Szerintem pénzt nem követelhetnek vissza ha bizonyítani tudod hogy 60 rendeltél és a számlán amit kifizettél 60 db szerepel (mondjuk nem vagyok jogász). Ez egy logisztikai malőr...megesik az ilyen. Felkinalhatjak hogy vedd meg a többletet (mondjuk méltányos árat illik ilyenkor adni) vagy visszakerhetik a fölös árut és az ő költségükön elszállithatják. De csak akkor ha a cég bizonyítani tudja hogy a leszállított mennyiség több volt mint ami a számlán szerepel (ezt amúgy nem olyan egyszerű mert integrált rendszerek vannak ma már legtöbb helyt és a számla kiállításnál a fuvarlevel adatait és raktári készleteket is nézik... ). Haverom logisztikai cégnél menedzser ő mesél néha ilyen storykat...Realista24 írta:Hogy mi?Santi írta: Illetve (bocs a dupláért), de még azt kellene megnézni, hogy mi szerepel a számlán, (megrendelésen, emailben, szerződésben stb.). Milyen mennyiségű karó és milyen ár.
Ha az van a szerződésben, hogy 60 karó X összeg, akkor nem követelhetnek tőled pénzt, max eljönnek a 40 karóért (de én még ilyet se láttam). Ha az van benne, hogy 100 karó Y összeg, de te X összeget fizettél ki, akkor jogosan kérheti a X és Y közötti különbözetet.
Ha 60-at rendelt és 60at fizetett, de a számlán 100 van, akkor miért kérik jogosan a különbözetet?
Volt részben hasonló esetem 1+1 csomagolás volt és én csak egyet rendeltem és fizettem ki online... Tartottam 10 napig a cuccot nem kaptam semmi jelzést aztán el is ajándékoztam a plusz cuccot. Ez már egy éve és azóta se keresett a kutya se.