Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
kiserik

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 31., vasárnap 17:05

RealRaúl77 írta:
gólvonal írta: Bellingham eddig nem volt meggyőző 433-ban, de nyilván hosszabb távon kell megnézni, úgyhogy ezt nem is számolom.
Én bízom benne, hogy Belligham visszatértével váltunk a 433-ról..

Vagy Güler helyett fog játszani, és marad minden más, a 433 is.
De szerintem jobb lenne, ha Mastantuono/Brahim helyett térne vissza, de nem a szélre, hanem a két támadó mögé, a kp pedig maradna változatlan mögötte.
Azért ha jobban megfigyeljük, ez a 433 a pályán inkább 4231.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. augusztus 31., vasárnap 15:15

gólvonal írta: Bellingham eddig nem volt meggyőző 433-ban, de nyilván hosszabb távon kell megnézni, úgyhogy ezt nem is számolom.
Én bízom benne, hogy Belligham visszatértével váltunk a 433-ról..

Vagy Güler helyett fog játszani, és marad minden más, a 433 is.
De szerintem jobb lenne, ha Mastantuono/Brahim helyett térne vissza, de nem a szélre, hanem a két támadó mögé, a kp pedig maradna változatlan mögötte.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. augusztus 31., vasárnap 14:34

MarioCirolo írta:
gólvonal írta:

Lehet nevekre top 3, de rosszul van összerakva. Nagyon sok lyukas poszt van, csomó játékosnak poszt vagy szerepidegen pozícióban kell játszani.

Sokszor elhangzott már az egyensúly, mint a siker kulcsa. Most a keret kialakulásában kell megtalálni az egyensúlyt, addig nem számítok sok jóra.
Kifejtened kerlek bovebben konkretan mire/kikre gondolsz?
Persze. Vegyük a támadósort. Van 3 klasszis balszélsőnk, szvsz top 5 mindhárom, de nincs középcsatárunk és jobbszélsőnk. Jelenleg 3 támadóval játszunk, tehát 3-ból 2 poszt nincs megoldva.

Középpálya...Cama, Tucsi, Valverde trióból szerintem 1-re van szükségünk, nagyon max még egy padra. Kreatív kpnk nincs, Güler egyelőre még kevés. Bellingham eddig nem volt meggyőző 433-ban, de nyilván hosszabb távon kell megnézni, úgyhogy ezt nem is számolom.

Jobb és balhátved poszt egyelőre megoldva. Huijsen eddig szintén stabil, de hiányzik még egy megbízható CB. Militao, Ase, Rudiger jó 3-4. Számú opciónak.

Szóval 11-ből 4 poszt nincs megoldva, az majdnem a kezdő fele.

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. augusztus 31., vasárnap 13:43

gólvonal írta:
dzsi91 írta:

Hát ezt akárhonnan nézem top1-3 keret a világon ha nem söpri el egy sérüléshullám.minden csapatrészre van 6-7 játékosunk és nem a tucat kategóriából,jótól a worldclassig kb.

Persze hiányzik egy kroos féle kp de ez 17 óta a legjobb keret ami minőségi is meg létszámban is elég kéne legyen.

Basznám is ki alonsot ha trófea nélkül zárnánk :mrgreen:
Lehet nevekre top 3, de rosszul van összerakva. Nagyon sok lyukas poszt van, csomó játékosnak poszt vagy szerepidegen pozícióban kell játszani.

Sokszor elhangzott már az egyensúly, mint a siker kulcsa. Most a keret kialakulásában kell megtalálni az egyensúlyt, addig nem számítok sok jóra.
Kifejtened kerlek bovebben konkretan mire/kikre gondolsz?

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. augusztus 31., vasárnap 13:15

dzsi91 írta:
gólvonal írta:

Szerintem egyáltalán nem baszó. Egyes posztokon 3 jó játékosunk van, máshol pedig egy sem. Így teljesen használhatatlan szerintem ez a keret.
Hát ezt akárhonnan nézem top1-3 keret a világon ha nem söpri el egy sérüléshullám.minden csapatrészre van 6-7 játékosunk és nem a tucat kategóriából,jótól a worldclassig kb.

