Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Marky » Tegnap, 16:33

filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.

Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni. :lol: Bár ez már az albérlőim dolga lenne. :D Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben. :mrgreen:

Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként. :hmmm:
6. emeleten lakunk, folottunk mar csak a teto van, szoval 24/7 megy a klima. Egy nagyon durva honapban maximum 10 ezerrel kerult eddig tobbe a villanyszamla. Egy modern split klima szinte semmit nem fogyaszt. Es igen, ha optimalizalni akarod, akkor 24-25 fokra allitva hagyod.

Legnagyobb baromsag egyebkent az, amikor 19 fokra allitjak az amugy jo teljesitmenyu klimat es majd lefujja az ember fejet az 5 fokos levego... :lol:

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » Tegnap, 14:07

Nektek is köszi szépen a hasznos infokat! :agree:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » Tegnap, 13:56

filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.

Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni. :lol: Bár ez már az albérlőim dolga lenne. :D Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben. :mrgreen:

Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként. :hmmm:
Mehet éjjel nappal, sokkal jobb, ha nem kell visszahűtenie a felmelegedett tárgyakat is, főleg egy gyengébb szigetelés, esetleg nagy üvegfelületek esetén. Amikor pedig nem hűt, hanem csak keveri a levegőt, akkor nagyon minimális áramot vesz fel. Nekem a tetőtérben egész éven megy, összesen 2-3 hét van (átmeneti időben), amikor ki van kapcsolva. Nyáron hűt, télen fűt.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » Tegnap, 10:40

Klímafüggően van eco/health mód, az az elért hőmérsékletnél leállítja, keveri a levegőt, majd ha 23 fokra allitva 24,5 felett lesz, újra kezdi

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » Tegnap, 10:37

Köszi a válaszokat!

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » Tegnap, 10:31

Talán a Telexen pont volt egy ilyen összehasonlító cikk. Az jött ki emlékeim szerint, hogy nincs nagy különbség, de a klímának jobbat tesz, ha tud pihenni naponta pár órát.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » Tegnap, 6:50

Elvileg ha folyamatosan hűti a lakast akkor kevesebb áramot fogyaszt, mintha ki-be kapcsolnád. Mondjuk mi ki-be kapcsoljuk mert egy idő után mar sok nekünk, pedig 25 fokra van állítva és a legalacsonyabb fordulaton megy.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » Tegnap, 2:26

Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. augusztus 10., vasárnap 11:05

Dupla D írta:Klíma ugyanez, ha csak keringetésen van és nem hűtésen.

Évekig nem volt ilyen szag, szóval nem tudom mi váltja ezt ki. Lehet az illatosító, mert azt mostanában kezdtünk főleg használni.
En a klimahoz vettem akkus magasnyomasu mosot, Folixs markaju. Sokkal jobb, mintha csak befujnad a sprayt. (utana persze azt is hasznalok)

Esetleg megprobalhatod, hogy a levegotisztito szurojet befujod antibakterialis klima tisztitoszerrel. De siman lehet, hogy az illatosito miatt van.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. augusztus 10., vasárnap 10:56

nokedli írta:
Dupla D írta: Nálunk egy régebbi típusú Xiaomi van. Mostanában elkezdett büdösödni, savanyú szaga van. Klímás szerint ez normális, mert ami csak keringet, az a környezet szagát keringeti. Szóval mi vagyunk a büdösek. :)

Klíma ugyanez, ha csak keringetésen van és nem hűtésen.

Évekig nem volt ilyen szag, szóval nem tudom mi váltja ezt ki. Lehet az illatosító, mert azt mostanában kezdtünk főleg használni.

Egyébként fasza cucc. Miénkbe kb évente cserélem a szűrőt, de az csak éjszaka nem megy.
Nekem is xiaomi van. Ha büdös,pucold ki kicsit. Ha nem segít,cseréld a szűrőt. Az elhasználódást jelzi. Én is 12-18 havonta cserélem,hiába jelez 70%os állapotot.
Klíma két hónapja volt tisztíttatva, szűrő 3 hónapja. A levegő ahogy átmegy a szűrőn lesz büdös. Alapvetően a szűrők nem azok.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. augusztus 10., vasárnap 10:53

filatáska írta: A Trotec párátlanító is tetszik, hogy kicsi, kompakt. Akkor ezek szerint megbízható márka ha 6 éve teszi a dolgát. Ennek a tisztitása/karbantartása milyen macerát igényel? :)
Egyébként a konyhában egy ilyet ajánlott a főzőfelület közelébe helyezni, vagy messzebbről (2-3 m :mrgreen: :lol: ) is teszi a dolgát? Nem szeretnék a tűzhely fölé helyezni elektronikai cuccot. Lehet akkor ide is elkondolkodom venni egyet.
Nekem kb fel meterre van a tuzhelytol a pulton, latszik, ahogy beszippantja a gozt. Ha messzebb rakom is mukodik, csak akkor nem azonnal oda megy a goz, hanem a konyha tobbi reszebol szedi ossze. Ez egy egyszerubb darab, van rajta egy darab gomb, amit ha bekapcsolok, megy (csak akkor all meg, ha megtelik a tartaly). Az ujabbakon van kijelzo, merik a paratartalmat, tobb fokozatuk van, lehet oket idoziteni, stb. A szurot meg a tartalyt neha ki kell mosni, nagyjabol ennyi.

