Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. október 10., csütörtök 23:38

Köszi. Igazából a tintasugarassal nekem is ki van a tököm. Színes nyomtatás nem igazán szükséges, bár azért szebb lenne pl egy beadandó házi dolgozat színes grafikonokkal, de nem feltétlen kell. Akkor majd inkább a lézeresekre fókuszálok a vásárlásnál.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2013. október 10., csütörtök 23:25

pheco írta:Kéne vennem egy nyomtatót, de viszont nem igazán értek hozzá. Melyik a jobb, a tintasugaras vagy a lézeres nyomtató? Árban max egy 20-ast áldoznék rá. Olyan kéne amiben nem szenvedés az utántöltés. Eddig egy Epson tintás nyomtatóm volt és ahogy kifogyott egy szín, már nem tudott nyomtatni, hiába akartam csak feketén...
Szüleimnek pár hónapja választottunk egy ilyen Samsung lézernyomtatót, előtte Epson volt, de nagyon hamar elromlott, én az életben nem veszek tintasugarasat, az biztos, direkt úgy csinálják őket, hogy 1 éven belül elcsesződjenek... :vivo:
Árban ott van, amit megadtál, gyorsan, szépen nyomtat, az igaz, hogy csak fekete-fehér, de a használat során rájön az ember, hogy a színes nyomtatási funkcióra nem sok szükség van. Ha neked mégis, akkor nem szóltam semmit. :D Utántölteni ritkán kell (évekre kell itt gondolni), viszont az negatívum benne, hogy 15 ezer körül van, de összességében jobban megéri szerintem.

Pipita: én azt vettem észre, hogy ha 10% alá csökken a szabad terület a windows meghajtóján, úgy belassul a gép, hogy még youtube-os videókkal is nehezen birkózik meg, ha két partíciód van és újrarakod, állítsd nagyobbra a C-t, jobb ötletem nincs, de majd hátha valaki tud jobbat. :mrgreen:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. október 10., csütörtök 23:04

Na, előre leszögezném, (bár két mp után le fog esni mindenkinek) hogy nem vagyok egy nagy pc guru. Szóval, a C meghajtóm, amin a windows is van, betelt teljesen. Nagy nehezen csináltam rajta 900 MB szabad helyet ami tökéletesen elég is lett volna. Aztán futtattam a CCleanert és nyomatott valami szabad hely törlése funkciót. Ennek mi értelme van? Ki használja? Miért? Azóta eltűnt a szabad helyem. Teljesen. Vagyis, délután újraindítottam a gépet, akkor varázsolódott vissza 130 mega, ami folyamatosan tűnik el, már csak 1,85 MB maradt belőle. :lol: Szóval van a laptopban ilyen szabadhely zabáló manó, vagy mégis mi történik ilyenkor? És hogy lehetne visszafordítani a folyamatot és visszavarázsolni azt a 900 MB-ot? Vagy csak újra kéne raknom a windowst hogy újra legyen helyem?
És valaki akkor elmagyarázná, hogy ki és miért használja a szabad hely törlése funkciót? :lol:

Ja, a másik zseniális húzásom: Töredezettségmentesítettem. Megnéztem a C meghajtót, 2% volt töredezett, futtattam az elemzést, majd töredezettség MENTESÍTETTEM, sikeresen, amit követően 5%-ra ment a töredezettség. Hát ez miért volt? :lol:

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. október 10., csütörtök 10:30

Kéne vennem egy nyomtatót, de viszont nem igazán értek hozzá. Melyik a jobb, a tintasugaras vagy a lézeres nyomtató? Árban max egy 20-ast áldoznék rá. Olyan kéne amiben nem szenvedés az utántöltés. Eddig egy Epson tintás nyomtatóm volt és ahogy kifogyott egy szín, már nem tudott nyomtatni, hiába akartam csak feketén...

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2013. október 9., szerda 19:03

Milyen füll(agybadugós)/fejhallgatót tudtuk ajánlani ilyen max 3-5 ezer összegben?

Laci

HozzászólásSzerző: Laci » 2013. október 7., hétfő 22:55

dodi írta:
Laci írta:max. 90% volt eddig, de van vmi CleanMaster app, amivel fel tudok szabaditani foloslegesen hasznalt memoriat...az se tokeletes, de mégis valami, ujrainditas utan pedig visszaall 56%-ra
ha meg vagy elégedve a telefonnal (meg amúgy is), ne használj ilyen és egyéb killer appokat, többet árt, mint használ. ha kell a memória, megoldja az android maga.

sose ijesszen meg, épp mennyi a szabad memória. felesleges is nézegetni.
A sok pozitív visszajelzés miatt merészkedtem használni, meg elég népszerú app.
De akkor inkább hanyagolom...egyébként is, ha egy 'takarítás' után felszabadít pölö 120megát, az majdcsak azonnal újra is indult, ugyanott voltam (gondolom vmi fontos hatterappok vagy hasonlók voltak)...szoval igazán nagy hasznát se vettem, csak a számok érdekeltek :D

Azt meg h az android megoldja...hááát, nem tudom, megoldja, de hogyan. Első két hét után 0App futással is 800mega volt foglalt és pár app megnyitása után lassabb lett, ami nem tetszett, ezt meg megoldotta egy restart, akkor ismét 560mega-alap hasznalt memoria volt.
Biztos van oka annak, akkor már 800 volt az alap, pl. dropboxrol letoltott cuccok..pdf, doc-ok is foglalnak valamit a sajat maga appjukkal, vagy nem tudom, nem vészes...max. nyomok egy restartot, 1 perc az egész, és az majd kiüríti az altalam mar nem hasznalt memoriat.