Persze hiányzik egy kroos féle kp de ez 17 óta a legjobb keret ami minőségi is meg létszámban is elég kéne legyen.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2025. augusztus 31., vasárnap 11:28

Egyébként játékban szerintem fejlődünk. Nekem ez esdig tetszik, az újak is hozzátesznek.
Szal jó lesz

Zsobo
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, R9

HozzászólásSzerző: Zsobo » 2025. augusztus 31., vasárnap 11:14

.Az 1. konkrétan a hivatalos kép alapján sem tűnik lesnek, érthetetlen. Aztán tavaly is láttuk, hogy volt amikor nem az elrúgás pillanatában húzták be a vonalat.
Igenen is azt néztem, hogy a homloka volt beljebb? :D kb fel cm, oke az is lehet les, de ennyire pontos ez a technológia, ne már... Nekem is egyvonalnak tűnt.
:hmmm:

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2025. augusztus 31., vasárnap 9:24

ELSiete írta:
Zsobo írta: Nektek am nincs olyan erzesetek, hogy kamura beraknak vmi hulye animációt, ami igazolja a lest?
Én csak azt tudom, hogy nem jöttek egyből a lassítások, ami egészen fura ilyen szituban ha már ott van előtted a technológia.
Az 1. konkrétan a hivatalos kép alapján sem tűnik lesnek, érthetetlen. Aztán tavaly is láttuk, hogy volt amikor nem az elrúgás pillanatában húzták be a vonalat.

Tartom, hogy ezeket a pár mmes leseket úgy döntik el kb, ahogy nekik tetszik.

Sztem am MBappe nem a csere miatt duzzogott, csak a 2 gól cseszte fel.

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: el magico » 2025. augusztus 31., vasárnap 9:17

Voltak olyan percek, amik egészen tetszetősek voltak, és látszódott Xabi elképzelése.
Egyénileg is kezdenek éledezni a srácok.

Remélhetőleg a közeljövőben nem csak 20 percekre tudják majd ezt hozni :) De a Carlo-ballhoz képest már most előreléptünk.

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. augusztus 31., vasárnap 8:27

Zsobo írta: Nektek am nincs olyan erzesetek, hogy kamura beraknak vmi hulye animációt, ami igazolja a lest?
Én csak azt tudom, hogy nem jöttek egyből a lassítások, ami egészen fura ilyen szituban ha már ott van előtted a technológia.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. augusztus 31., vasárnap 7:54

A sociedad ellen kiderul,hogy mi mukodik,es mi nem.
Ez az elso harom fordulo ilyen bemelegitesnek oke volt, lehetett probalgatni a letamadast.
Viszont ott nem eleg 20 perc foci,meg 70 perc kocogas.
Az lathato,hogy Xabi tudja,hogy hol van,es itt nem lesz Leverkusen fele totalis futball.
Nagyon erdekel,hogy mit akar ebbol kihozni.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Zsobo
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, R9

HozzászólásSzerző: Zsobo » 2025. augusztus 31., vasárnap 7:22

Nektek am nincs olyan erzesetek, hogy kamura beraknak vmi hulye animációt, ami igazolja a lest?

En ezt mar halottam vhonnan mo rol, h sokszor faszsag, de itt is.. Hogy szurta ki azt a 3mm-t? Arda meg mit csinalt vna, inkabb torjon el a bordája? Annyira mashogy pattant vna a labda, ha nem vedi magát? Hülyeség..

Az elejen nagyon dekoncentraltnak, fasultnak tűnt az egész, Vininek Carrerasnak, védelemnek örültem, vagy mar tudják, hogy mit kell jatszani, vagy pedig sikerult picit elore lépni. Taa passz is szép volt, Vini is igyekezett.

Mbappe lett a vezerbika, de a faszért kell hisztizni, ha meccs végén lecserelnek, ezt most kellene csirajaban lefolytani, hadd jatszon mas is, igy is hulla lesz szeon végére.

Bellinghamnek nem tudom, hol lesz helye, ha visszajon, sztem megint eroltetni fogunk vmit kényszerből, remelem jol sul el.

Jobb szél sem klasszis, de en is eroltetnem a picit meg, mert 2 fokkal aktivabbnak erzem, mint akarki mast ott, talan guler probalkozik még, de nekem tetszik, ha o probal irányítani, meg xabinak is ahogy latom. Mondjuk, ahol Özilnel ment a passz, azt Güler ma elonzozte, meg melleb.. szta. Erre Bellingham is jo lett vna.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. augusztus 31., vasárnap 6:40

Pad'em írta: Maszti és Brahim is elég gyenge összességében, lehet kitolnám oda Fedét ha visszatér Jude.
Vagy inkább két támadó legyen az Vini és Bappé vagy Bappé és Gonzalo mögöttük Jude. Kp ugyanez.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. augusztus 31., vasárnap 3:51

gólvonal írta:
dzsi91 írta: Egy apró kis remontada mindig jóljön mentálisan. Stabilak vagyunk meglátjuk mire jutunk. A keret baszó bár hézagos. Gülernek még korai ez a karmester szerep de hátha belejön. Azaz argentín gyerek meg wtf. Nyilván fiatal meg kapar de semmi extra. Bale óta nincs jobboldali támadónk és ő is kényszerből volt ott.

Ebben a szutyok ligában teljesen felesleges kinden meccsen hüledezni. Majd a blben meglátjuk hol is tart a csapat itt meg csak a szokásos roncsderbi mehet 38 fordulóban. 3pont a lényeg semmi más.
Szerintem egyáltalán nem baszó. Egyes posztokon 3 jó játékosunk van, máshol pedig egy sem. Így teljesen használhatatlan szerintem ez a keret.

"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. augusztus 31., vasárnap 2:57

Annyira fárasztó ez a Negreira liga. 5 gólt kell lőjünk a 2-1-hez továbbra is :lol:

60 perc good old Carlo ball volt de a maradékban láttuk miből kéne több. Emellett mindenben egyértelműen szervezettebbek vagyunk.

Vinibe beleverni, hogy első szándékból passzoljon ha emberelőnyben támadunk és ne húzza magára a védőt hogy 1v1-zni tudjon miközben a védelem visszaér... több sebből vérző Tom Cruise jut eszembe és a mission impossible végtelenedik része de védekezésből/presszingből szépen kiveszi a részét. Xabiballra amúgy sokkal alkalmasabb lenne Rodrygo de lássuk mennyire tudjuk belecsiszolni mindebbe Viniciust. Ma összességében nem lógott ki annyira és jó meccset hozott.

Kpn Güler szerintem jól mozgat, Tchouameni is eldarál, Fede kicsit anyátlan pedig lövőhelyzetbe kell hozni, az 10+ gól per év. Fő Presszer meg sok labdát levadászik de a benne rejlő támadópotenciált jobban kell majd használni, és fogjuk is remélhetőleg.

Jó volt végre szögletkombit látni!

Carreras csúcs, nagyon jól nyomja, ma azzal a mentésével kb aranyember lett. Trent vs. Carvajal meg jó kis csörte lesz idén, az angolban ott a gólpassz bármikor de Dani őszülő szakállában meg ott minden ami Real.

Militaonak vannak ilyen blackoutjai, amikor megáll és elfelejti, hogy focimeccsen van. Azok ijesztőek, amúgy jól játszik, majd ha beindul a 3 naponta darálás gondolom látjuk Asenciót meg Rüdigert eleget aztán kiderül kivel a legjobb Huijsen.

Maszti és Brahim is elég gyenge összességében, lehet kitolnám oda Fedét ha visszatér Jude.

3/3 látható elképzeléssel és iránnyal, még szezon eleji kondival. Ez fullra járatva szerintem versenyképes lesz mindenhol. Tetszik a szervezettség, védelem sokkal jobb mint volt, össz-vissz egy kapott góllal. Vannak sarkalatos pontok amin dolgozni kell még jó sokat, de úgy gondolom fogunk is.

Ps.: Aranypaella jelölés a 'legjobb esés 3 munkanappal később' kategóriában: Ceballos
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. augusztus 31., vasárnap 1:40

Butragueño: “The refereeing decisions today raised doubts for us.

Kylian’s first goal, there’s no clear image if it’s offside or not in the moment Trent played the pass.

Arda’s goal, the interpretation the VAR made, it left us with many doubts.

Honestly, we are SURPRISED.”

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. augusztus 31., vasárnap 1:21

RaúlCF írta:
dortev írta: Összességében max 50 centin múlott, hogy nem 6:1 lett. Mbappe első gólja pár centis les, aztán épphogy mellérúg egy ziccert, a második lesgólja volt kb 20 centis, ha meg Arda gólja azért volt szabálytalan, mert a jobbkezére pattant, akkor az is egy pár centis balszerencse. Ez könnyen lehetett volna egy sima meccs is. De volt még egy eset is, amikor már nem tudom ki éppen hogy a kapu mellé rúgta, talán súrolta is a kapufa külső részét.
jók ezek a feltételes gólok. akkor 10 centin múlott, hogy nem 3-2 nekik. a 2 szélsővédőnk 2 gólt fogott meg. felesleges mi lett volna ha dolgokba belemenni.
ELSiete írta:
totál jelentéktelen tavaly melyik meccsen hány gólt rúgtunk. új szezon van. én meg azt mondanám, hogy 60-65 körl látványosan kifingott a csapat és kurva nagy mentések kellettek, hogy ne legyen bukta miután totál ráültek a meccsre újfent.

voltak jó teljesítmények de pl Mbappé mindenáron gólt akart rúgni és önző volt. Masta nulla, Vini messze volt önmagától de legalább 50 percig hasznos volt. Arda gólja fontos volt de egyáltalán nem játszott jól. Fede egy szellem volt eddig minden meccsen. Trent totál kiherélt szerepben. a kp gyenge és ötlettelen, Huijsen meg Carreras irányít. Carreras mvp volt egy langyos csapatban.

megvan a kötelező 3 pont és lapozhatunk kb ennyi volt ez a meccs. 1 hét múlva emlékezni se fognak rá az emberek. a legnagyobb highlight Carreras mentése volt az talán 1-2 compilation videóba bekerülhet amúgy semmi extra nem történt az egész meccsen így, hogy Trent assistja les lett.

Te feltételes gólokról írsz, de a Mallorca 2 kapura tartó lövését már kb. bent látod. Valóban necces volt, de a védők azért vannak, hogy ilyen helyzetben ott legyenek. Mindkét eset a 3 meg nem adott gól után történt, azert nagyon kivancsi lettem volna ha 3-ból legalább 1-et megadnak, akkor mennyi kedve maradt volna a Mallorcanak támadnia. Ne félj, ha Barcelona a csapatnevünk, akkor 1 gólt tuti behúznak hozzánk. Ebben teljesen biztos vagyok. Innentől kezdve pedig kár a csapatra ráhúzni a vizes lepedőt, mert némi szerencsével ma bizony több lett volna közte, még akkor is ha a Mallorca 2 gólját beengeded. Mbappenak is full ziccerben volt egy eltört lövése, szerintem ebből a meccsből kihoztuk amit kellett.

Új szezonról írsz, de szerinted a spanyol bajnokság 3. fordulójára a tavalyi agyrém után mindennek össze kellett volna állnia? Ez irreális. A kezdőben majdnem 50%-a a jatekosoknak új, és most lettek frissibe igazolva. Az edző is új. Az elképzelések is. Ahogy egyébként sem a jó szezonkezdetről vagyunk híresek, úgy szerintem jelen állás szerint sem kérhetünk mást, minthogy hozzuk a 3 pontokat, maradjunk versenyben és örüljünk ha van valami fejlődés.
Mivel folyamatos mozgást, labdaszerzést és igencsak kevés bekapott gólt látok, így szerintem a változás igenis elkezdődött makró szinten, a mikro részét pedig még finomhangolni kell. Mastantuonot adom, meg lehet köszönni Solarinak hogy ránk erőltette, de mint ahogy Carlo több év alatt nem jött rá, hogy egyes játékosok a kezdőben haszontalanok, úgy szerintem Xabitol sem elvaras, hogy egyből letegye a padra. Ahogy egyébként Mastantuonotol sem elvarhato, hogy egyből varazsoljon, vagy jól jatszon. (igen, én sem látok bele semmit, de nem lesz a szememben kevesebb, csak mert ma nem volt meghatározó. Tavaly valaki évek óta nem volt az, de folyamatosan használva volt). Vini már több mint 1 éve messze van önmagától, de ez a mai gólja szép volt, egy picit emlékeztetett a régi Vini egyéni megoldásokra. Az vitathatatlan, hogy kevesebbet szövegel és többet melózik a meccseken, még így sem jó, de ezen a szinten ez már a játékos technikai tudásán múlik és nem az edzőn. Rajta majd akkor fog, ha folyamatosan kezdő lesz, de amíg lövi a gólokat, adja a gólpasszt addig kihagyni sem kell. Biztató volt, hogy az előző meccsen csak cserepados volt. Szerintem nem feltétlenül baj, hogy Rodrigot odarakta versenytársnak, taktikailag ez is jó lépés, mert előbb vagy utóbb de kifog derülni, hogy melyik maradhat a Realban. Mi ezzel hosszútávon nem járunk rosszul.
Ardanak egyelőre magas ez a szerepkör, de nem kijelenthető egyértelműen, hogy nem fog tudni javulni, mert már a mai meccsen is jobb volt, mint pl az előzőn. Mivel Perez nem igazolt oda senkit, így Xabi is azzal főz ami van. Fog ez még alakulni, ha visszajon Camavinga vagy Bellingham, újabb taktikai elemek lesznek bevethetőek. Fede egy szellem, de alapvetően abnormalis, amit a korábbi években ráerőltettunk, hogy kb mindenhol is elérhető és bevethető legyen. Szerintem ő neki nem szabadna ennyire nélkülözhetetlennek lennie, még ha el is ismerem a tudását és a hatalmas szívét. Neki pont ez kell, hogy megszűrje a kpt, ott legyen a labdaszerzéseknél, vagy kontráknál elindítsa a támadást. Ezekben szerintem teljesen jól teljesít. Trentet ne írjuk le, ha ma nincs az a les, akkor álomszép gólpasszt adott volna. El kell fogadni, hogy az ő játéka nem a felfutok, becselezek játék lesz. Passzolni tud, erre kell építeni. Szerintem pl a barca feltolt védelme ellen ez kifejezetten jól mutathat, de azon se csodálkoznék, ha Xabi megpróbálná őt a kpn. Kifejezetten nagy védelmi hibájára nem emlékszem, ellenben egy nagyon fontos szituációban góltól mentette meg a csapatot. Nekem jobban tetszett a játéka, mint az elmúlt hetekben és abból indulok ki, hogy még javulni fog. Ezeknek örülni kell. De ha nem is tudsz, akkor se aggódj, mert Carvajal még mindig bevethető és Xabi használja is.

gólvonal

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. augusztus 31., vasárnap 0:32

dzsi91 írta: Egy apró kis remontada mindig jóljön mentálisan. Stabilak vagyunk meglátjuk mire jutunk. A keret baszó bár hézagos. Gülernek még korai ez a karmester szerep de hátha belejön. Azaz argentín gyerek meg wtf. Nyilván fiatal meg kapar de semmi extra. Bale óta nincs jobboldali támadónk és ő is kényszerből volt ott.

Ebben a szutyok ligában teljesen felesleges kinden meccsen hüledezni. Majd a blben meglátjuk hol is tart a csapat itt meg csak a szokásos roncsderbi mehet 38 fordulóban. 3pont a lényeg semmi más.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. augusztus 31., vasárnap 0:28

Egy apró kis remontada mindig jóljön mentálisan. Stabilak vagyunk meglátjuk mire jutunk. A keret baszó bár hézagos. Gülernek még korai ez a karmester szerep de hátha belejön. Azaz argentín gyerek meg wtf. Nyilván fiatal meg kapar de semmi extra. Bale óta nincs jobboldali támadónk és ő is kényszerből volt ott.

"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2025. augusztus 31., vasárnap 0:24

RaúlCF írta: jók ezek a feltételes gólok. akkor 10 centin múlott, hogy nem 3-2 nekik. a 2 szélsővédőnk 2 gólt fogott meg. felesleges mi lett volna ha dolgokba belemenni.
Sosem értettem, hogy a foci esetén miért van ilyen averzió a "mi lett volna ha" esetén, sakkban például teljesen legitim módon az elemzések része. De akkor legyen 6:3.

Vissza: