Berti írta:
Szerintem ugyan olyan idiótaság itt nemzetiség miatt megitélni valakit, mint a fociban, hogy a brazilok fejben gyengék, vagy az angolok összeroppannak a szigetországon kívül.
Ami ebben az esetben történt az egy szítás volt, aminek lesznek következményei.
Én is romániában élő magyar vagyok és első kézből mondhatom, hogy a két fajta ember pontosan ugyan olyan. Vannak ultra jófej románok, mint magyarok és vannak elbaszott nacionalista románok és magyarok egyaránt.
Én is romániában élő magyar vagyok, de azért én nem tudom ennyire liberálisan felfogni, pedig bőven van román ismerősöm, feletteseim illetve kollégák akikkel jól kijövök.
Ez a román probléma kb olyan mint a feketék USA-ban, a liberálisok mindenkit lerasszistáznak aki kicsit is fel meri emelni a szavát ellenük, közben pedig minden bűnügyi statisztikát magasan vezetnek.
Nézd meg pl. a románok közlekedési kultúráját, mindenhol zsigerből rühellik őket, kamionostól, személyautóstól együtt.
https://etsc.eu/euroadsafetydata/
A határoknál is a bolgár-román rendszámú autókra a legérzékenyebbek a nyugati országokból, ez sem véletlen.
Másik kedvencem a húsvéti ételszentelés, nézd meg mi megy az ortodoxoknál és hasonlítsd össze az erdélyi katolikus szertartással. Van különbség.
Alapvetően én azt tapasztalom, hogy a tanult réteggel nincs probléma, viszont a kommunista rezsim hatásai a mai napig érződnek, a funkcionális analfabéták közül rengetegen politikusok tudtak lenni. A mostani miniszterelnökasszony is az, a youtube tele van a fail videóival.
Bár felületesen követem a magyar és a román politikát is, de a magyarnál valamiért messze nem látok olyan uszítást a másik nemzet irányába mint ami itt megy "nálunk".