, kedvezményesen. Akár szakkör részeként, csoportos kedvezményel, akár tesi részeként. Ha a feltétel adott, akkor kialakulhat a dolog, az iskolák, szülők, és a sportintézmény -jelen esetben uszoda- megegyezésén múlik a dolog. Remélhetőleg beindul majd jópár helyen a dolog, és a mostani aprócseprő honfitársaink ki tudják majd használni, és mire ők felnőttek lesznek, addigra szebb eredményeket produkálunk a maiaknál a felméréseken.