És még ott is brutál mód érzékelni lehet különbségeket. Volt szerencsém idén eljutni 2 hétre Dél-Koreába. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a legtisztább országba fogok eljutni (most nem a szmogról beszélve), ahol eddig valaha jártam. Cigicsikk? Szemét? Hugyszag, Szarszag? Hányás foltok? 99%-ban sehol nem voltak. És nem viccelek, ez komoly. Asszonnyal nem akartuk elhinni, hogy ez létezhet. És, ami a legdurvább az egészben, hogy Szöult/Busant járva, kukákkal elvétve lehetett találkozni. Mikor leálltunk street foodolni, a pálcikákat vinni kellett magunkkal az első nyilvános WC-ig, hogy ki tudjuk dobni, mert nincs kuka a városban. És ennek ellenére nincs szemét.Dupla D írta: Nem rég olvastam, hogy a folyókból érkezik az óceánok legtöbb műanyagszennyezése. A világ 10 legszennyezettebb folyója pedig a Tácol-Keleten van. Óriási felfogásbeli különbségek vannak sajnos.
Viszont itthon például a cigicsikk eldobálás nem kap elég hangsúlyt. Egyrészt tele van ezzel a szeméttel a város, másrészt még káros is a környezetre, harmadrészt nehezen is bomlik le a szűrő. A dohányosok többsége teljesen természetesnek veszi, hogy szabadon el lehet dobálni vagy be a csatornába, ami ugyanolyan, mintha a járdára dobná. Ez ellen sokkal többet kéne tenni.
Folyamatosan takarítanak. A nyilvános WC-kben kb enni lehetne, a metró aluljárókban szintén. Pesti aluljárók? Mintha a világ legnagyobb putrijába mennél ahhoz képest.
Szóval létező dolog ez. Egyszerű, hozzáállásbeli változás kellene itthon is, és iszonyat módon lehetne javítani a környezetünkön a városokban, ahol nap mint nap járunk.
Mondjuk nálam a vezetés közbeni cigizés menne a vezetés közbeni telefonozás mellé. Érdekes, hogy míg utóbbi fix 10 ezres bírság, addig cigizni szabad. Holott 99%-ban a cigizéssel egy másik szabálysértést, a köztisztasági szabálysértést is elköveted, mikor kibaszod az ablakon.