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2013. október 7., hétfő 22:05

Laci írta:max. 90% volt eddig, de van vmi CleanMaster app, amivel fel tudok szabaditani foloslegesen hasznalt memoriat...az se tokeletes, de mégis valami, ujrainditas utan pedig visszaall 56%-ra
ha meg vagy elégedve a telefonnal (meg amúgy is), ne használj ilyen és egyéb killer appokat, többet árt, mint használ. ha kell a memória, megoldja az android maga.

sose ijesszen meg, épp mennyi a szabad memória. felesleges is nézegetni.
tick. tick. tick.

Laci

HozzászólásSzerző: Laci » 2013. október 7., hétfő 17:36

Kerlon írta:Szerintem felejtsd el. Mobil net meg a stream... 90 percből kb látnál 10-et. Nem erre találták ki... Vagy valami rohadt drágát nézzél. :D
Nálatok már 4G is van, ha jól tudom :hmmm: (ami valoszinuleg jobb, mint az otthoni kábeles neted :mrgreen: )
Én még a computerbooks-os Java könyvből tanultam, aztán, ha jobban érdekel, Joshua Bloch: Effective Java. Azt hiszem, van magyar kiadás is, jó könyv.

Java EE-hez pedig net, ott a könyvek elég gyengék.
Kösz.
Meg az andorid appokat is kösz, eddig pozitivan csalodtam a tabletben, nem is rossz ez az android, sőt. :)

Az a RAM tényleg lehetne 2GB-os, de így is alapon csak 560mb-ot eszik meg (max. 90% volt eddig, de van vmi CleanMaster app, amivel fel tudok szabaditani foloslegesen hasznalt memoriat...az se tokeletes, de mégis valami, ujrainditas utan pedig visszaall 56%-ra), a quadcore-val meg megy, mint a villám.
Az aksija is -eddig- meglepően jól bírja, elég sokat használom, még játszok is néha-néha rajta, 2 naponta töltöm, akkor már 40% körül van, persze ki lehet nyírni simán 1 nap alatt is, ha nagyon akarom. :)
Jó dolog na, kíváncsi vagyok 1 év mulva mennyire lassul majd be.

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2013. október 6., vasárnap 23:52

Laci írta:
En info egyetemen vagyok. Tanultam is Java programozast. Nem mondanam hogy kiraly vagyok, de azert elveszett se :)
Magyar nyelvű Java könyvet tudnál ajánlani? találtam több könyvet pdf-ben, de nem tudok választani, melyik lenne a legjobb. Persze mellette a Thinking in Java megy angolul meg csehül is ezerrel, de jó lenne egy magyar is :)
Én még a computerbooks-os Java könyvből tanultam, aztán, ha jobban érdekel, Joshua Bloch: Effective Java. Azt hiszem, van magyar kiadás is, jó könyv.

Java EE-hez pedig net, ott a könyvek elég gyengék.
tick. tick. tick.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. október 6., vasárnap 15:01

Szerintem felejtsd el. Mobil net meg a stream... 90 percből kb látnál 10-et. Nem erre találták ki... Vagy valami rohadt drágát nézzél. :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2013. október 6., vasárnap 14:54

Ja még a laptopon kívül a mobilnetben kéne segítség :) Koliba kéne ,de igazából csak hétközi meccsekre kéne , ha nem tudok lemenni sehova . Ehhez kb mekkora net kéne ?
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

Laci

HozzászólásSzerző: Laci » 2013. október 5., szombat 18:40

cart írta:Nekünk a Java 2 Útikalauz programozóknak könyvet ajánlották annak idején. Mondjuk én is a Thinking in Java könyvből tanultam.
Kösz :)

Más: új Routert szeretnék venni, most egy -régi, szar- Dlinkem van, aminek a wifije max. 15Mbit-es, a net pedig 50Mbit-es, tehát egy erősebb, jobb, újabb kéne, otthoni használatra, semmi extra. Esetleg jöhetnek tapasztalatok, kinek mije van, vagy milyen márkában, árban kell gondolkoznom, nem szeretnék fölöslegesen drágát vagy rossz minőségűt venni. Köszi előre is.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2013. október 5., szombat 18:28

Nekünk a Java 2 Útikalauz programozóknak könyvet ajánlották annak idején. Mondjuk én is a Thinking in Java könyvből tanultam.

Laci

HozzászólásSzerző: Laci » 2013. október 5., szombat 18:12

En info egyetemen vagyok. Tanultam is Java programozast. Nem mondanam hogy kiraly vagyok, de azert elveszett se :)
Magyar nyelvű Java könyvet tudnál ajánlani? találtam több könyvet pdf-ben, de nem tudok választani, melyik lenne a legjobb. Persze mellette a Thinking in Java megy angolul meg csehül is ezerrel, de jó lenne egy magyar is :)

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. október 5., szombat 18:06

chosenone46 írta:engem mondjuk érdekelne mert a kolis nettel ugyanez a problémám, maxon a jelerősség, de még a facebook se tölt be.
Én már 2 hónapja is próbálkoztam ezzel, azóta is barátnőméknél nem volt wifi, aztán mondom most megnézem mégegyszer. Múltkor is ugyanez volt, minden faszán be volt állítva, mégsem csatlakozott. Aztán most sem. Mondom kihúzom-bedugom a modemet, hátha... Most bevált. :D Ezt próbáld meg esetleg, ezeknél a köcsög számítástechnikai cuccoknál sosem lehet tudni. :D

Viszont ha már itt vagyok, ismét elszántam magam gépvásárlásra. Rájöttem, hogy elég egy 70-80-ért vennem egy gépet, 1-2 régebbi játékra, netezésre meg filmezésre.

Megint csak a komplett gép jöhet szóba, mert részletre venném. Találtam is kettőt, ami szimpatikus:

ASUS/MSI/GIGABYTE-NVIDIA P8H61 HD PC INTEL DUAL CORE G2020 2x2900 Mhz
Intel H61, 64Bit, Socket 1155, I3,I5,I7 support
4096MB DDR3 1333Mhz
500GB SATA HDD
22X LG dual layer DVD író
NVIDIA GEFORCE GT430 2048MB DVI/HDMI FULL HD Video
8 CH HD audió 10/100/1000 Lan
6DB USB 2.0, 4db elõlapi USB és audio

Ez 80 ezer, illetve:

ASUS/MSI/GIGABYTE-NVIDIA P8H61 HD PC INTEL DUAL CORE G2020 2X2900 Mhz
Intel H61, 64Bit Socket 1155, I3,I5,I7 support
4096MB DDR3 1333Mhz
500GB SATA HDD
22X LG dual layer DVD író
NVIDIA GEFORCE GT620 1024MB DVI/HDMI FULL HD Video
8 CH HD audió
10/100/1000 Lan
6DB USB 2.0, 4db elõlapi USB és audio

Ez teljesen ugyanaz, csak a VGA más, tudtommal ez gyengébb is valamive, ez 72 ezer.

Vélemények?

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. október 5., szombat 18:02

hehe írta:miért nem veszel egy ezeknél erősebbet, jobbat, csak használtan?
A hasznalt elektronikai cuccokkal nekem ket problemam van: az egyik hogy legtobbszor nincs ra garancia (1 vagy 2 ev legalabb kell), a masik pedig hogy fogalmad sincs milyen problemai vannak. (sokszor csak par het/honap utan jossz ra 1-1 hibara)
Laci írta:Kíváncsiságból, vannak itt programozók, programozni tanuló fórumozók? :) Konkrétabban: valaki Java-ban otthon van?
Sierra írta:Probléma tárgytalan, újraindítottam a modemet kétszer, másodszorra most működik. :) Akár törölhetitek is a hsz-eket. :D
Ez jutott azonnal eszembe :mrgreen:

chosenone46
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2013. október 5., szombat 17:42

engem mondjuk érdekelne mert a kolis nettel ugyanez a problémám, maxon a jelerősség, de még a facebook se tölt be.
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. október 5., szombat 17:35

Probléma tárgytalan, újraindítottam a modemet kétszer, másodszorra most működik. :) Akár törölhetitek is a hsz-eket. :D

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. október 5., szombat 17:31

Srácok sürgős segítség kéne!

Adott egy wifi-s routert, minden be van állítva rajta, a laptop fel is ismeri, csatlakozik is a hálózathoz, kiírja, hogy kiváló jelerősség, azonban internet az istenért nincsen. MI A FASZTÓL LEHET EZ????

Ui.: régebben egy teljesen másik wifis routerről simán lehetett netezni ezen a gépen. Szal nem hiszem, hogy a wifivel lenne a probléma.

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. október 5., szombat 16:14

P. Krisz írta:srácok kéne egy kis segítség telefon ügyben , vásárlás előtt állok és meg nem tudtam eldönteni melyik legyen a befutó , eddig a Galaxy s 4 mini áll az első helyen , de szívesen meghallgatnám hogy mit tudtok ajánlani :)
Nekem 2 hónapja LG Optimus G-m van és egyszerűen imádom. S4 mini vs G Mindenben a G a jobb a szoftvert leszámítva, de én úgy tudom, hogy jön a 4.3 a G-re is.

Vissza: