Olyan jó volt ez a futam, az utolsó pár körre bealudtam, meg kellett néznem ki lett a 4.
Az rendben van, hogy egyszer a merci autója működik jobban, egyszer a ferrarie, csak az a baj h utóbbinál is a mercisek nyernek. Ha már így alakult, hozzunk be egy biztos 3.-4. helyet, mert az pár kör után tisztán látszott, itt ma egyikük sem veri meg a merciket. Max azzal próbálkozhattak volna, hogy az egyik autójukat hamarabb hozzák, már amikor csak kicsit is elkezdenek lassulni és Bottast is cserére kényszerítik, erre mi történik? A Red Bull csinálja meg. Évek óta ugyan az a nóta, a boxban levőknek nincs agyuk, teljesen vakon vannak. Abban a pillanatban ahogy a rb meghúzta a box kiállást lehetett tudni mi következik. A csapatutasítás meg egy vicc volt, Vettel semmivel sem volt gyorsabb, cserébe legalább többet hibázott. Fejleszteni a németek sokkal jobban fejlesztenek, így kb még pár ilyen futam, és el is lehet engedni ezt az évet is.
A mezőny további része meg jó dzsungel

Gasly kevés, kevesebb mint Ricciardo, aki ha megszokja a Renaultot verni fogja őt elég gyakran. A Haas kb olyan jó futamokon mint a ferrari, többet tesznek maguk ellen mint bárki más. Az alfákban, vagyis az egyikben ennyi van, ebben sajnos nincs több, Kimi majd Perezzel, néha a Renaultokkal és a Hassokkal fog csatázni, Giovinazzit meg valaki takarítsa el onnan mert kezd kellemetlen lenni amit produkál.
Nem voltam éppen topon, de Kvyjat tényleg büntetést érdemelt ott? Értem én h Sainz volt középpen és hová mehetett volna, de ő volt leghátrébb is, én őt büntettem volna.
Kubicaek nulla, ott a rolót is lelehet húzni, az egy pilótás csapatoknak nehéz dolguk lesz (alfa, racing point), a renault a technikával közd állandóan, a haas kitudja mit is csinál. Az egyetlen csapat, ami jobban teljesít mint vártam az a torro rosso. Nincs rossz párosuk, az autó is jó.
Sajnos azt kell mondjam, én komolyabb szabályváltoztatásokig nem érzem, hogy a mercit valaki megtudja verni, néha lehet, de a végén ők fognak ünnepelni