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2025. augusztus 10., vasárnap 10:46

Dupla D írta: Nálunk egy régebbi típusú Xiaomi van. Mostanában elkezdett büdösödni, savanyú szaga van. Klímás szerint ez normális, mert ami csak keringet, az a környezet szagát keringeti. Szóval mi vagyunk a büdösek. :)

Egyébként fasza cucc. Miénkbe kb évente cserélem a szűrőt, de az csak éjszaka nem megy.
Nekem is xiaomi van. Ha büdös,pucold ki kicsit. Ha nem segít,cseréld a szűrőt. Az elhasználódást jelzi. Én is 12-18 havonta cserélem,hiába jelez 70%os állapotot.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. augusztus 10., vasárnap 10:04

Nálunk egy régebbi típusú Xiaomi van. Mostanában elkezdett büdösödni, savanyú szaga van. Klímás szerint ez normális, mert ami csak keringet, az a környezet szagát keringeti. Szóval mi vagyunk a büdösek. :)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. augusztus 10., vasárnap 9:39

filatáska írta: Nagyon szépen köszönöm!

Légtisztítónak egyébként én is pont Xiaomira gondoltam. Titkon reméltem, hogy valaki ajánlani fogja. :)
A kiporszívózása után is 72%-os, vagy azután vissza megy mondjuk 90%-ra? Csak ennyi az egész macera vele? Nem hangzik vészesen. :) Látom árulnak hozzá külön szűrőket, akkor azt mondod az egy néhány évig nem szükséges? Nem szeretnék erre évente 10+ ezret fizetni.
A szuro allapota nem fog javulni attol mert kitakaritod, csak jobban fogja vegezni a dolgat es a szenzor pontosabban fog merni benne. Minden legtisztitoba 2-3 evente kell cserelni a szurot, attol fuggoen mennyit hasznalod, ezek 10-30ezrest tetelek kb.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. augusztus 10., vasárnap 2:10

Nagyon szépen köszönöm!

Légtisztítónak egyébként én is pont Xiaomira gondoltam. Titkon reméltem, hogy valaki ajánlani fogja. :)
A kiporszívózása után is 72%-os, vagy azután vissza megy mondjuk 90%-ra? Csak ennyi az egész macera vele? Nem hangzik vészesen. :) Látom árulnak hozzá külön szűrőket, akkor azt mondod az egy néhány évig nem szükséges? Nem szeretnék erre évente 10+ ezret fizetni.

A Trotec párátlanító is tetszik, hogy kicsi, kompakt. Akkor ezek szerint megbízható márka ha 6 éve teszi a dolgát. Ennek a tisztitása/karbantartása milyen macerát igényel? :)
Egyébként a konyhában egy ilyet ajánlott a főzőfelület közelébe helyezni, vagy messzebbről (2-3 m :mrgreen: :lol: ) is teszi a dolgát? Nem szeretnék a tűzhely fölé helyezni elektronikai cuccot. Lehet akkor ide is elkondolkodom venni egyet.

És igen, most szereltetek be 1 db klímát a közlekedőbe. 3 külön klíma azért sok lenne anyagilag. :) Olyat vettem ami egyszerre tud 2 külön irányba fújni, így mindhárom szoba irányába megy a hűs levegő.
Egy társaságról van szó, hárman vannak, tehát nem csukják magukra az ajtót legtöbbször, ergo a klíma tudja hűteni az egész lakást, de ha mégis bezárkóznának kicsit akkor legyen legalább egy komolyabb ventilátor szobánként.

Köszi szépen még egyszer! :) :salute:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. augusztus 9., szombat 22:08

filatáska írta: Csao!

1) Légtisztítóval valakinek tapasztalata?
Kellene 3 db, egy 18 m2-es, egy 12 m2-es és egy 9 m2-es szobába.
Teszi rendesen a dolgát, port összeszedi? Mennyire macerás a tisztítása, kell-e bizonyos időközönként valami alkatrészt venni hozzá (szűrő, porzsák stb.)?
Mennyire hangosak?
Milyen bevált márkát ajánlanátok?
Legjobb az lenne, ha mindhárom ugyanaz a márka, modell, csak a m2 alapján 3 külön méretű.
Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact
Én a nappaliba vettem, majd megtetszett és a hálószobába is beszereztem egyet. Xiaomi Home appban be lehet állítani mikor menjen. A szűrőt lehet cserélni, másfél év után 72%-os. Eddig 2 vagy 3 alkalommal kivittem az udvarra és leporszívóztam. Minimális sebességen egy csendes zúgás hallatszik (volt olyan ledes égőm, ami hangosabb volt), max akkor zavaró, ha olvasni vagy aludni szeretnél.
filatáska írta: Kiadó albérletemet szeretném kicsit felturbózni, tehát nem ilyen ultra drága cuccok kellenek, de azért ne is a legolcsóbb szarok, azért ha már fizetek tegye rendesen a dolgát, meg ne romoljon el 1 év után.
Én egy klímának jobban örülnék. :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. augusztus 9., szombat 21:09

filatáska írta: 4) Egy kis 3 m2-es fürdőszoba párátlanító ötletek?
Én kb 6 éve a konyhába vettem egy Trotec TTK26E párátlanítót. Korábban volt, hogy a szekrény ajtókon folyt a víz, az egyik sarok penészedett, de mióta ez megvan, nincs ilyen gond.

Viszont mindenképp gépet vegyél, a páramentesítő tabletták csak pénzkidobás.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. augusztus 9., szombat 17:49

Csao!

1) Légtisztítóval valakinek tapasztalata?
Kellene 3 db, egy 18 m2-es, egy 12 m2-es és egy 9 m2-es szobába.
Teszi rendesen a dolgát, port összeszedi? Mennyire macerás a tisztítása, kell-e bizonyos időközönként valami alkatrészt venni hozzá (szűrő, porzsák stb.)?
Mennyire hangosak?
Milyen bevált márkát ajánlanátok?
Legjobb az lenne, ha mindhárom ugyanaz a márka, modell, csak a m2 alapján 3 külön méretű.

2) Oszlop/torony ventilátor is szintén 3 db kellene ugyanezen méretű szobákba. Egyáltalán az oszlop és a torony verzió egy és ugyanaz? Ezek is forognak jobbra-balra, mint a hagyományos ventilátorok?

3) A fenti kettő téma egyben kombinálva: van kb 60.000-ért 2in1 légtisztítós toronyventillátor. Kb árban ugyanannyiban jönnék ki, mint ha külön-külön venném.
Csak ódzkodom az ilyen 2in1 cuccoktól. Tud mindent csak semmit se rendesen. De lehet tévedek.

4) Egy kis 3 m2-es fürdőszoba párátlanító ötletek?

Bármelyik témában van hasznos tipped, márka,tapasztalatotok, ne tartsátok légyszi magatokban.

Kiadó albérletemet szeretném kicsit felturbózni, tehát nem ilyen ultra drága cuccok kellenek, de azért ne is a legolcsóbb szarok, azért ha már fizetek tegye rendesen a dolgát, meg ne romoljon el 1 év után.

Előre is nagyon szépen köszönöm! :salute:

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. július 30., szerda 13:11

Nika91127 írta:
rashidm írta: Ahoy Madridom népe!

Feleségemnek kezd megrottyanni a telefonja, ezért nézegetünk telefonokat. Mivel én nekem már 10 éve iphone-m van, fingom sincs, hogy androidban mik közül érdemes választani, ezért gondoltam kérek tőletek segítséget. :mrgreen:

Amit szeretne:

-Jó kamera, szép fotókat tudjon készíteni (nem esküvői fotózásra kell a telefon, de ne is 5 pixelből álljon a kép), nem kell a legszuperebb
-Tárhelyből legyen sok
-Részletre lenne, de ilyen 150-160k maxig mennénk el.
-Elsősorban xiaomit nézett ki magának, nem tudom hogy ilyen árkategóriában milyen márkák a jók (14t-ről olvastam hogy nem rossz a mobilaréna-n), a 14 pro-t nem ajánlották, a 13 pro plust igen (itt is). Ilyen Honor, Motorola, Vivo vagy micsodák pariban vannak a sziamiuval?
-Samsung-ja volt, azt mondta soha többet.

Köszi a segítséget!
Ha oké a használt:

https://rejoy.hu/shop/samsung/mobiltele ... /75237225/

Mi nekünk 2 ilyen van, imádjuk.
Sajna nem, újat szeretnénk inkább, ez meg a keretbe nem fér bele.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 30., szerda 12:39

rashidm írta: Ahoy Madridom népe!

Feleségemnek kezd megrottyanni a telefonja, ezért nézegetünk telefonokat. Mivel én nekem már 10 éve iphone-m van, fingom sincs, hogy androidban mik közül érdemes választani, ezért gondoltam kérek tőletek segítséget. :mrgreen:

Amit szeretne:

-Jó kamera, szép fotókat tudjon készíteni (nem esküvői fotózásra kell a telefon, de ne is 5 pixelből álljon a kép), nem kell a legszuperebb
-Tárhelyből legyen sok
-Részletre lenne, de ilyen 150-160k maxig mennénk el.
-Elsősorban xiaomit nézett ki magának, nem tudom hogy ilyen árkategóriában milyen márkák a jók (14t-ről olvastam hogy nem rossz a mobilaréna-n), a 14 pro-t nem ajánlották, a 13 pro plust igen (itt is). Ilyen Honor, Motorola, Vivo vagy micsodák pariban vannak a sziamiuval?
-Samsung-ja volt, azt mondta soha többet.

Köszi a segítséget!
Ha oké a használt:

https://rejoy.hu/shop/samsung/mobiltele ... /75237225/

Mi nekünk 2 ilyen van, imádjuk.

Vissza: